Rubelliet

Trefwoorden: Afstemming tussen het individuele en kosmische hart, heling van hart en emoties, passie voor het leven aanwakkeren
Element: Water, Aarde
Chakra’s: Hart (4de), Basis Chakra (1st)
Sterrenbeeld: Maagd, Boogschutter, weegschaal, Schorpioen
Uiterlijk: De naam rubelliet is afgeleid van de overeenkomst in kleur met robijn, al zijn de meeste rubellieten eerder roze dan rood.
Herkomst: Rubelliet komt vooral uit Brazilië, maar er zijn ook fraaie rubellieten gevonden in Afrika, Californië en Maine in de Verenigde Staten.                        

Werking Rubelliet

Rubelliet, ook wel rood toermalijn genoemd, vibreert in diepe resonantie met het hartchakra. Het gaat dieper dan andere hartstenen en kan daardoor dit energiecentrum activeren en gevoelens van liefde stimuleren. Het versterkt je hart en verbindt het met het hart van de aarde. De steen bezit het vermogen je open te stellen voor liefde die boven menselijke relaties uitstijgt -de liefde waar de kosmos van doortrokken is. Vanwege zijn vermogen om het individuele hart met het kosmische hart te verbinden, kan het een bron van voedende energie zijn, waar je voor heling uit kunt putten. Uit onderzoeken blijkt dat hartpatiënten sneller herstellen wanneer ze steun krijgen van familie en vrienden, en een positieve, optimistische instelling hebben. De energetische steun van rubelliet, die de meeste mensen als ongrijpbaar ervaren, is verwant aan de onzichtbare voordelen van deze andere vormen van positieve energie en combineert er goed mee.

Rubelliet is ook een steun voor het emotionele hart. Het biedt je de mogelijkheid om uit de energie van de kosmische liefde te putten wanneer je aan emotionele wonden werkt. Het herinnert je eraan dat een ‘gebroken hart’ ook ‘opening van het hart’ kan betekenen en dat verdriet even waardevol kan zijn als vreugde. De steen helpt mensen die gevoelloos zijn geworden – door een persoonlijk trauma of vanwege de deprimerende omstandigheden van het dagelijkse leven – om hun gevoelens terug te vinden. Hij helpt degenen die passief zijn geworden om hun levenslust te herwinnen.

Rubelliet is een voortreffelijk cadeau voor je geliefde vanwege zijn vermogen het vuur van de hartstocht aan te wakkeren. Hoewel deze steen niet direct op de seksuele delen van het lichaam inwerkt, kan hij een fraai psychologisch afrodisiacum zijn. Rubelliet stimuleert het stuitchakra en het hartchakra. Het zorgt voor een sterkere stroom van prana, oftewel levenskrachtenergieën, en kan een aardende invloed hebben, vooral op de emoties. Net als robijn stimuleert het moed en inspireert het je tot bescherming van alles wat je liefhebt. Het vergroot je vermogen om verbintenissen aan te gaan en te onderhouden wanneer ze door liefde zijn geïnspireerd. 

Rubelliet combineert de energieën van de elementen water en aarde. Het helpt je angsten rondom overvloed, overleven, stabiliteit en veiligheid te overwinnen door het emotionele lichaam te kalmeren en het hart te openen. Rubelliet is een bondgenoot voor degenen die het moeilijk vinden om zich thuis te voelen in de wereld en in hun leven. Het kan mensen die emotioneel geïsoleerd zijn helpen zich met de wereld verbonden te voelen. Het is een uitstekende steen voor heling van het hart, maar heelt ook beperkende patronen in het eerste chakra, waardoor je je liefdevoller en geliefder, beschermd en gesteund voelt.

Het vermogen van rubelliet om een evenwicht tussen stuitchakra en hartchakra te bewerkstelligen, stelt je in staat om verbinding te maken met ware overvloed: het gevoel dat alles wat we nodig hebben door de geest-wereld wordt verschaft. Het helpt je om je ervoor open te stellen overvloed te zien en te ontvangen, zodat je je vredig en voldaan voelt. Het is een uitstekende steen voor wie wanhopig of bang is, want rubelliet geeft je de moed om het op te nemen tegen moeilijkheden en pijn. In omstandigheden waarin je je fysiek bedreigd voelt, kan rubelliet je helpen de innerlijke moed en kracht te vinden om de situatie onder ogen te zien en te veranderen.

De verbinding tussen stuitchakra en hartchakra helpt je om meer liefde voor je fysieke lichaam te voelen en zorgt dat je beter in staat bent om je eigen realiteit te creëren. De energie van rubelliet stemt je af op de sterke hartslag van de aarde, die zich in je eigen hartslag weerspiegelt. Deze verbinding versterkt het fysieke lichaam en helpt je om je meer één met de natuur te voelen. 

Rubelliet werkt harmonisch samen met:

  • Alle andere soorten toermalijn.
  • Groen toermalijn en serafiniet combineren voor extra hulp bij heling van het fysieke hart 
  • Rozenkwarts, morganiet, kunziet en rhodoniet voor versterking van liefdesenergieën
  • Rhodochrosiet voor heling van emotionele wonden van het innerlijke kind
  • Gaiasteen voor een diepere verbondenheid met het hart van de aarde
  • Danburiet, petaliet en/of azeztuliet voor toegang tot de stromen van kosmische liefde 

Spiritueel

Rubelliet helpt je om je hart met de wereld te verbinden, zodat je liefde en steun van anderen en van de geestwereld kunt ontvangen. Het leert je angst te overwinnen door de kracht van liefde via het hartchakra en je verbinding met het fysieke domein via het stuitchakra te versterken. 

Emotioneel

Rubelliet is een heerlijk bemoedigende bondgenoot voor de emoties. Het helpt je de emotionele kracht te vinden om uit moeilijke relaties, situaties van machtsmisbruik en andere moeizame emotionele toestanden te stappen. 

Affirmatie

Ik stem mijn hart af op het hart van de aarde en het hart van de kosmos. Ik werp de druppels van mijn liefde in de oceaan van liefde die alles doordringt.