Home » Informatie over » Elementen » Informatie over het element Wind

Element Wind

Stenen van het element Wind resoneren op Mentaal niveau

Edelstenen en het element windHet element wind regeert over het mentale aspect en opent de poort naar de spirituele wereld. Het brengt boodschappen van het spirituele rijk in de vorm van innerlijke beelden, informatie of‘ingevingen’. Het element wind heerst over het zesde chakra (derde oog) en het kruinchakra (boven op het hoofd). Dit zijn de poorten naar spiritueel zicht en mentale processen.

Op fysiek niveau stuurt wind de ademhaling en mentale cognitie aan. Windstenen stimuleren de ademhaling en verbeteren hersenfuncties en mentale vermogens. Ze worden vaak gebruikt ter ondersteuning en verbetering van meditatie, studie en leerprocessen, en mentale helderheid. Deze stenen zijn bij uitstek geschikt voor ademwerk, bij stoppen met roken en voor algemene problemen van de ademhalingswegen. Ze maken het denken scherper, versterken de concentratie en cognitieve functies, en helpen helderziendheid en intuïtie te ontplooien.

Tijdens het werk met windstenen mag je verwachten te leren hoe je geconcentreerd kunt blijven, nieuwe vaardigheden kunt opdoen, je kennis kunt delen en je kunt openstellen voor je eigen intuïtie en helderziendheid.

Overzicht edelstenen die verwant zijn aan het element Wind