Voorstellen Aartsengel Gabriël & Turkoois

Turkoois - Autoriteit

Turkoois edelsteen werking - edelsteen atelier

Turkoois wordt al duizenden jaren gewaardeerd door inheemse culturen. Het is vaak verkrijgbaar in sieraden maar ook in trommelstenen. Het varieert van bleke aqua tot diepere blauwe tinten, die meestal meer koper bevatten. Het kan zelfs naar groene tinten neigen (zoals in Tibetaans turkoois) die zijn gevormd door processen met meer aluminium of ijzer. De steen kan aderen van bruine of zelfs zwarte draden vertonen die door verschillende minerale bestanddelen worden gevormd. Native American Indian-traditie hebben een mooie uitleg over deze lijnen. Ze zeggen dat het scheuren zijn die zijn ontstaan doordat de steen de drager beschermde en de klap van een situatie of omstandigheid voor hem opving. Turkoois heeft veel natuurlijke variatie. Sommige zachtere soorten turkoois worden behandeld met hars om het stabieler te maken voor sieraden. Er is echter veel mooi, natuurlijk turkoois beschikbaar, hoewel grotere stukken vrij duur kunnen zijn.

Werking Turkoois
Turkoois heeft veel mooie eigenschappen – het is een steen van bescherming, waarheid, geluk en een bevestiging van een hoge spirituele bestemming die voor ons beschikbaar is. Het schenkt een trilling aan de drager die hem afstemt op de stroom van geluk, kracht en bescherming. Turkoois is een soort alledaagse steen, nuttig en helend in alle situaties die je tegenkomt. Turkoois biedt psychische bescherming op emotioneel-energetisch niveau. Het helpt iemand genoeg ‘energetische afstand en ruimte’ te nemen om te kunnen onderscheiden welke energie tot het zelf behoort en wat eigenlijk van een ander afkomstig is.

Onze waarheid leven
Turkoois helpt het keelchakra krachtiger te maken door het te zuiveren van oude uitspraken (die ons op een onbewust niveau krachtig kunnen beïnvloeden). Het stelt ons in staat om elke dag verantwoordelijkheid te nemen voor het co-creëren van het leven. Dit is onze innerlijke autoriteit in actie – ons vermogen om te kiezen, deze vrijheid te eren en er verantwoordelijkheid voor te nemen. We zijn dus zelf verantwoordelijk om te leven zoals we willen wij hebben de keuze en de vrijheid om dit te doen. Turkoois verbindt ons met onze eigen innerlijke spirituele autoriteit, waardoor het pad van spiritueel leiderschap in ons op natuurlijke wijze ontwaakt. Dit betekent niet dat we spirituele verantwoordelijkheid op ons nemen voor het pad van een ander. Het is leiderschap waarbij je iemand in contact brengt met zijn eigen innerlijke kracht door simpelweg te erkennen dat die er is. Hierdoor worden we vaak zichtbaarder voor anderen doordat we hen inspireren en helpen door simpelweg te zijn wie we zijn met kracht en vertrouwen. Onze waarheid leven kan inspireren en zo een indirecte vorm van spiritueel leiderschap zijn. Turkoois helpt ons onze waarheden te leven en uit te drukken maar in de eerste plaats helpt het ons om ze te vinden en te herkennen.

Leven en laten leven
Voor degenen die gevoelig zijn en energie en gedachten van anderen opnemen, zonder het altijd bewust te beseffen, is dit een zeer nuttige steen. Het helpt om het zelfgevoel op te bouwen terwijl het respect, tolerantie en erkenning biedt voor het zelf en voor anderen. Het helpt iemands waarheid te herkennen als de juiste weg voor het zelf, en anderen in staat te stellen hun weg te vinden. Een ‘leven en laten leven’-benadering van het leven is aantrekkelijk voor zielen die van vrijheid houden of die leren de vrijheid van elk individu te accepteren om hun eigen pad te leven inclusief henzelf. Pas als je deze autoriteit van het goddelijke in jezelf erkent, kun je het in anderen gaan herkennen. We kunnen accepteren dat er helpers op het pad zijn om te helpen, maar we kunnen nog steeds de verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen leven en onze keuzes. Turkoois helpt ons af te stemmen op onze innerlijke waarheden en om externe afleidingen op te ruimen. Het ondersteunt ons om deze goddelijke autoriteit van binnen te vinden en de kracht en wijsheid te verwerven die nodig is om op een verantwoorde manier die innerlijke autoriteit, die keuzevrijheid, op een constructieve manier te gebruiken.

Meer lezen over de werking van Turkoois

Aartsengel Gabriël - Kracht

Kristal Mandala -Aartsengel Gabriël & Turkoois - "Jezelf laten zien"

Gabriël betekent ‘God is mijn kracht’
Deze aartsengel helpt ons kracht te vinden door te geloven in het goddelijke en geeft ons zo het vermogen om onze waarheden te kennen en te spreken. De bekendste rol van Gabriël is misschien wel in de christelijke traditie waarin wordt geleerd dat deze aartsengel verantwoordelijk was voor de aankondiging aan de Maagd Maria dat ze zwanger was van het kind Jezus. Gabriël is verbonden met het element water dat symbool staat voor reiniging en zegen. Het waterelement wordt traditioneel beschouwd als het domein van Aartsengel Gabriël en regelt onze emoties en creativiteit. Aartsengel Gabriël, wordt dus geassocieerd met aankondiging, doop, zegen en het element water.

Oproep waterelement te onderzoeken
Wanneer aartsengel Gabriël verschijnt kan het een oproep zijn om de waternatuur te verkennen – de gevoelszijde, het hart, de emoties, het onderbewustzijn – en open te staan ​​voor het ontvangen van de geschenken die dit deel van ons herbergt en ze te verkennen. Gabriëls kracht zal je helpen beschermen tijdens de reis, waardoor je niet overweldigd raakt en het gemakkelijker wordt om je wijsheid te vinden. Het lichaam reageert soms op een behoorlijk zenuwslopende manier op energie. Het kan zelfs een schok zijn voor onze geest om op dat moment te beseffen dat het lichaam reageert op iets dat we niet volledig begrijpen. Sommige kunnen zich hieraan overgeven ook al begrijpen ze niet wat er precies aan de hand is. Anderen kunnen echter behoorlijk bang worden door de sensaties van hun lichaam dat reageert (of niet reageert en immobiel wordt als reactie op hoge energie) zonder dat hun bewuste geest de situatie onder controle heeft. Hoe we het ervaren hangt af van hoeveel we vertrouwen. Wanneer we Turkoois en de aartsengel Gabriël aanroepen, kunnen we erop vertrouwen dat het veilig is om los te laten en ons lichaam te laten reageren zoals het wil, in het vertrouwen dat we beschermd zijn.