Serafiniet

Trefwoorden: Zelfheling, regeneratie, heelheid, verbinding met engelen
Elementen: Storm, aarde
Chakra’s: Alle
Sterrenbeeld:
Herkomst: omgeving van het Baikal-meer in Siberië
Uiterlijk: Serafiniet is een edelsteenvariëteit van clinochloor met prachtige zilveren vleugels van licht in een donkergroene matrix.  Het dankt zijn naam aan de veronderstelde band met de serafijnen, engelen die tot de hoogste orde behoren.

Werking Serafiniet

Serafiniet is een van de krachtigste stenen om alle elementen van de niet-fysieke lichamen op elkaar af te stemmen. Het centert en geeft tegelijkertijd energie, terwijl de fraaie groene kleuren laten zien hoe goed het bij het hartchakra past. Deze steen kan gebruikt worden op alle chakra\’s en elk lichaamsdeel waar sterkere en in harmonie gebrachte energieën gewenst zijn. Serafiniet is het beste instrument om het lichaam op de lichtenergie af te stemmen. Het brengt licht in het lichaam en is ideaal voor mensen die het contact met hun lichamelijke zelf kwijt zijn, want hij geeft hun inzicht in de aard van lichamelijkheid. 

Serafiniet kan alleen of in combinatie met accupunctuur geblokkeerde energieën in de meridianen weer laten stromen. Wanneer je serafiniet op of aan je lichaam draagt, wordt je auraveld gevuld met de vibraties van heelheid en welbevinden, die zowel jezelf als iedereen met wie je in contact komt ten goede komen. Serafiniet is ver geëvolueerd en zal de gebruiker snel verder brengen in zijn of haar eigen evolutie.

Deze stenen resoneren sterk met alle niveaus van het engelenrijk, zelfs met het hoogste niveau. Wie de engelen in meditatie of tijdens dromen wil ontmoeten, kan deze steen gebruiken om de juiste afstemming te bereiken. De energieën van serafiniet hebben een vrouwelijke toon en kunnen je helpen om een groter bewustzijn van het Goddelijke Vrouwelijke te ontwikkelen. Bovendien stimuleert de hoogfrequente energie van deze steen de kundalini om langs de ruggengraat omhoog te gaan, waarbij de opeenvolgende chakra’s gestimuleerd worden. 

Serafiniet is een steen voor cellulaire regeneratie. De steen kan direct toegang geven tot de energetische structuur van het dna en helpen de patronen daarvan te decoderen. Zo kan serafiniet helpen om ziekten die iets te maken hebben met andere levens op het spoor te komen en te verwerken alsook alle achterhaalde patronen en neigingen in de genetische matrix op te ruimen. Serafiniet werkt als katalysator bij het verwijderen van oude patronen van ziekte en onbalans, zodat er makkelijker nieuwe patronen kunnen ontstaan. 

Serafiniet werkt harmonisch samen met:

  • Andere stenen met hoge energie
  • Moldaviet, fenakiet, scoleciet, tanzaniet, danburiet, azeztuliet, petaliet, Herkimer-‘diamant’, Tibetaans tektiet en charoiet.
  • Azeztuliet: helpt om verbinding met het Goddelijke Vrouwelijke te maken.
  • Sugiliet: voor heling
  • Groen apofylliet en groen Serifos-kwarts: voor verbinding met natuurwezens

Spiritueel

Serafiniet verbindt het lichamelijke met de energieniveaus van de engelen. Het is een krachtige steen voor communicatie met engelen en deva’s, en hij helpt je bij heling van lichaam, het denken, de geest en de aarde.

Emotioneel

Serafiniet helpt je om emotionele energieën die je niet langer nodig hebt los te laten. Het geeft verlichting en vreugdevolle energie aan het emotionele lichaam, en stimuleert de stroom en souplesse van je energie, zodat je emotioneel op een evenwichtige en harmonieuze manier kunt reageren.

Affirmatie

Ik doe een beroep op de patronen van heling, heelheid en herstel voor het welzijn van mijn lichaam en de evolutie van mijn ziel en geest.