Sneeuwvlok Obsidiaan

Trefwoorden: Doorzettingsvermogen, inzicht, afstemming op spirituele leiding, herinneren van
vorige levens, communicatie met gidsen
Element: Aarde
Sterrenbeeld: Boogschutter
Chakra’s: Stuit (1ste), derde oog (6de)
Uiterlijk: Sneeuwvlok obsidiaan is zwart met lichte vlekken, gevormd op plekken waar het glas ondoorzichtig wordt gemaakt rondom duidelijk zichtbare punten. Wanneer het wordt gepolijst, lijken de lichte plekken op sneeuwvlokken.

Shop Obsidiaan

Werking Sneeuwvlok Obsidiaan

Sneeuwvlok obsidiaan stelt je in staat ‘het beste te maken van een nare situatie’ door je negatieve gedachten en de gedachten die jezelf in de weg staan op te ruimen, en je te inspireren met nieuwe ideeën die je situatie kunnen verbeteren. Sneeuwvlok obsidiaan aardt je denken en haalt fantasie die je energie uitput weg. Tegelijkertijd wordt je gevoeligheid erdoor vergroot, in die zin dat je beter in staat bent de betekenisvolle synchroniciteiten in het dagelijks leven op te merken die de weg kunnen wijzen naar je hogere pad.  Het laat je dus de bronnen van steun zien en geeft zo mensen die dreigen het bijltje erbij neer te gooien nieuwe moed en vastberadenheid.

Hoewel het niet de beste steen is om in naar binnen te blikken kan het toch een vaardige helper zijn bij je innerlijke reis naar heling en heelheid. Tijdens meditatie kan sneeuwvlok obsidiaan je in contact brengen met de wereld van de zielen en de communicatie met dierbare overledenen vergemakkelijken. Ook stemt de steen je af op herinneringen aan vorige levens of vergeten gebeurtenissen in je huidige leven, die te maken hebben met moeilijkheden in het heden. In dergelijke herinneringen ligt de sleutel tot de inzichten die je in staat stellen de problemen te overwinnen en los te laten. 

Sneeuwvlok obsidiaan werkt harmonisch samen:

  • Magnesiet: bevordert afstemming op werelden van hogere vibratie
  • Zinkiet: maakt lagere chakra’s sterker (waarin een onbalans aan den dag kan treden wanneer je met sneeuwvlok obsidiaan werkt).
  • Lapis lazuli, ioliet, Siberisch blauw kwarts, scoleciet en herderiet:  vergroten de geestelijke afstemming.

Spiritueel

Sneeuwvlok obsidiaan helpt je in te zien dat leiding en hulp in de natuurlijke wereld altijd aanwezig zijn. Het is een uitstekende steen om te gebruiken wanneer je je afstemt op dierentotems en dierlijke bondgenoten. Je kunt hem gebruiken om gevoeliger te worden voor de subtiele stroom en beweging van energie in je omgeving.

Emotioneel

Sneeuwvlok obsidiaan kan je helpen om een houding van \’wat ben ik toch zielig’ of gevoelens van slachtofferschap af te leggen. Het stelt je in staat de kracht en bereidheid te vinden om je werkelijkheid ten goede te veranderen.

Affirmatie

Bij mijn ontwikkelingsproces roep ik de hulp in van de kosmos en alle vrienden in de geestwereld, en ik vraag hun of mij alles getoond mag worden wat ik moet zien voor mijn heling en ontwaken.