Robijn

Trefwoorden: Levenskracht, moed, passie, kracht, enthousiasme, avontuurlijkheid, beschermend optreden
Element: Aarde
Chakra’s: Basis Chakra (1st Chakra)
Sterrenbeeld: Boogschutter, Kreeft, Leeuw, Schorpioen
Uiterlijk: Robijn is een rode variëteit van korund. De intens rode kleur van robijn is afkomstig van chroom. In sommige robijnen zitten insluitsels van titaniumoxide, die in cabochon geslepen stenen een lichtbreking veroorzaken waardoor er een zespuntige ster is te zien.
Oorsprong: Robijnen worden in Sri Lanka, Myanmar, Thailand, India, Brazilië en de Verenigde Staten gevonden.

Meer spirituele wijsheid Robijn – Kristal Challenge

Werking Robijn

Robijnen stralen de pure roodstraal uit met een vibratie die onovertroffen is in het mineralenrijk. Het zijn krachtige instrumenten voor stimulering van het stuitchakra en ze geven extra levenskracht en vitaliteit. Wanneer je een robijn draagt, geeft datje energie en activeert het je fysieke, mentale en emotionele lichaam. Robijnen versterken je passie en kracht, waardoor je met hart en ziel werk kunt maken van je aspiraties. Ze verdrijven gevoelens van hopeloosheid en verslagenheid uit je gedachten, en openen de bronnen van optimisme en vastberadenheid die je nodig hebt om moeilijke doelen te bereiken. Ze geven de drager een gevoel van kracht en verhogen zelfvertrouwen en avontuurlijkheid.

Robijnen vibreren met enthousiasme voor het leven en geven je een openhartige bereidheid om de sprong in het duister te wagen die nodig is om verder te komen. Wie het gevoel heeft vast te zitten in wat voor sleur dan ook – in je carrière, relatie of spirituele pad – kan van een robijn de energie krijgen om verandering door te zetten. Deze steen is een magneet voor nieuwe dingen en avontuur. De vibraties ervan lijken wel kansen op een on-verwachte ommekeer in je omgeving en/of situatie aan te trekken. Wanneer je een robijn op of aan je lichaam draagt, lijkt het wel of de engelen van synchroniciteit je beter kunnen zien, waardoor ze je meer positieve verrassingen sturen. Mensen die naar verlegenheid en ‘veiligheid’ neigen, worden door robijn aangezet om ja te zeggen voordat ze kunnen nadenken of een reden om nee te zeggen kunnen bedenken.
Robijn is een steen van moed. Het vermindert twijfel en helpt je om te gaan met angsten. Het leert je om je op je gemak te voelen bij het onbekende en om niet bang te zijn voor de dood. De boodschap van robijn luidt: ‘Beter sterven dan niet leven.’ Met zijn aantrekkingskracht voor nieuwe dingen en synchroniciteit brengt robijn je vaak in situaties waarin je oude angsten onder ogen moet zien, maar robijn leert je ook te genieten van de spanning die bij dergelijke confrontaties hoort. Moed is tenslotte geen afwezigheid van angst, maar voorwaarts gaan ten overstaan van angst. Robijn inspireert je om door te gaan.

Robijn versterkt de beschermende aspecten van je karakter. Het moedigt je aan om naar voren te stappen en op te komen voor degenen die bedreigd worden, of dat nu vrienden, kinderen, dieren, bomen, een onbekende dakloze of slachtoffers van een oorlog in een ander land zijn. De steen zetje ertoe aan om de waarheid te spreken tegenover autoriteiten, zelfs als je je kwetsbaar voelt. Hij dwingt je om je kont tegen de krib te gooien als de leiding niet deugt. Robijn helpt je het soort mens te worden tegen wie je opkijkt.

Robijn bezit de frequentie van het verlichte stuitchakra. Het stimuleert het stromen van de levensenergie, de chi, door het lichaam, versterkt je vermogen je behoeften te bevredigen en je wensen duidelijk te maken, en kan een katalysator zijn voor activering van de kundalini. Robijn is van oudsher een steen van voorspoed. Het helpt je om aan je behoeften op alle niveaus te voldoen en is vooral goed in het aantrekken van rijkdom. Het stimuleert seksuele energie en verlangens, en kan helpen om seksuele problemen en sommige soorten onvruchtbaarheid op te lossen. Robijn is nuttig wanneer je je energieveld wilt verbinden met de aarde, waardoor je in staat bent je energievoorraden aan te vullen. Het is een voortreffelijke steen om jezelf te aarden, en de steen kan gebruikt worden om verwardheid, duizeligheid en andere symptomen van een overdosis energie tegen te gaan. Het is een goede steun in tijden van stress en als je nog even alles moet geven voordat je de mogelijkheid hebt om rust te nemen.

Robijn spreekt over de sensuele genoegens van het leven – over schoonheid en uiting geven aan je creatieve energie. Het is een krachtige steen voor degenen die proberen een meer liefdevolle houding tegenover hun fysieke lichaam te ontwikkelen en het kan een grote hulp zijn bij de regulering van de stofwisseling. De steen moedigt je ertoe aan om uiting aan liefde voor jezelf te geven door goed te zorgen voor je lichamelijke voertuig. Robijn is daarmee van groot nut voor mensen die herstellen van een verslaving of zelfmisbruik.

Robijn werkt harmonisch met:
  • Blauw saffier, dat zelfbeheersing toevoegt aan het enthousiasme en de moed van robijn.
  • Proustiet, cupriet en zinkiet: ter versterking van de levenskracht.
  • Rozenkwarts en morganiet voegen romantiek aan de vurige passie van robijn toe.

Spiritueel

Robijn leert je er plezier in te hebben in de fysieke wereld te zijn. Het helpt je de spirituele energie waar te nemen die het materiële domein volledig door­trekt, en leertje om gedachten en intenties tot fysieke manifestatie om te vormen. Robijn helpt je om de fysieke voetafdruk van emotionele trauma’s of fysieke mishande­ling uit het verleden uit het cellulaire geheugen te wissen.

Emotioneel

Robijn is uitstekend voor mensen die er moeite mee hebben in een lichaam in de fysieke wereld te zijn. De steen kan je helpen je meer betrokken bij het leven te voelen en meer liefde voor je fysieke lichaam en menselijke bestaan te koesteren.