Rhodochrosiet

Trefwoorden: Emotionele heling, hervinden van verloren herinneringen en vergeten gaven, liefde voor het zelf, mededogen
Elementen: Vuur, water
Chakra’s: Hart (4de), zonnevlecht (3de)
Sterrenbeeld: Leeuw, schorpioen
Herkomst: Argentinië, Colorado in de Sweet Home-mijn en andere locaties in de buurt.
UIterlijk: Rhodochrosiet is een mangaancarbonaat en de naam rhodochrosiet is afgeleid van het Griekse woord voor ‘rozerood’. Het meeste rhodochrosiet is roze tot rood van kleur, maar het kan ook gelig, oranje of bruin zijn. 

Meer spirituele wijsheid Rhodochrosiet – Kristal Challenge

Werking Rhodochrosiet

Weinig stenen stralen zo\’n tedere en liefdevolle energie uit als rhodochrosiet. Het kalmeert het hart en vertroost de ziel; het helpt je om de krachten die van jou zijn te herwinnen en om alles te zijn wat je hoort te zijn. De steen vibreert op de frequenties van innerlijke vrede en zelfvergeving, waardoor je volledig tot bloei kunt komen.  Rhodochrosiet vormt, als krachtige heler van het hart, een brug tussen de lagere chakra’s van vuur en de hogere chakra’s van water en bezit het het vermogen om emotionele hitte te verkoelen en inzicht te geven in de zaken van het hart en de wil. De vibraties van rhodochrosiet helpen om emotionele wonden te helen. De frequenties ervan resoneren met het innerlijke kind, waardoor je in staat bent je speelsheid en levensvreugde terug te vinden. 

Roze is de kleuruitdrukking van de liefde die bij rhodochrosiet in de eerste plaats op het zelf is gericht met emotionele heling als doel. Rhodochrosiet helpt om herinneringen aan je emotionele kwetsuren (uit je jeugd of zelfs uit een vorig leven) terug te halen, ze opnieuw door te maken en los te laten. Bij meditatie helpt het om terug in de tijd te gaan om zo de verloren herinneringen terug te halen en opnieuw te doorleven. Hierbij worden soms bepaalde eigenschappen of gaven herinnerd en naar het bewustzijn gebracht die laten zien dat juist jouw unieke gaven het doelwit waren van de kwetsuren en je er  daardoor van los bent geraakt.

Zo kunnen we dus aangeboren talenten en vermogens terugvinden, die we vanwege vroegere trauma’s of emotionele wonden terzijde hadden geschoven, onderdrukt hadden of vergeten waren. Rhodochrosiet ondersteunt zelfheling op deze belangrijke gebieden. Het helen van dat soort wonden kan het belangrijkste innerlijke proces van je leven zijn, want het stelt je in staat om weer het zelf te worden dat je bij je geboorte bestemd was om te zijn. Door zijn vibratie van eigenliefde en mededogen voor het eigen innerlijke kind kan rhodochrosiet een waardevolle bondgenoot bij dat soort werk zijn.

Met rhodochrosiet kun je het energieveld rond het hart zuiveren, koesteren en helen en de steen het kan \’gaten\’ en gebieden van disharmonie in het auraveld repareren, vooral dat van het emotionele lichaam. Tijdens meditatie kan het terugkeer naar vorige levens verdiepen. Het is ook een steen van vreugde met rhodochrosiet kun je terugkeren naar het gevoel van genade en magisch geluk dat natuurlijk is voor een kind dat zich veilig en geliefd voelt.

Rhodochrosiet bezit de frequentie van het moedige hart, geeft je de moed om je dromen na te jagen. Het stimuleert je om zonder angst vanuit het weten van je hart tot handelen over te gaan. Het helpt om uiting aan liefde en genegenheid te geven en om beledigingen en pijn los te laten. De steen geeft kracht aan mensen die bang zijn om te handelen of om hun emoties te uiten. 

Rhodochrosiet werkt harmonisch samen met:

  • De meeste andere hartstenen, waaronder rozenkwarts, roze calciet, rhodoniet, morganiet, smaragd en tsavoriet.
  • Moldaviet: kan je reis naar vergeten delen van het zelf die de sleutels tot je lot bezitten verdiepen.
  • Fenakiet: kan de helderheid van je innerlijke beelden vergroten en het terughalen van herinneringen vergemakkelijken.
  • Alexandriet en Oregon- opaal: kunnen helpen om vroegere levens op te roepen.
  • Zwart toermalijn en git: bieden geestelijke bescherming en aarding als je bezig bent met diep innerlijk werk en zelfheling.

Spiritueel

Rhodochrosiet helpt je om het heilige spelen weer te ontdekken. Het stimuleert de creativiteit en helpt je om je op de frequentie van liefde af te stemmen.

Emotioneel

Rhodochrosiet is de belangrijkste bondgenoot bij het helen van het innerlijke kind, vooral als diepe emotionele trauma\’s ervoor gezorgd hebben dat je geen vreugde meer kunt voelen of geen uiting meer kunt geven aan je creativiteit. Het kan je het zelfvertrouwen geven om vanuit je wil je eigen realiteit te scheppen.

Affirmatie

Met mededogen voor mezelf en anderen stap ik in het proces van heling van wonden uit het verleden en omhels ik vol vreugde het herstel van mijn heelheid.