Zonnesteen

Trefwoorden: Leiderschap, welwillendheid, kracht, overvloed aan zegeningen, verlichte mannelijke energie
Element: Vuur
Chakra’s: Heiligbeen (2de), zonnevlecht (3de)
Sterrenbeeld: Weegschaal, vissen
Herkomst: India, Canada, Noorwegen, Rusland en de Verenigde Staten.
Uiterlijk: Zonnesteen, oftewel oligoklaas, is een veldspaat De kleur is oranje tot roodbruin, en er zijn glinsterende insluitsels. De naam slaat op de warme kleur ervan en op de reflecties, die aan zonnestralen doen denken.

Werking Zonnesteen

Zonnesteen activeert het tweede en derde chakra, en stemt ze op elkaar af, waardoor je makkelijker de Goddelijke Wil in je daden en scheppingen manifesteert.

Het is een steen van persoonlijke macht, vrijheid en verruimd bewustzijn. Deze steen reflecteert de eigenschappen van zonlicht: openheid, welwillendheid, warmte, kracht, mentale helderheid en de bereidheid en het vermogen om anderen met zegeningen te overladen. Dat zijn ook wenselijke eigenschappen voor een leider en wie zich geroepen voelt tot een leidersrol, kan ontdekken dat zonnesteen de innerlijke overtuiging en zelfdiscipline bevordert die nodig zijn om verder te komen.

Zonnesteen staat voor verlicht leiderschap en het vermogen om kennis en wijsheid aan te wenden voor het hoogste goed van allen. Zo leert de steen dat leiderschap er alles mee te maken heeft dat je jezelf in dienst stelt van anderen, en niet andersom. Geen macht gebruiken voor persoonlijk gewin of uitoefenen over anderen maar de verantwoordelijkheid nemen voor het algemeen belang. 

Zonnesteen stimuleert niet alleen leiderschap en wilskracht, maar ook creativiteit en seksualiteit. De mengeling van deze energieën kan tot buitengewone avontuurlijkheid, plezier en innovatieve experimenten in je romantische en/of artistieke leven leiden. 

Zonnesteen kan op het ego gebaseerde verlangens en drijfveren onthullen. Het is een voortreffelijke steen voor zakendeals, omdat hij de ware motivatie van anderen kan onthullen en oneerlijkheid kan ontmaskeren. Als je vastzit door angst en twijfels aan jezelf kan deze steen gevoelens van onwaardigheid wegnemen die verhinderen dat je volledig degene wordt die je bent.

Zonnesteen verspreidt een rijk en positief spectrum aan energieën, geeft een gevoel van overvloed op het gebied van alles waar je behoefte aan hebt of naar verlangt, en kan je helpen bij de manifestatie van voorspoed en de verwerving van kennis en wijsheid.  Deze steen op het hart kan de wijsheid van het hart afstemmen op de inspiraties van het hoofd. Zonnesteen op het derde oog tijdens meditatie laat je in elke situatie je hoogste pad van handelen beter zien.

Zonnesteen werkt harmonisch samen met:

  • Maansteen: Zonnesteen is de yang die voor evenwicht met het yin van maansteen zorgt
  • Labradoriet combineert buitengewoon goed met Maansteen en Zonnesteen doordat het de mogelijkheid van magie en manifestatie van zegeningen vanaf de andere zijde van de sluier hiernaartoe brengt.
  • Moldaviet: voor nadruk op het bereiken van het hoogste levensdoel.
  • Amber, seleniet, goudlabradoriet, prasioliet, git, danburiet, larimar en kwarts.

Spiritueel

Zonnesteen leertje om je vaardigheden en kunnen ten behoeve van anderen aan te wenden. Het is een steen van overvloed, die je helpt om zo te handelen dat je je verlangens in de fysieke wereld kunt manifesteren. Het straalt de zonnestraal uit, zodat je afgestemd raakt op het licht en de energie van de grote centrale zon.

Emotioneel

Zonnesteen verwarmt en stimuleert het emotionele lichaam. Het kan je helpen om woede in energie en oordelen om te vormen tot vreugde. Het verhoogt de vibratie van je emotionele patronen.

Affirmatie

Ik eis mijn ware plek van leiderschap op en geef en ontvang een overvloed aan zegeningen.