Turkoois

Trefwoorden: Communicatie, Heelheid, Spirituele verruiming
Element: Storm
Chakra’s: Keel (5de)
Sterrenbeeld: Boogschutter, Schorpioen, vissen
Herkomst: Tegenwoordig komt het beste turkoois uit Iran, Afghanistan, Australië, Tibet en het zuid­westen van de Verenigde Staten.
Uiterlijk: De fraaie blauwe kleur wordt door het koper veroorzaakt, terwijl de groenere tinten turkoois ook ijzer bevatten.

Meer spirituele wijsheid Turkoois – Kristal Challenge

Werking Turkoois

Turkoois is niet alleen een steen om heelheid en waarheid te vinden, maar ook een hulpmiddel om die over te brengen en te manifesteren. Het stimuleert en harmonieert het keelchakra, waardoor het minder moeite kost om je diepste wijsheid op te roepen en onder woorden te brengen. Het dragen van turkoois geeft moed aan mensen die er onzeker over zijn hun inzichten te delen. De steen doet je beseffen dat we door vanuit de heelheid van ons wezen te spreken allemaal iets belangrijks aan het collectief bij te dragen hebben.
Omdat turkoois een steen van heelheid is, heeft het ook een gunstige invloed op je algemene welzijn en op de stabiliteit van je humeur en emoties. Het zorgt voor evenwicht en geeft een gevoel van sereniteit en vrede. Wanneer je een turkoois op of aan je lichaam draagt, helpt dat je je vitaliteit te herstellen en wordt voorkomen dat je de moed laat zakken. Deze steen kan het emotionele lichaam helen, stress verminderen en je bewustzijn op het eigenlijke centrum in het hart richten.

Turkoois leert je de wijsheid van mededogen en vergeving, en laat je ervaren dat verlicht egoïsme hetzelfde is als welwillendheid en vrijgevigheid. Diep vanbinnen verlang je naar geluk, liefde en bevrijding van beperkingen en angst. Doordat turkoois de emotionele intelligentie verhoogt laat het zien dat als je niet langer ‘rechtvaardigheid’ eist, maar anderen door de bril van vergevingsgezindheid gaat bekijken, je onmiddellijk die geschenken via je eigen hart ontvangt. Het meest genereuze gebaar tegenover anderen levert zo datgene op wat je voor jezelf wilt. En dat niet alleen – dergelijke handelingen werken aanstekelijk en versterken zichzelf. Het geschenk van communicatie van turkoois helpt je bovendien nog om dergelijke inzichten met anderen te delen.

De steen vergroot je vermogen om de uiteenlopende aspecten van het zelf te zien en om die tot een samenhangend geheel te integreren. Op je tocht over het spirituele pad is het soms verleidelijk te proberen de eigenschappen van het zelf die niet volledig verlicht lijken af te stoten. Turkoois herinnert je eraan dat alle delen van het zelf aspecten van de Goddelijke Bron weerspiegelen. Alleen door deze aspecten te omarmen en te integreren kunnen we waarlijk heel worden. Er bestaan geen regenbogen met alleen de kleur paars! Je moet het volledige spectrum van frequenties omarmen en ervan leren, zodat we ons vermogen om het volledige spectrum van licht in onszelf op te nemen kunnen vergroten.

Turkoois werkt harmonisch samen met:

  • Gem-silica, shattuckiet, chrysocolla, ajoiet, malachiet, azuriet en de meeste andere mineralen op koperbasis.

  • Alle soorten calciet, smithsoniet en hemomorfiet.

  • Larimar. Bijna volmaakte aanvulling op turkoois voor het kalmeren en helen van het emotionele lichaam.

Spiritueel

Turkoois vertegenwoordigt de wijsheid die uit alle ervaringen van het leven voortkomt. Deze bondgenoot is een oeroude grootvader, die je leert dat alle ervaringen tellen en dat fouten ook gewoon erva­ringen zijn. Turkoois vertelt ons dat heelheid alleen be­reikbaar is als we bereid zijn ons open te stellen voor de totaliteit van wie we zijn en van wat we op onze reis op aarde hebben geleerd.

Emotioneel

Turkoois is een steen van zelfvergeving, zelfacceptatie en het loslaten van zinloze spijt. Het sti­muleert je om jezelf te eren als een creatie en een instru­ment van het Goddelijke

Affirmatie

Vanuit mijn hart en mijn heelheid spreek ik met helderheid, zekerheid en liefde de waar­heid.