Zwarte Toermalijn

Trefwoorden: Bescherming, Zuivering, Aarding
Element: Aarde
Chakra: Stuit (1st)
Sterrenbeeld: Steenbok
Uiterlijk: Zwart toermalijn (ook wel schorl genoemd) is minder kleurig dan andere toermalijnsoorten, maar het is niettemin een van de populairste stenen voor spirituele doeleinden.
Herkomst: Brazilië, Afrika, Pakistan en Maine in de Verenigde Staten worden goede exemplaren gevonden.

Meer Spirituele Wijsheid Zwarte Toermalijn – Kristal Challenge

Werking Zwarte Toermalijn

Zwart toermalijn is een van de belangrijkste stenen van onze tijd. Het kan negatieve energie omzetten en zuiveren, zodat er bruikbare energie ontstaat. Dit is vooral belangrijk wanneer je je heldere en empathische vermogens volledig openstelt – zwart toermalijn beschermt dan je energieveld tegen aanhechtingen, entiteiten en energetisch afval. 

Zwarte toermalijn is een ideale geestelijke bescherming als je op moeilijke plaatsen of in moeilijke omstandigheden moet werken of leven. Door met een zwarte toermalijn te mediteren of er een op of aan je lichaam te dragen hou je onevenwichtigheden uit je auraveld, zelfs als er destructieve energieën aanwezig zijn. We weten allemaal dat we ‘slechte vibraties’ kunnen voelen als we sommige mensen ontmoeten of in bepaalde situaties komen. Soms zenden we ze ook zelf uit. Zwarte toermalijn werkt als een etherische stofzuiger: ze halen negativiteit en disharmonie uit jouzelf en je omgeving. Wanneer die negatieve invloeden niet aanwezig zijn, kan zwart toermalijn voor een hoog niveau van zuivering zorgen, waardoor je bewustzijn verhoogd wordt.

Een andere toepassing van zwart toermalijn is etherische zuivering. Wanneer je een zwarte toermalijn bij je draagt, ermee mediteert of er een in je kussensloop doet, zullen je auraveld en alle dimensies van je etherische lichaam grondig gereinigd worden. Deze zuiverende invloed kan zich zelfs tot de fysieke vorm uitstrekken. Deze kristallen zijn ook heel geschikt om negatieve gedachten, angsten, boosheid en het idee onwaardig te zijn tegen te gaan. De zuivering waar zwart toermalijn voor zorgt, is krachtig en in deze moeilijke tijden voor ons allen noodzakelijk.

Zwart toermalijn is een van de effectiefste stenen om een aardend circuit met het energetisch veld van de aarde te vormen. Een aardend circuit wordt steeds belangrijker nu we ons proberen aan te passen aan het verschuivende elektromagnetisch veld van de aarde. Zolang je niet goed geaard en op de planetaire energieën afgestemd bent, kunnen die verschuivingen stress en negatieve gevoelens vergroten. Door de ondersteunende energie van zwart toermalijn te gebruiken, kun je vrij gemakkelijk afstemming op deze subtiele veranderingen bereiken.

Zwart Toermalijn werkt harmonisch samen met:

  • Hematiet: versterken aarding.
  • Git, obsidiaan, zwart an- dradiet, rookkwarts, sugiliet, charoiet en amethist: versterken bescherming

Spiritueel

Zwart toermalijn zorgt voor een aardend pad voor licht naar het aardse vlak.

Emotioneel

Deze bondgenoot helpt je los te komen van obsessief of compulsief gedrag en om chronische tobberigheid en angst los te laten.

Affirmatie

Ik verwijder alle negatieve aanhechtingen, zowel vanbinnen als vanbuiten. Ik ben gezuiverd, geaard en gecenterd op de aarde.