Stromatoliet

Trefwoorden: Toegang tot kennis, Loslaten, Transformatie
Element: Aarde
Chakra’s: Basis Chakra (1st)
Sterrenbeeld: Vissen
Uiterlijk: Bruin, grijs, groen met slingerende gekleurde strepen
Oorsprong: Verenigde Staten, Rusland, Madagascar, Australië

Meer spirituele wijsheid Stromatoliet – Kristal Challenge

Werking Stromatoliet

Stromatoliet is gevormd uit gefossiliseerde algen (één van de oudste levensvormen) die mogelijk de zuurstof op onze planeet hebben gecreëerd. De steen bevat eeuwige kennis en helpt je niet alleen de Akashakroniek van je vorige levens te lezen, maar ook om naar de toekomst te kijken.  Het is een uitstekende steun bij evolutionaire verandering, want hij heeft miljarden jaren van chaos, rampen en transformatie doorstaan. Stromatoliet is een nuttig hulpmiddel om al je ervaringen te verwerken en ervan te leren. Het zorgt voor flexibiliteit en het vermogen “los te laten” of uit discussies te stappen, terwijl je je eigen standpunt handhaaft en je persoonlijke en planetaire doelen nastreeft.

Stromatoliet is zeer effectief om van het verleden te leren en maakt je krachtig door alleen de aanwijzingen van je ziel te volgen. Meditatie met de steen is als een poort naar het verre verleden van de aarde, naar zijn geschiedenis, evolutie en goed bewaarde geheimen.  Als er mentale programma’s op je drukken, die niet meer van belang zijn of die ervoor zorgen dat je je bij de agenda van andere aanpast, helpt stromatoliet je om ze los te laten. De steen helpt je minder gestrest te zijn en brengt troost en vriendschap voor wie eenzaam is.  

Stromatoliet resoneert met het oudste deel van de hersenstam en de autonome processen van het lichaam.  Het kan blokkades, patronen en programma’s die zijn ingesleten verwijderen en het stimuleert nieuwe patronen en maakt de geest flexibel. Stromatoliet moedig heling op cellulaire niveau aan en versterkt structuren van het lichaam. Het bevordert de vloeistofstroom door het lichaam en de hersenen. Stromatoliet helpt ook bij reiniging en heling van de aarde.

Spiritueel

Stromatoliet is een goede meditatiehulp die helpt bij het terugroepen van vorige levens. Stromatoliet leert ons het doel van het leven op aarde en ons aandeel daarin.

Emotioneel

Stromatoliet is een steen van transformatie die heling op emotioneel niveau ondersteunt. Stromatoliet verwijdert voorzichtig blokkades in de meridianen en chakra.