Tibetaans Kwarts

Trefwoorden: Spirituele zuivering en bescherming, Verdieping van meditatie, Balans van chakra’s en meridianen, Aura reinigen en van energie voorzien
Element: Storm
Chakra’s: Alle Chakra’s
Sterrenbeeld: 
Uiterlijk: Vele kristallen (maar niet alle) hebben zwarte insluitsels van een ongeïdentificeerd mineraal. De stenen die zwart materiaal bevatten zijn vaak niet helemaal zwart en er zijn zelfs vrijwel heldere kristallen. 
Oorsprong: Tibetaans kwarts wordt in de Himalaya in Tibet en Nepal gevonden

Meer spirituele wijsheid Tibetaans Kwarts – Kristal Challenge

Werking Tibetaans Kwarts

De Himalaya in Tibet, waar deze kristallen worden gevonden, is een van de heiligste delen van de aarde. Het Tibetaanse volk werd ongetwijfeld door hun eigen hoge spirituele afstemming tot het land aangetrokken, terwijl de duizenden jaren van spirituele praktijken in deze regio de vibraties van het gebied verder vergroot hebben. Tibetaans kwarts is een van de krachtigste stenen voor spirituele bescherming die we kennen. Wanneer je er een op of aan je lichaam draagt, ontstaat er een ‘bel van licht’ rondom het lichaam, waardoor alleen positieve vibraties in het aura- veld kunnen doordringen. Slapen met of vlak bij Tibetaans kwarts beschermt je tegen lagere astrale energieën en kan verontrustende dromen helpen voorkomen. Door een of meer stenen in je woonkamer te plaatsen, wordt de ruimte gezuiverd van negatieve invloeden.  Mediteren met Tibetaans zwart kwarts kan gunstige resultaten opleveren, vooral bij mensen die affiniteit met het Tibetaanse boeddhisme hebben. De stenen lijken voortdurend een zwijgend ‘ohm’ af te geven en ze kunnen het derde oog krachtig activeren. Ze resoneren ook met de toestand van stille alertheid die zo belangrijk is bij meditatie en voorkomen dat je in slaap valt of meegesleept wordt in een vortex van gedachten.

Tibetaans kwarts biedt niet alleen bescherming en zuivering, maar straalt ook energieën uit die de chakra’s en het meridiaanstelsel activeren en in evenwicht brengen. Als een van de chakra’s of knooppunten geblokkeerd is of traag functioneert, wordt dat probleem snel verlicht door het betreffende punt met een kristal aan te raken. Voor een volledige kristalbehandeling van het lichaam leg je op elk van de zeven chakra’s een dubbeleinder, waarbij de kristallen in de lengterichting in één lijn langs de chakrakolom moeten liggen. Dit zorgt voor een energetische verbinding tussen de kristallen en een resonerende versterking van de verbindingen tussen alle punten in je energielichaam. Wanneer je de stenen op deze manier gebruikt, reinig je meteen het hele systeem van subtiele energieën, zodat er een vrije vibrationele stroom van positieve energieën mogelijk wordt. Deze krachtige en positieve stenen kunnen op nog meer manieren gebruikt worden; je kunt ze bijvoorbeeld in een kristalraster rond je bed of meditatieplek leggen om zo een minivortex van goede vibraties te creëren. Wanneer je ze bij de buitenhoeken van je huis en bij alle deuren en ramen legt, kun je de subtiele energieën van de hele omgeving versterken. De positieve effecten van rituelen worden door Tibetaans zwart kwarts zuiverder en sterker.

Tibetaans kwarts is een steen van het stormelement die voor een snelle verruiming van het bewustzijn zorgt en tegelijkertijd het aardende koord activeert. Deze bondgenoot bezit de oude energie en kronieken van Tibet in zijn matrix. Mensen die een sterke affiniteit met dat deel van de wereld hebben, zullen bij deze bondgenoot het gevoel hebben ‘thuis te komen’. Tibetaans kwarts zorgt voor een krachtig ontwaken van de hogere chakra’s, waardoor je makkelijker met de hogere werelden kunt samenkomen. Het helpt je het bewustzijnsniveau van het hogere zelf te bereiken. Deze kristallen pulseren met een bijna hoorbare toon, die resoneert met de chakra’s van derde oog, kruin en hart.

Tibetaans kwarts geeft de aura een energie die als een flitslicht het donker verjaagt, zodat er meer licht in de aura komt. Doordat het energetische veld met licht doordrongen wordt, verruimt de aura zich en wordt sterker, waardoor een ‘niet-krachtveld’ van licht rond je fysieke lichaam ontstaat. Dit ‘niet-krachtveld’ verlicht alles wat het aanraakt en brengt zo licht en bewustzijn in elke omgeving. In zeker zin maken deze stenen je tot drager van hun energie, die je overal waar je komt verspreidt. Tibetaans kwarts is een uitstekend instrument voor heling; het kan zelfs de hardnekkigste energiepatronen in beweging krijgen en het fysieke voertuig tot op cellulair niveau in licht van het volledige spectrum laten baden.

Tibetaans Kwarts werkt harmonisch samen met:

  • Moldaviet, Lemurisch zaadkristal, lithiumkwarts en fadenkwarts
  • Azeztuliet  voor engelenenergieën 
  • Fenakiet versterkt visionaire ervaringen

Spiritueel

Tibetaans kwarts opent je voor een enorme verruiming van je bewustzijn. Deze stenen reinigen het auraveld en vullen het fysieke en energetische lichaam met licht van het volledige spectrum. Tibetaans kwarts helpt het fysieke lichaam om dit licht in je op te nemen en aan te wenden voor spirituele groei en fysiek herstel.

Emotioneel

Tibetaans kwarts helpt je om je los te maken van emoties en om een hoger gezichtspunt in te nemen, waar je emoties kunt zien als aanwijzingen voor wat er nog uit het energetische veld moet worden verwijderd. De steen helpt je wanneer je je erin oefent afstand te nemen van gehechtheden en verzet.

Affirmatie

Mijn auraveld is gereinigd, energetisch opgeladen en gevuld met licht; ik draag dat licht en deel het met iedereen die ik ontmoet.