Sodaliet

Trefwoorden: Toegang tot onderbewuste en intuïtieve vermogens, vergroting van inzicht en mentale
prestaties, verdieping van intuïtie
Element: Wind
Sterrenbeeld: Boogschutter, maagd
Chakra: Derde oog (6de)
Herkomst: Bahia in Brazilië, Canada, Namibië, India en de Verenigde Staten
Uiterlijk: Sodaliet is een chloorhoudend natrium-aluminiumsilicaat. De naam sodaliet verwijst naar sodium, het Engelse woord voor natrium.  Het is meestal blauw of grijs, maar het kan ook wit, gelig, roodachtig en groenig zijn. De blauwe tinten sodaliet worden vermengd met wit calciet. 

Werking Sodaliet

Sodaliet is een steen van inzicht. Hij vergroot mentale vermogens voor analyse, intuïtie, observatie en creativiteit, en stimuleert je latente begaafdheid. Het vergemakkelijkt zelfdiscipline, efficiëntie, organisatie en structuur bij onderzoek en andere intellectuele taken. 

Sodaliet kan je intuïtie aanscherpen. Het vergroot de frequentie en accuraatheid van je ‘vermoedens’ en geeft je vertrouwen in je innerlijke weten. Het helpt je om oordelen over jezelf die tot twijfels leiden los te laten, maakt het makkelijker een diepe meditatieve toestand te bereiken, en opent het onderbewuste. 

Omdat soladiet je helpt een hypnotische toestand of trance te bereiken is het een goede gids bij innerlijke reizen (middels meditatie, droomtijd of sjamanistische trance). Het helpt je op het moment gefocust te blijven, zonder door zorgen uit het verleden of over de toekomst afgeleid te worden, zodat je diep in het onderbewuste en het onbewuste kunt afdalen. Zo kun je wonden uit het verleden oproepen en helen, en symbolische beelden ontvangen van het wijze deel van het zelf, dat zonder woorden communiceert.  Bovendien helpt soladiet je om alle aspecten van het zelf in het hier en nu te integreren, zodat je al je kennis en ervaring kunt inzetten in je dagelijks leven. 

Als steen van de diepe reis zorgt soladiet dus voor inzicht in het zelf maar ook voor een afstandelijke beoordeling van je drijfveren, kracht, zwakte, verlangens, talenten en patronen in je persoonlijke lot. Het kan je ‘getuigenbewustzijn’ versterken, waardoor je de taferelen en symbolen die je worden geschonken beter kunt zien en onthouden. Het geeft je een soort koppige moed, waardoor de kans groter is dat je volhoudt wanneer je op moeilijke of pijnlijke aspecten op het pad naar de bron stuit. De steen kan ook gebruikt worden om dromen terug te roepen of om lucide te dromen.

De steen stimuleert helderziendheid en inzicht op meerdere niveaus en geeft je \’aha’-momenten waarop je het patroon dat de innerlijke en uiterlijke wereld verbindt en de gebeurtenissen die in beide plaatsen tegelijk plaatsvinden ziet. Als steen van inzicht en patroonherkenning is sodaliet erg nuttig voor o.a. astrologen, numerologen, tarotleggers. Sodaliet helpt je om de patronen te vertalen in betekenisvol inzicht in de gebeurtenissen in het aardse leven. 

Sodaliet werkt harmonisch samen met:

  • Ioliet, lapis lazuli, Siberisch blauw kwarts, blauw saffier en lazuliet: voor inzicht, intuïtie en grotere mentale vermogens
  • Moldaviet: voor een hogere vibratie en een transformerende intensiteit
  • Fenakiet, scoleciet, natroliet, danburiet en herderiet: om de krachtige mentale en heldere activatie van sodaliet naar een hoger spiritueel plan te brengen

Spiritueel

Sodaliet helpt je te zien waar je pad ligt. Het is een soort ‘wegwijzer’ op je persoonlijke reis en helpt je om je onder te dompelen in de ervaring van spirituele groei, zonder alleen te kijken naar de ‘magische trucs’ die met je ontwaken kunnen samengaan. Zo kan de steen je helderziendheid openen, terwijl het tegelijkertijd voorkomt dat je ego er met je heldere vermogens vandoor gaat.

Emotioneel

Sodaliet maakt het makkelijker afstand te nemen van de zorgen en problemen van het dagelijkse leven. Het kan stress en angst verminderen door je de mogelijkheid te geven om je werkelijkheid vanuit een hoger, serener standpunt te bekijken.

Affirmatie

Mijn denken is op alle niveaus volledig wakker en werkt op vol vermogen.