Zilver

Trefwoorden: Maanenergie, archetypische vrouwelijke energie, mysterie, introversie, het onbewuste
Element: Water
Chakra’s: Alle
                       

Werking Zilver

Zilver is het metaal van de Godin, de maan, de nacht, het geheim, het mysterieuze, de hogepriesteres, de vrouwelijke energie, de levenskracht in zijn verborgen aspect. Zilver komt qua elektrische geleiding na goud, en ook dit metaal harmonieert goed met de meeste sierstenen. Terwijl goud een extraverte energie uitstraalt, is zilver naar binnen gekeerd. Terwijl goud zelfvertrouwen geeft, moedigt zilver aan tot terughouding en innerlijke reflectie. Terwijl goud een en al krachtig licht is, is zilver een spiegel voor de ziel, het metaal van het maanlicht.  In sprookjes staat zilver voor de reis door het donkere bos en de confrontatie met mysterie. Het is het symbool van het rijk van het onbewuste, de wereld van de ziel van waaruit de archetypische patronen van het leven ontstaan.

Zilver is een metaal van de maanstraal en van het water-element dat je ondersteunt bij je pogingen om naar binnen te keren teneinde de diepste aspecten van het zelf en de natuur te onderzoeken. Het is een verkoelend metaal en helpt de energieën van vuur- en windelementstenen tot rust te brengen, terwijl het diepte en energie toevoegt aan stenen van de elementen aarde en water. Zilver fungeert als een poort naar de werelden van het onderbewuste, het onbewuste en de onderwereld. Het helpt je je te verbinden met de mysteriën en om de waarheid te zien achter oppervlakkige verschijningsvormen.

Zilver werkt harmonisch samen met:

  • Stenen die heldere vermogens versterken en/of het emotionele lichaam helen.

Spiritueel

Zilver verbindt je met het vrouwelijke, met de godinpolariteit. Het vergemakkelijkt verkenningen van de diepe innerlijke werelden van emotie en intuitie. Het kan je heldere zintuigen openen en je empathische vermogens aanscherpen. Het is favoriet bij mensen die het vrouwelijke aspect van de natuur aanbidden.

Emotioneel

Zilver stemt je af op het emotionele zelf. Voor mensen die al emotioneel gevoelig of zeer empathisch zijn kan de energie van zilver te intens worden, omdat die deze gevoeligheden versterkt. Zilver kan helpen om mysterie te verwelkomen en je over te geven aan het onbekende. Wie het gevoel van mysterie in zijn leven is kwijtgeraakt, kan door zilver de opwinding herontdekken over alles wat onbekend en onkenbaar is. 

Affirmatie

Ik ga naar binnen om daar het licht van de verborgen waarheid te vinden, en ik neem het met me mee terug om het te delen