Home » Informatie over » Edelstenen verzorgen » Edelstenen opladen

Edelstenen opladen

Edelstenen opladen

Nadat de edelstenen zijn gereinigd moeten ze worden opgeladen en geactiveerd voor een optimale werking. De werking van edelstenen is gebaseerd op het afgeven van energie. De energie van de steen moet dan ook regelmatig worden opgeladen. Door het opladen wordt de intensiteit van de werking van de steen vergroot of versterkt. 

Methoden om edelstenen op te laden
 
Zon – Maanlicht

Door edelstenen een paar uur in het zon- of maanlicht te leggen (kan ook achter glas) kunnen ze hun “batterijen weer opladen”.  Een nacht opladen in maanlicht is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden waarbij het licht van de volle maan het meest geschikt is. Opladen bij zonlicht is door de intensiteit van het licht niet voor alle stenen geschikt. Sommige stenen kunnen hier niet tegen en kunnen hun kleur verliezen zoals amethyst, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet (celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois. Het is dan ook beter tijdens zonsopgang of -ondergang je stenen op te laden omdat het licht dan een stuk zachter is.

Seleniet – Helder kwarts (Bergkristal)

Zowel seleniet als bergkristal zijn geschikt om je edelsten mee op te laden. Leg je steen minimaal 24 uur op bergkristal of seleniet. 

Meru piramide

Alle edelstenen kunnen gereinigd en opgeladen worden door ze in de piramide te plaatsen. De Meru Piramide combineert 2 eeuwenoude energetische instrumenten: de piramide en de Shri Yantra. Het Shri Yantra symbool straalt positieve levensversterkende energie opwaarts die vervolgens samenvloeit met de bijzondere energie van de piramide.  Piramides verzamelen en verhogen levensversterkende  en hoge, positieve resonanties ( ook wel Prana, Chi, Orgone of levensenergie genoemd)

Edelstenen kunnen het beste minimaal 8 uur per week (ononderbroken) in de piramide geplaatst worden. Sterk vervuilde stenen bij voorkeur 24 uur. De stenen langer en vaker in de piramide plaatsen geeft nog betere resultaten.