Tijgerijzer

Trefwoorden: Kracht, uithoudingsvermogen, gefocuste wil, fysieke energie en kracht, zelfheling, aarden
Elementen: Vuur, aarde
Chakra’s: Stuit (1ste), heiligbeen (2de), zonnevlecht (3de)
Sterrenbeeld:
Herkomst: Australië
Uiterlijk: Tijgerijzer is een gelaagde steen met banden van tijgeroog, jaspis en hematiet. De naam tijgerijzer verwijst naar de aanwezigheid van tijgeroog en het ijzerrijke hematiet. Het heeft rijke gouden, rode en zilvergrijze kleuren. 

Werking Tijgerijzer

Tijgerijzer is een steen van kracht, uithoudingsvermogen en moed. Het combineert drie stenen, die elk hun eigen kracht bezitten, en versterkt en vermengt hun effecten:

  • Tijgeroog: zonnesteen van vitaliteit, praktische instelling en fysieke actie. Stimuleert het stuitchakra en de zonnevlecht, en helpt je om effectief op te treden al naar gelang de behoeften en problemen van het fysieke leven, en om geaard, kalm en gecenterd te blijven.
  • Rood jaspis: steen van vitaliteit en taaiheid. Het straalt een sterke, constante stroom van prana uit en is een geleidelijke, maar sterke katalysator voor heling.
  • Hematiet: de effectiefste steen om te aarden. Het kan zweverigheid en verwarring tegengaan en helpen om praktisch te zijn. Met hematiet kun je het auraveld in balans brengen en de chakra’s op elkaar afstemmen. Het trekt ronddwalende energieën door het meridiaansysteem naar het stuitchakra.

Tijgerijzer is een belangrijke aardingssteen, die je helpt om je te verbinden met het hart van de aarde zodat overtollige energie naar de aarde kan worden afgevoerd. Zo kunnen lichaam en energiesystemen kanalen worden voor lichtenergie die naar de aarde gaat.

Tijgerijzer is van alle aardende stenen energetisch het meest dynamisch. Het stemt je energieën krachtig af op de chakra’s en het fysieke lichaam zonder het bewustzijn af te zwakken.  De energieën van tijgerijzer versterken de patronen van gezondheid, persoonlijke macht, gefocuste wil, mentale helderheid en aarding. Het kan dan ook zorgen dat je de wilskracht houdt om slechte gewoonten op te geven en om je gezonde eetgewoonten en oefenprogramma vol te houden. Zo is het een nuttige steen voor zelfheling. Tijgerijzer kan als beschermingssteen worden gebruikt door mensen die zweverig of los van het fysieke vlak zijn. Het geeft kracht, uithoudingsvermogen en energie aan het fysieke lichaam, en zorgt zo voor bescherming tegen onbalans.

Tijgerijzer bevordert creatieve expressie (vooral bij muziek en toneel) omdat het zorgt dat je in de dynamiek van focus en flow blijft die noodzakelijk zijn om de vorm te vervolmaken en het geïnspireerd te vertolken. Tijgerijzer is nuttig bij manifesteren, omdat het helpt je verlangens naar het fysieke vlak te brengen. 

Tijgerijzer werkt harmonisch samen met:

  • Heliodoor, rood granaat, goudlabradoriet, cerussiet, sfaleriet en alle kwarts- en jaspisvariëteiten
  • Idaho-jaspis: voor vergroting van souplesse, uithoudingsvermogen en kracht.

Spiritueel

Tijgerijzer bevat zowel elektrische als magnetische energieën, waardoor het lichtenergie van het volledige spectrum naar het fysieke lichaam kan leiden. De steen versterkt je energieveld door het af te stemmen op het elektromagnetische veld van de aarde.

Emotioneel

Tijgerijzer biedt kracht aan degenen die met de energie ervan resoneren. Deze kracht is niet alleen fysiek, maar ook van emotionele aard – waardoor je het zelfvertrouwen en de vaardigheden verwerft om je eigen realiteit te creëren.

Affirmatie

Ik ben sterk, energiek, geaard, gezond en heel.