Rode Jaspis

Trefwoorden: Fysieke kracht en vitaliteit, stabilisering van energieën
Element: Aarde
Chakra’s: Stuit (1ste), heiligbeen (2de)
Sterrenbeeld: Ram

Werking Rode Jaspis

Rood jaspis kan de hoeveelheid chi, oftewel levenskracht, in je energieveld doen toenemen. Het sterkt het stuitchakra en je verbondenheid met de aarde. Bovendien verbetert het geheugen, vooral herinneringen aan dromen of andere innerlijke ervaringen.

De stabiele energie van Rood jaspis kan je eigen energieën stabiliseren wat kan zorgen voor een goede gezondheid, evenwichtige emoties, waarheidsgetrouwe uitspraken en gepast handelen. De steen doet zijn werk geleidelijk aan, maar biedt wel het voordeel dat wat je daarmee wint blijvender is dan wat je met andere stenen of andere methodes verwerft.

De frequentie van rood jaspis opent en stimuleert het stuitchakra en de kundalini-energie die zich onder aan de ruggengraat ophoudt. Wanneer deze energie door de ruggengraat omhoog trekt, is dat een krachtige spirituele ervaring, want die activeert, reinigt en sterkt alle chakra’s en niveaus van het energetische lichaam. Deze steen brengt dus de kundalini energie tot leven en maakt die krachtig terwijl die door het lichaam opstijgt.

De frequentie van rood jaspis kan seksuele en/of creatieve energie stimuleren. Hij kan je seksuele energie en je ideeën en overtuigingen over seksuele expressie in balans brengen. Schaamte of schuld rondom seksuele expressie of geaardheid verdwijnt erdoor.

Rood jaspis draagt bij aan de manifestatie van creatieve ideeën. Het kan je helpen aan een project of idee te blijven werken, ook als het enthousiasme uit het begin is verflauwd. De energie van deze steen helpt je om in je creatieve werk gedisciplineerd te zijn en om meesterschap over het zelf over te brengen aan anderen.

Spiritueel

Rood jaspis activeert en stimuleert het stuitchakra en draagt eraan bij dat de kundalini-energie door het lichaam omhoog kan trekken.

Emotioneel

Rood jaspis helpt je om schaamte of schuld rondom seksuele kwesties los te laten. Het is een bondgenoot voor mensen die zich vast hebben voorgenomen te helen en te herstellen van gewelddadige seksuele ervaringen.

Affirmatie

Mijn lichamelijke vitaliteit, emotioneel evenwicht, persoonlijke integriteit en levensvreugde nemen almaar toe.