Zinkiet

Trefwoorden: Levenskracht, moed, passie, creativiteit, wilskracht en persoonlijke macht
Element: Vuur
Chakra’s: Basis Chakra (1st), Sacraal Chakra (2de), Zonnevlecht (3de)
Sterrenbeeld: Stier, Weegschaal
Uiterlijk: Zinkiet is rood tot oranjegeel. Natuurlijk zinkiet wordt vaak samen aangetroffen met calciet, willemiet, frankliniet en tefriet. 
Oorsprong: De belangrijkste vindplaats voor zinkiet is Franklin in New Jersey in de Verenigde Staten. 

Meer spirituele wijsheid Zinkiet – Kristal Challenge

Werking Zinkiet

Zinkiet is een ideale steen voor mensen die naar spiritualiteit neigen en het vuur van de energieën van de lagere chakra’s nodig hebben om hun aspiraties tot fysieke werkelijkheid te maken. Veel mensen die zich ertoe aangetrokken voelen met steenenergieën te werken en zich aan andere spirituele bezigheden over te geven, hebben de neiging zich te veel op de bovenste chakra’s te richten en vinden het moeilijk om zichzelf en hun doelen in de fysieke wereld te aarden. Zinkiet kan een krachtige bijdrage leveren aan deze scheefgroei door het eerste, tweede en derde chakra flink te stimuleren en de energieën daarvan omhoog te sturen om ze met de hogere chakra’s te verbinden. Het resultaat is een toename in je algemene energieniveau en je vitaliteit, naast een groter vermogen om wensen te verwezenlijken die voortkomen uit de inspiratie die de spirituele werelden leveren.

Zinkiet vergroot levenskracht, moed, passie, creativiteit, wilskracht en persoonlijke macht. Het is een van de echt ‘sterke’ stenen, want zijn energie kan zelfs gevoeld worden door mensen die over het algemeen niet gevoelig zijn voor kristalenergieën. Zinkiet stimuleert het stuitchakra en verankert zo je bewustzijn stevig in je lichaam. Het zorgt voor een overvloed aan nieuwe energie voor fysieke prestaties. De energie van deze steen werkt in op het tweede chakra en wakkert daar zowel creativiteit als seksualiteit aan. Op welk gebied de meeste manifestaties zullen plaatsvinden hangt af van je persoonlijkheid, situatie en keuze. Als zinkiet je energie eenmaal heeft laten ontwaken, is het aan jou om te besluiten hoe je die wilt kanaliseren. Zinkiet stimuleert ook het derde chakra, waardoor je meer vastberadenheid, volharding, focus van intentie en vermogen tot manifesteren krijgt. Deze steen geeft je graag ‘het laatste zetje’ dat je nodig had om een creatief project of een grote hoeveelheid werk te voltooien, je nieuwe dieet vol te houden of andere doelen te bereiken.

Wanneer de lagere chakra’s eenmaal zijn geactiveerd (soms binnen enkele minuten), gaat de energie van zinkiet naar de hogere chakra’s met de ontwaakte energieën van de lagere drie. Dat kan als een ‘golf van kracht’ voelen voor wie het niet gewend is om op een niveau van volledige energie te functioneren. In het begin kan zinkiet zelfs een tikje te intens zijn om voortdurend te gebruiken. Maar eigenlijk horen alle chakra’s van de mens tegelijk en samen te werken, dus het geschenk van zinkiet op dit gebied is buitengewoon waardevol. Je kunt de toename in emotionele, mentale en spirituele energie die voortkomt uit een volledige activatie van de chakra’s en meridianen inzetten voor een grondige revitalisatie van je leven.

Zinkiet belichaamt de energie van creëren en seksualiteit. Het stimuleert, activeert en reinigt de eerste drie chakra’s. Zinkiet stelt je in staat je energie te gebruiken om nieuwe vormen en ideeën te creëren. Zinkiet is een krachtige bondgenoot bij het scheppingsproces (bepalen wat je wilt scheppen) en manifestatieproces (de uiteindelijke vorm van je schepping werkelijkheid laten worden). Zinkiet stimuleert de drie hogere chakra’s sterk, en dan vooral de chakra’s van derde oog en kruin. Het biedt je de mogelijkheid je open te stellen voor intense hoogfrequente energie om die energie vervolgens via de lagere chakra’s te aarden en via creatie vorm te geven.

De steen stimuleert alle energiesystemen en meridianen van het lichaam. Hij kan energieblokkades opruimen op een manier die vergelijkbaar is met water dat door een dam breekt en zo het stromen van de rivier vergemakkelijkt. De energie van zinkiet kan echter erg intens zijn! Gebruik het zolang je het enorme effect ervan op je systemen nog niet goed kent bij voorkeur slechts korte perioden. Overmatig gebruik kan tot opvliegers, overstimulering van het hartchakra, woede en andere vervelende symptomen leiden. Maar wanneer je zinkiet met mate gebruikt, kan het je helpen je beperkingen te overwinnen en je dromen werkelijkheid te maken door middel van het proces van creatie en manifestatie.

Zinkiet werkt harmonisch samen met:

  • Carneool: voor seksuele en creatieve energie 
  • Cupriet: gericht op eerste chakra en een toename van levenskracht 
  • Heliodoor, goudlabradoriet of Libisch goudtektiet: om de wil en je vermogen tot manifesteren te stimuleren
  • Moldaviet: voor een bijna explosieve energie van transformatie, ontwaken en versnelling van je pad naar het hoogste doel.
  • Seleniet: voor het ontwarren en verwijderen van negatieve energie die in het lichaam vastzit.

Spiritueel

Zinkiet leert het spirituele proces van creatie en manifestatie. Dat is een van de belangrijkste lessen van het fysiek-zijn, want alleen in het fysieke domein heeft manifestatie betekenis. Zinkiet stemt je af op de creatieve stroom van de kosmos en helpt je die te richten.

Emotioneel

Zinkiet helpt om gevoelens van machteloosheid, onvermogen om je leven of ervaringen te veranderen, en emotionele onmacht te overwinnen.

Affirmatie

Ik laat het volledige spectrum en de kracht van mijn fysieke vitaliteit en mijn lagere chakra’s ontwaken. De energie verspreidt zich in een vloed van nieuw leven door mijn hele wezen.