Home » Informatie over » Energetisch Werken » Wanneer en waarom

Wanneer en waarom zou ik met energie werken?
Energetisch werk kan worden gebruikt in elke situatie waarin je een gebrek aan welzijn ervaart in een bepaald aspect van je leven, of dat nu energetisch, emotioneel, mentaal of spiritueel is. Dus als je merkt dat je last hebt van patronen gebaseerd op zorgen, angst, schuldgevoelens, verdriet, of als je het gevoel hebt dat je meer zelfliefde of energetische bescherming moet ontwikkelen, zou energetisch werk (in welke vorm dan ook – o.a edelstenen, reiki, yoga, chi qong, meditatie) kunnen helpen. 

Energetisch werken

Het werken met energie is geworteld in een traditie die eenheid erkent als een fundamentele waarheid van het leven. 

Energetisch werk stimuleert een proces van innerlijke groei en transformatie dat je kan helpen ontwaken tot een nieuw begrip van jezelf. Je kunt hier meer over dat proces lezen energiewerk voor persoonlijke en spirituele groei .

Werken met energie kan door iedereen worden gedaan. Het kan zeer succesvol worden gebruikt als een op zichzelf staande therapie.

De energie kiezen waarmee je wilt werken
Het kiezen van het type energie is vaak gewoon een proces van zelfreflectie en observatie. Wat is er met mij aan de hand? Hoe denk en voel ik mij? Bij welke emoties heb ik hulp nodig? Waar zijn de energetische blokkades in mij? Door op deze manier te werken, verbind je je met de aspecten van jezelf die het meest aandacht nodig hebben. Vanuit dit punt van zelfbewustzijn kan een behulpzame Energie rationeel of intuïtief worden gekozen of door een combinatie van beide methoden. Je kunt ook een Orakel Kaart trekken en je zo laten leiden naar de energie die jou op dit moment het beste kan helpen.