Voorstellen Aartsengel Melchizedek & Seleniet

Seleniet - Vrede

Seleniet edelsteen werking

Seleniet is er in verschillende verschijningsvormen, maar de meest bekende is misschien wel de witte Seleniet (Satijn Spar). Deze serene steen ziet eruit als puur wit doorschijnend licht dat in vorm is omgezet. Het kan worden gepolijst en gevormd tot trommelstenen, grote bollen en staven, en zelfs prachtige beelden. Seleniet kan gedeeltelijk doorschijnend of zeer doorschijnend zijn, afhankelijk van hoeveel het is gepolijst. In zijn meer rauwe staat kan het aan de buitenkant wit lijken en zacht schilferen, maar de energie is hetzelfde – volkomen sereen.

Een andere verschijningsvorm van deze puur witte Seleniet is Vissenstaart. Seleniet wordt soms engelenvleugel Seleniet genoemd vanwege de vorming van de steen, die uitwaaiert als een vissenstaart (of engelenvleugel). Er is ook blauw en groen seleniet, en de steen bestaat ook in een korrelige, bijna zandachtige textuur in oranje en bruine tinten. Deze laatste wordt vaak Woestijnroos Seleniet genoemd en is zacht bruin met witte randen, in de vorm van kleine roosvormige bolletjes die met elkaar zijn verbonden.

Werking Seleniet
Seleniet is vrede in steenvorm. Het is rustgevend om vast te houden en degenen die hogere vibraties herkennen, zullen vaak de aanwezigheid van engelen voelen door simpelweg fysiek dichtbij het kristal te zijn. Het is een geweldig kristal om in huis of op het werk te hebben om de vibratie van de omgeving te verhogen. Seleniet is vrij algemeen te vinden en meestal niet duur. Ondanks zijn hoge vibratie geeft het een uitstraling die zeer toegankelijk is, zelfs als je je gevoeligheid voor kristallen nog niet ontwikkeld hebt.

Het kan krachtig werken op alle niveaus van ons wezen en ons helpen spanning los te laten. Bovendien kan Seleniet het kruinchakra openen voor goddelijke verbinding zodat we ons moeiteloos kunnen afstemmen op onze Hogere Begeleiding en onze eigen Goddelijke Ziel. Seleniet helpt de Ziel zijn talenten uit te drukken via het fysieke lichaam. Zoals het ontwaken en versterken van het telepathisch vermogen, talenten voor heling en channeling en het verbetert het vermogen om inspirerende energie te ontvangen en te manifesteren.

Vissenstaart-Seleniet is bijzonder effectief voor het helen van het zenuwstelsel. Wanneer men hogere leiding heeft ingeroepen en groeit in het vermogen om energieën met hogere frequenties vast te houden en uit te stralen helpt Vissenstaart-Seleniet het zenuwstelsel zich aan te passen aan deze hogere frequenties. Blauwe seleniet werkt met het keel- en het derde oogchakra, zodat deze worden geopend voor een duidelijkere en meer op de Ziel afgestemde expressie. Dit is vooral nuttig voor degenen die chanellen door middel van schrijven of spreken. Groene seleniet opent het hart en helpt het hart zich af te stemmen op het contact met engelen via het fysieke lichaam en het uit te stralen naar de omgeving waarin men leeft. Woestijnroos Seleniet helpt bij het opruimen van oude programmeringen die achterhaald zijn (vooral in praktische zaken inclusief zakelijke en financiële) en ondersteunt de vestiging van nieuwe affirmaties en nieuwe, hoger vibrerende realiteiten in de fysieke wereld.

Zoals je uit de bovenstaande beschrijving waarschijnlijk kunt opmaken is Seleniet een echte spirituele steen. Seleniet helpt ons bij het aanwezig laten zijn van de Ziel in alle verschillende aspecten van ons leven, van de meest esoterische oefeningen zoals meditatie tot de gewone ‘ dagelijkse ‘activiteiten.

Meer lezen over de werking van Seleniet

Aartsengel Melchizedek - Engel van Vrede

Flower of Life - Aartsengel Melchizedek

Aartsengel Melchizedek is een verbazingwekkend krachtig en enorm wezen van licht. Hij straalt rust uit. In sommige spirituele tradities wordt hij beschouwd als de leraar voor engelen, zoals het Christusbewustzijn dat is voor de mensheid – de inspirerende leraar waar we zo graag op willen lijken. Zijn spirituele grootsheid is moeilijk in louter woorden uit te drukken. Melchizedek heeft de mensheid gedurende duizenden jaren verward met een steeds veranderende identiteit. Hij creëert zo’n mysterie. Zijn naam duikt op in diverse spirituele tradities maar wordt altijd heel anders beschreven.

Hij wordt de redder van de wereld genoemd of leraar, hogepriester, koning en natuurlijk ook Aartsengel. Hij is een van de spirituele pijlers geweest waarop de evolutie van deze wereld rust. Hij is een wezen van zo’n omvang en we weten nog steeds niet precies wie of wat hij is en hij lijkt dat ook niet erg te vinden. Als hij niet zo enorm belangrijk en liefdevol was voor de evolutie van de mensheid, zou je je kunnen voorstellen dat hij een spirituele bedrieger was die ons uitlacht. Maar eigenlijk zegt de diversiteit in uitleg over wie en wat Melchizedek eigenlijk is meer over de mensheid. We leren te accepteren dat het Goddelijke niet altijd in een vorm komt die we begrijpen.

Dus hoewel degenen om hem heen veel meningen hebben over wie of wat hij is, gaat hij gewoon door met zijn spirituele taak om vrede te zijn. Deze mysterieuze figuur wordt door geen van de discussies beïnvloed in het uitvoeren van zijn taak.

Melchizedek helpt de mensheid op vele niveaus, maar in het bijzonder helpt hij diegenen onder ons die niet gemakkelijk in een bepaald stereotype of door mensen gedefinieerde categorie passen. Hij stelt ons in staat om niet verstrikt te raken in de noodzaak om onszelf te definiëren en in plaats daarvan te genieten van het proces om gewoon ons licht te laten schijnen, zelfs als degenen om ons heen verward zijn en willen weten – Wat ben jij? Bent je dit of ben je dat?

Melchizedek leert ons dat het er niet toe doet. Je kunt je Zielepad voltooien, of je nu gedefinieerd bent en begrepen wordt of niet. Een hele opluchting we kunnen dus een beroep doen op Melchizedek om gewoon te “zijn”.