Unakiet Jaspis

Trefwoorden: Heling, evenwicht, oude gewoontes loslaten, hogere afstemming, geduldig doorgaan
Element: Aarde
Chakra’s: Alle, vooral hart (4de)
Sterrenbeeld:
Uiterlijk: Aan de groene en roze kleuren is goed te zien dat de steen zich ervoor leent om de fysieke en emotionele aspecten van het hart in balans te brengen.

Werking Unakiet

Unakiet stemt alle niet-fysieke lichamen af op het fysieke lichaam en op elkaar, waardoor de mogelijkheid ontstaat je op de hogere werelden af te stemmen. Het leert je geduld te hebben en vol te houden, en herinnert je eraan dat het de moeite loont om op alles wat waarde heeft te wachten.

Unakiet jaspis belichaamt de zich traag voltrekkende heilzame invloed van jaspis. Het vergemakkelijkt geleidelijke afwenning van kwalijke gewoontes, zoals te veel eten of overmatig alcoholgebruik. Het stimuleert de heling van ziekte die is ontstaan door onderdrukking van emoties, vooral woede en wrok die een vrij lage frequentie hebben en vaak wortelen in het ego. Wanneer deze emoties naar binnen slaan, ontstaan er vaste energiepatronen in de weefsels. Unakiet helpt voorkomen dat deze patronen in ziekte veranderen door ze los te maken.

Unakiet helpt je emotionele verwondingen op te diepen en los te maken, op een dusdanige manier dat shock en trauma vermeden worden. Het laat je zien wanneer je emoties hebt onderdrukt en waar emotionele patronen in het lichaam worden vastgehouden, wat het proces van echte emotionele vrijmaking kan vergemakkelijken. Bij dit proces laat je werkelijk de gedachten en de gewoontes die deze emotionele frequenties in stand houden los wat veel verder gaat dan het enkel uiten van die onderdrukte emoties uit.

Unakietjaspis is heel geschikt voor het gevoelige emotionele lichaam van kinderen. Het ondersteunt de emotionele veerkracht van kinderen en helpt hen ‘terug te veren’ bij verdriet of teleurstelling.

Spiritueel

Unakietjaspis kan de vibratie van het fysieke en emotionele lichaam omhoog brengen door je te helpen dis-harmonieuze emotionele patronen en de lagere emotionele frequenties los te laten.

Emotioneel

Unakiet helpt je om negatieve emoties echt los te laten, evenals de telkens herhaalde gedachten en innerlijke dialogen waar ze uit voortkomen.

Affirmatie

Met geduld en geloof werk ik aan het proces van helen en ontwaken tot een hoger bewustzijn, waarbij ik gestaag, stap voor stap, af ga op mijn hoogste goed.