Home » Informatie over » Elementen » Informatie over het element Aarde

Element Aarde

Deze “aardende” stenen resoneren op fysiek niveau

Edelstenen en het element aarde

Stenen die verwant zijn aan het element aarde, resoneren vaak met het fysieke niveau van onze ervaring – de lagere frequenties en magnetische energie. Dit kunnen we ‘aardende’ stenen noemen. Ze helpen energie met een hoge frequentie reguleren en creëren biochemische en energetische veranderingen, zodat je je sterker aanwezig voelt in je lichaam en op aarde. Het element aarde beheerst de structuur van ons leven – huis, baan, gezin en financiële aspecten – en de structuur van het lichaam.

Aardestenen stimuleren en zorgen voor evenwicht in het aardsterchakra (15-30 centimeter onder de voetzolen) en het stuitchakra (onder aan de wervelkolom). Je kunt ze gebruiken als ondersteuning van veranderingen in stevig verankerde aspecten van ons leven, zoals het beëindigen van een jarenlange relatie, een nieuwe loopbaan, een verhuizing of veranderingen van het fysieke lichaam. De stenen helpen ook evenwicht te brengen in de emoties die verband houden met de verdichtingsaspecten van ons leven, zoals fysiek overleven, je verbonden weten met je lichaam en gevoelens van capabel en verantwoordelijk zijn.

Wanneer je een steen van het element aarde gebruikt bij het mediteren of gewoon de steen binnen je aura draagt, merkje dat deze aspecten van je leven op de voorgrond treden. Zo besef je beter wat er in je leven moet veranderen om deze aspecten in harmonieus evenwicht te brengen.

Overzicht edelstenen die verwant zijn aan het element Aarde