Rhodoniet

Trefwoorden: Ontdekken en ontwikkelen van verborgen talenten, mededogen, liefde, vrijgevigheid, altruïsme Elementen: Vuur, aarde
Chakra’s: Hart (4de), stuit (1ste)
Sterrenbeeld: Kreeft, stier
Herkomst: Rusland, Zweden, Australië, India, Madagaskar, Mexico, Zuid-Afrika, Brazilië, Canada en de Verenigde Staten.
Uiterlijk: Rhodoniet is een mangaan-metasilicaat. De naam komt van het Griekse word voor ‘rozerood’; de steen heeft ook meestal die kleur, maar kan ook wel bruinig rood zijn. Rhodoniet heeft vaak zwarte insluitsels van mangaanoxide. 

Meer spirituele wijsheid Rhodoniet – Kristal Challenge

Werking Rhodoniet

De energie van liefde van rhodoniet is meer naar buiten gericht dan bij een steen als rhodochrosiet. Toch zijn rhodoniet en rhodochrosiet niet alleen qua kleur en naam verwant, want beide zijn sleutelgereedschap om je innerlijke gaven terug te halen. Waar rhodochrosiet zich op het herinneren van vergeten delen richt, is rhodoniet vooral belangrijk om de hervonden gaven in je leven in te zetten ten bate van de gemeenschap.

De naar buiten gerichte liefde die rhodoniet verwekt, is altruïstisch en genereus, en leidt ertoe dat je je talenten inzet om anderen geschenken te brengen. Deze steen trekt die mensen en situaties aan die het best passen bij jouw unieke talenten, waardoor ze het best tot hun recht komen. Rhodoniet brengt meer liefde in de wereld door je te helpen je levensdoel te vervullen door gebruik te maken van je verborgen gaven.

Rhodoniet laat je zien waar je talenten liggen en hoe je die talenten voor het hoogste goed van iedereen kunt gebruiken. Het is een steen van leren en ontwikkeling; hij stimuleert je om je vaardigheden te vergroten en te perfectioneren, zodat je ze ten bate van anderen kunt inzetten. Het wijst ons op onze verantwoordelijkheid om onze vaardigheden in te zetten, met als doel de spirituele geboorte van de aarde en van elkaar in deze tijden van transformatie te bevorderen. Rhodoniet geeft je dus het vermogen te herkennen waar je je energie en talenten kunt inzetten om verandering op het aardse vlak mogelijk te maken. 

Bij meditatie en droomwerk kan rhodoniet de diepte en helderheid versterken, waardoor het makkelijker wordt om de boodschappen van dromen en innerlijke beelden te begrijpen. Deze steen stimuleert de stroom van chi door de meridianen van het lichaam wat je energie en vitaliteit stimuleert. 

Rhodoniet werkt harmonisch samen met:

  • De meeste andere hartstenen, waaronder rozenkwarts, roze calciet, rhodochrosiet, morganiet, smaragd en tsavoriet.
  • Fenakiet, scoleciet, natroliet en herderiet: bij het streven om het hogere zelf te doen ontwaken en vanuit dat bewustzijn te handelen.
  • Sugiliet en Tibetaans zwart kwarts: bij het opruimen en verdrijven van negatieve energieën.
  • Rood granaat: bij het manifesteren van je dromen in de fysieke wereld
  • Tsavoriet: als voorspoed een rol in die dromen speelt.

Spiritueel

Rhodoniet helpt je inzicht in je levensdoel te krijgen, dat te vinden is in je gaven en vermogens. Iedereen heeft een vaardigheid, gave of kunde die hij in dienst van de geestwereld kan stellen. Bovendien helpt hij je om je gaven en vaardigheden op waarde te schatten en om ze te vervolmaken voor het hoogste goed.

Emotioneel

Rhodoniet is een steen van eigenwaarde. Het helpt je om je zeker te voelen over je doel. Het kan je helpen een sterker zelfgevoel te krijgen en duidelijker de lokroep voor je spirituele pad te horen.

Affirmatie

Ik roep mijn verborgen talenten en vaardigheden te hulp, en wend ze liefdevol aan ten bate van anderen.