Voorstellen Aartsengel Anaël & Roze Calciet

Roze Mangano Calciet - Onvoorwaardelijke Acceptatie

 

Roze Mangano Calciet

Roze Calciet wordt ook wel Mangano Calciet genoemd. Roze Calciet is niet gedeeltelijk doorschijnend zoals ander calciet maar bestaat uit ondoorzichtige zachte baby roze getinte kleurbanden, die op natuurlijke wijze overgaan in de iets diepere roze tinten.

De vorm is ook een onderscheidend kenmerk van roze calciet. In vergelijking met ander calciet (met vaak harde geometrisch vormen) heeft Roze Calciet meestal een organische of ronde vorm met gladde randen. Hierdoor ligt het prettig in de hand wat een perfecte manier is om die energie rechtstreeks naar het hart te brengen.

Werking Roze Calciet
Roze Calciet is een genezer van het hart. Het verzacht agressie, bitterheid en wanhoop en opent het hart voor acceptatie en vrede. Het zuivert en bevrijdt zodat je weer nieuwe ervaringen aan kunt gaan.

Deze steen lijkt een beetje op een ‘ijzeren vuist in een fluwelen handschoen’ in die zin dat het een zeer krachtige genezer is, maar op een voorzichtige, zacht uitnodigende manier te werk gaat. Zelfs als je er alleen maar naar kijkt of gewoon een stukje roze calciet vasthoudt, kalmeert en opent het voorzichtig het hart voor zachtheid en vrede. Het is een tonicum voor een hart dat veel teleurstelling of verdriet en verlies heeft meegemaakt.

Roze Calciet verwijdert op een zachte manier oude restanten van emotioneel lijden hierdoor helpt het bij acceptatie en loslaten. Door jezelf te bevrijden van het verleden, bevrijd je jezelf ook van verwachtingen betreffende toekomstige teleurstelling of lijden die angst kunnen veroorzaken. Die angst belemmert je om je echt open te stellen voor het leven.

Roze Calciet is van zichzelf een zachte maar krachtige genezer en combineert ook goed met andere kristallen. Het kalmeert het zenuwstelsel en is bovendien nuttig voor kinderen (ook het “innerlijk kind”) die perioden van pesten, grote persoonlijke uitdagingen (combineer met Tijgeroog) of nachtmerries (combineer met Zwarte Toermalijn) doormaken. Roze Calciet is een hoopgevende steen die helpt om los te laten en open te staan voor nieuwe levenservaringen met meer vrede, vertrouwen en harmonie in jezelf.

Meer lezen over werking Mangano Calciet 

Aartsengel Anaël - Engel van het Hart

Kristal Mandala - Aartsengel Anaël & Roze Calciet

Aartsengel Anaël wordt geassocieerd met de wijsheid van de planeet Venus. Venus wordt soms de planeet van de Liefde genoemd. Venus-kwaliteiten omvatten liefde, genegenheid, rijkdom, plezier, seksualiteit, harmonie in relaties (en jezelf), algemeen welzijn, carrièresucces en erkenning.

Dit zijn allemaal erg aantrekkelijke eigenschappen (aantrekkelijkheid hoort ook bij Venus). Zoals je je misschien wel kunt voorstellen, is Anaël erg geliefd en wordt er vaak een beroep op hem gedaan (populariteit hoort ook bij Venus). Als je Anaël aanroept, word je overspoeld met ‘goede gevoelens’. Je voelt je beter, aantrekkelijker en straalt charisma uit.

De betekenis van zijn naam maakt op een dieper niveau duidelijk wat deze Aartsengel onze Ziel werkelijk biedt. Anaël betekent “Gods Genade”, onvoorwaardelijke acceptatie. Acceptatie zonder voorwaarde stelt ons open voor Goddelijke genade, de energie die ons, voorbij onze eigen inspanningen of capaciteiten, brengt naar een meer open houding voor goddelijke tussenkomst en hulp.

Door te werken met Anaël voelt het alsof onze wereld op de een of andere manier mooier wordt. Het lijkt wel een beetje alsof we verliefd zijn op het leven, we zijn beter in staat om een deel van die gouden, feel-good-factor van het leven te ervaren. Door onvoorwaardelijke acceptatie van alles wat is geweest en nog komt kunnen we, in plaats van te lijden, in vrede te zijn.