Rozenkwarts

Trefwoorden: Liefde, zachtaardigheid, emotionele heling, loslaten van stress, vereniging met het Goddelijke
Element: Water
Chakra: Hart (4de)
Sterrenbeeld: Stier
Herkomst: Brazilië, Madagaskar en in de Verenigde Staten (South Dakota)
Uiterlijk: Rozenkwarts is een lid van de kwartsfamilie. De naam verwijst naar de kleur, die van heel lichtroze tot diep roodachtig roze loopt. De helderheid varieert van opaak via doorschijnend tot transparant, al zijn de transparante stenen vaak nogal melkachtig.

Spirituele wijsheid Rozenkwarts – Kristal Challenge

Werking Rozenkwarts

Rozenkwarts is bij uitstek een steen van liefde – liefde voor jezelf, je partner, kinderen, familie, vrienden, de gemeenschap, de aarde, de kosmos en het Goddelijke. Tijdens meditatie word je omgeven door een bel van liefdesenergie en activeert je hart- chakra, waardoor je de liefde die je is aangeboren kunt verspreiden. Dese steen  helpt om de barrières van isolement en wantrouwen te slechten en geeft je een gevoel van vereniging met het Al, dat de essentie is in de kern van het hart.

Het stimuleert en opent het hartchakra, zuivert het emotionele lichaam en helpt bij de integratie en afsluiting van oude emotionele programma’s. Een van de gaven van rozenkwarts is het helen van het hart na verwonding en het herstel van het hartenvertrouwen. De kalmerende vibraties van de steen vormen een balsem voor de emoties en kalmeren en zuiveren het volledige auraveld. Rozenkwarts lost spanningen en stress op, gaat woede en wrok tegen, verdrijft angst en wantrouwen, en laat hoop en vertrouwen in de goedheid van de kosmos herboren worden.

De steen is duidelijk vrouwelijk van toon. Het activeert niet alleen het menselijke hartchakra, maar verbindt ook je persoonlijke hart met het hart van de aarde en van de kosmos. Rozenkwarts kan de chakra’s van keel, derde oog en kruin stimuleren en ze in harmonie en eenheid brengen met het hart. Zelfs de lagere chakra’s reageren gunstig op de overvloed aan liefdesenergie die onder invloed van rozenkwarts uit het hart stroomt.

Rozenkwarts vult de ruimte met de zachtaardige liefdes energie en zorgt dat interacties met anderen in harmonie verlopen. Het is een ideale steen om cadeau te geven, zelfs aan een vreemde zodat het, als talisman van liefde,  mededogen en zachtaardig begrip over de wereld kan verspreiden. 

Rozenkwarts is een van de krachtigste stenen voor activering van het menselijke kristal vanwege zijn helende werking op het hart. Het is een van de belangrijkste stenen van onze tijd waarin ons energetisch centrum van het hara-punt onder de navel naar het hart- chakra verschuift. Het hartcentrum is de sterkste generator van lichtenergie in het lichaam en rozenkwarts laat de knop van het hart ontluiken tot een duizendbladige lotus van licht.

Door te mediteren met rozenkwarts kun je makkelijker in resonantie komen met de frequentie van mededogen, waardoor je emotionele patronen die je hebben vastgepind loslaat en hogere en betere frequenties van licht kunt omarmen. Het is een prachtige beschermsteen voor kinderen, omdat zijn sterke hartenergie negativiteit omvormt tot mededogen en begrip.

Rozenkwarts werkt harmonisch samen met:

  • De meeste hartstenen, waaronder rhodoniet, roze calciet, roze toermalijn, rhodochrosiet, morganiet, smaragd en tsavoriet.
  • Moldaviet: activeert het vermogen van rozenkwarts om door de kracht van liefde een spirituele transformatie te bewerkstelligen.
  • Fenakiet, natroliet en scoleciet:  versterken je vermogen om rozenkwarts als een venster van Goddelijke Liefde te gebruiken.

Spiritueel

Rozenkwarts is een van de nederigste, maar tevens krachtigste spirituele bondgenoten. Het opent het hart voor liefde en dompelt lichaam, denken en geest in die helende en verlichtende frequentie onder. De steen bezit het liefdevolle bewustzijn van de Christus energie en andere op het hart gerichte spirituele meesters.

Emotioneel

Rozenkwarts kalmeert het denken en helpt je om zorgen, angst en emotionele trauma’s uit het verleden los te laten. Het zuivert het emotionele lichaam van door het ego ingegeven patronen en zorgt dat je er meer voor openstaat liefde, mededogen en welwillendheid te ontvangen en te delen.

Affirmatie

Ik open mijn hart om de energie van liefde te ontvangen en daar uiting aan te geven.