Home » Informatie over » Elementen » Informatie over het element Vuur

Element Vuur

Stenen van het element Vuur resoneren op energetisch niveau

Edelstenen en het element vuur

Stenen van het element vuur helpen de energiesystemen van het lichaam te versterken en in evenwicht te brengen. Ze reguleren de energiestroom door de meridianen, de vitaliteit van de chakra’s en op een lichamelijker niveau de systemen voor voortplanting, spijsvertering en het endocriene stelsel. Deze stenen werken in op het metabolisme, het hormonale evenwicht, de klieren, de seksuele functie en behoefte, en de vruchtbaarheid. Het element vuur regelt hoe we energie ervaren en hoe we onze eigen energie in de wereld zetten.

In het tweede chakra (het gebied rond de navel) en derde chakra (de zonnevlecht) wordt de energie van het element vuur bestuurd. Op emotioneel niveau beïnvloeden deze stenen hoe we onze wil en persoonlijke macht gebruiken, onze creativiteit en seksuele expressie, ons vermogen om dromen en verlangens om te zetten in daden, en alles wat te maken heeft met woede en angst. De stenen stimuleren het fysieke energieveld.

Stenen van het element vuur halen problemen met creëren en manifesteren naar voren. Wil je iets manifesteren, dan moet je in staat zijn actie te ondernemen om je visie te realiseren. Als het element vuur ontbreekt, is dit schadelijk voor je zelfstandigheid, je creativiteit en je vermogen om je te manifesteren in de wereld. Als je werkt met vuurstenen, kun je ervaringen verwachten die je laten zien waar je persoonlijke energie is geblokkeerd of verkeerd wordt gebruikt. Heb je het evenwicht in het element vuur hersteld, dan sta je sterker, creatiever en enthousiaster in het leven.

Overzicht edelstenen die verwant zijn aan het element Vuur