Seleniet

Trefwoorden: Spirituele activatie, vereniging met het hogere zelf, geestelijke gidsen en engelen
Element: Wind
Chakra’s: Derde oog (6de), kruin (7de), transpersoonlijke en etherische (8ste tot en met 14de, boven het hoofd)
Sterrenbeeld: Stier
Herkomst: wordt in tal van landen gevonden, waaronder Australië, Griekenland, Mexico en de Verenigde Staten.
Uiterlijk: Seleniet is een gehydrateerd calciumsulfaat en kan kleurloos, grijs, wit, groen of goudbruin zijn.  

Meer spirituele wijsheid Seleniet – Kristal Challenge

Werking Seleniet

Seleniet opent en activeert snel het derde oog, het kruinchakra en het zielsterchakra boven het hoofd. Maar weinig stenen geven de hogere chakra’s een zo intense energie als seleniet. Door het openen, reinigen en activeren van het kruinchakra ontstaat er een doorgang naar hogere niveaus van het zelf. Selenietstaven leiden deze energie door het hele lichaam en kunnen gebruikt worden als ‘toverstaf\’ of‘gebedsstaf’, die je intenties en gedachten naar het hogere zelf en verder brengen.

Seleniet is als het ware de sleutel die de deur naar de etherische chakra’s opent. Als je die deur eenmaal bewust hebt geopend, is het hogere zelf vrij om zich door aarding van het lichtlichaam te laten gelden, waardoor je de mogelijkheid krijgt om de volgende stap in de evolutie naar de mens als lichtwezen te zetten. 

Zodra seleniet het innerlijk oog opent komt de spirituele wereld naar binnen.  Seleniet kan je bewustzijn openstellen voor hogere werelden van innerlijke ervaring, waardoor het mogelijk is om bewust je geestelijke gidsen en beschermengelen te ontmoeten. Het maakt het makkelijker advies en informatie van je gidsen te ontvangen in de vorm van ‘innerlijke films’. 

Selenietstaven, zijn ideaal voor zuivering en alle vormen van energetisch reinigen. Ze zuiveren het auraveld snel en effectief, en kunnen verstopte energieën en negativiteit uit je fysieke en etherische lichaam verwijderen. Het zijn als het ware ‘scanners’ die je kunt gebruiken binnen het energieveld om daar blokkades op te heffen en toegang te krijgen tot kennis over de spirituele oorsprong ervan.

De energie van stenen die je aan een selenietstaf bevestigt, wordt vele malen uitvergroot. Wanneer je diverse stenen combineert en aan een selenietstaf bevestigt, worden de energieën van de groep gemengd en versterkt; ze verspreiden zich vervolgens als een harmonieus geheel vanuit de staf.  Seleniet is ook een uitstekende steen om thuis of buiten een energieraster mee te vormen. 

Seleniet werkt harmonisch samen met:

  • Vrijwel alle stenen en combinaties van stenen. Het lijkt bereid om alle energieën waarmee je wilt werken te vermengen en te versterken. Seleniet is daarom het ideale materiaal om energie-instrumenten te maken. 
  • Synergetische groep van twaalf: moldaviet, fenakiet, tanzaniet, danburiet, azeztuliet, herderiet, brookiet, Satyaloka-kwarts, petaliet, natroliet, scoleciet en Tibetaans tektiet. Het helpt je om je vibratie te verhogen tot de hoogste, volste en meest harmonieuze frequentie die mogelijk is.
  • Zinkiet: voor activering van de lagere chakra’s en verhoging van hun energie.
  • Serafiniet en amethist: voor alle vibrationeel helende toepassingen.

Spiritueel

De energie van seleniet verwijdert etherische blokkades en rommel, waardoor de energie vrijer door de hogere chakra\’s kan stromen – vooral door de etherische chakra’s die de verbinding en vereniging met het hogere zelf vergemakkelijken.

Emotioneel

Het calcium en zwavel in seleniet stimuleren het emotionele lichaam en dwingen je om naar voren te bewegen in je leven. Seleniet helpt stagnatie te overwinnen en voorkomt dat je toegeeft aan de illusies van ‘veiligheid\’ en ‘comfort’.

Affirmatie

Ik beweeg me in verbintenis met mijn hogere zelf; mijn innerlijke zintuigen zijn ontwaakt.