Rookkwarts

Trefwoorden: Aarding, omvorming van negatieve energieën, praktische gerichtheid, organisatie,manifestatie van dromen en inspiratie
Element: Aarde
Chakra: Stuit (1ste)
Sterrenbeeld: Boogschutter, steenbok
Herkomst: in veel landen gevonden, waaronder Brazilië, Australië, Madagaskar, Zwitserland en de Verenigde Staten.
Uiterlijk: Rookkwarts is een kwartsvariëteit en varieert in kleur van heel lichtbruin tot diep chocoladebruin.

Meer spirituele wijsheid Rookkwarts – Kristal Challenge

Werking Rookkwarts

Rookkwarts is een van de belangrijkste aardingsstenen. Het kan zelfs de zweverigste mensen terug op aarde krijgen, zodat ze volledig als lichamelijk wezen kunnen functioneren. Na het werken in de hogere werelden kun je met behulp van rookkwarts terugkeren naar je lichaam en de fysieke wereld. Dit mineraal vergemakkelijkt bovendien de aarding van spirituele informatie, waardoor het mogelijk is iets te doen met de inzichten die je opdoet in de hogere vibrationele werelden.

Rookkwarts versterkt praktische zin en georganiseerdheid handig bij het doen van je administratie of belastingaangifte. Het geeft leerlingen concentratie en leraren geduld. De steen kan je helpen extravagantie te mijden.

Rookkwarts biedt bescherming tegen negatieve energieën in je omgeving en is dus erg geschikt tegen overmatige elektromagnetische velden en andere bronnen van natuurlijke straling in je omgeving. Het kan vrijwel onbeperkte hoeveelheden aan negativiteit opnemen en omvormen door die in de grond te aarden, waar ze geneutraliseerd worden. Het is een goede steen om ‘de zaken zuiver te houden’ door de atmosfeer te reinigen van onuitgesproken wrok en onderdrukte conflicten.  Omdat rookkwarts zo makkelijk negativiteit naar binnen trekt, is het verstandig de steen regelmatig energetisch te reinigen.

Rookkwarts kan het etherische tot manifestatie laten komen zodat je sneller fenomenen als geesten, ufo’s, elfen en geestelijke gidsen zult zien. Niet je eigen vibraties worden verhoogd maar rookkwarts trekt de entiteiten of fenomenen juist je aura-veld in en omlaag naar je eigen niveau van perceptie. Om dezelfde redenen is deze steen nuttig om je dromen en inspiraties in fysieke werkelijkheid om te zetten waarbij rutiel (insluitsels die soms aanwezig zijn in rookkwarts) dat proces flink versnelt.

Rookkwarts is een van de krachtigste stenen voor aarding en zuivering die er bestaan. De steen helpt je verbinding met de aarde te maken en zo een energetische circuit te vormen. Door te aarden wordt het circuit gesloten en kan een  mogelijk energieoverschot veilig worden afgevoerd naar de aarde en herstelt de gezonde energetische stroom in het lichaam zich weer. Zonder dit gesloten circuit wordt een overschot aan energie via de aura naar de omgeving weggeleid, wat tot vervelende poltergeistachtige verschijnselen kan leiden – en zelfs tot een energetische ‘burn-out’ en verstoringen van het zenuwstelsel. 

Bij healingwerk trekt rookkwarts verdichtingen uit de aura en aardt hun energie, die vervolgens door de aarde wordt verwerkt. Zo zorgt het dat negatieve energieën gezuiverd worden, zodat ze weer bruikbaar en gezond worden.

Rookkwarts werkt harmonisch samen met:

  • Andere aardingsstenen als sugiliet, zwart toermalijn, git en obsidiaan.
  • Moldaviet:  om de energie van transformatie meer ten volle naar het fysieke domein te brengen.

Spiritueel

Rookkwarts is een spirituele aardings-steen die je helpt om meer hoogfrequente energie te ontvangen en te gebruiken. Het zorgt dat je het fysieke lichaam op een groter spectrum aan lichtfrequenties kunt afstemmen, en het zuivert en beschermt.

Emotioneel

Rookkwarts is een geweldige vriend voor mensen die zich tegen belichaamd-zijn verzetten. Het helpt je om je meer betrokken te maken bij de wereld en maakt je beter in staat om je eigen realiteit te creëren of te veranderen.

Affirmatie

Ik ben geaard en gecenterd in mijn fysieke lichaam; ik werk stap voor stap om mijn doelen te bereiken.