Healing op Ziels niveau Aartsengel Raphaël & Malachiet

Sprong in het diepe wagen

Healing op Ziels niveau met Aartsengel Raphaël & Malachiet is gericht op “Sprong in het diepe”. Hun spirituele wijsheid op Ziels niveau geeft inzicht in wat healing op dit niveau voor jou kan betekenen. In de healing op Mentaal emotioneel niveau en Spirituele Wijsheid wordt nog meer spirituele wijsheid van Aartsengel Raphaël & Malachiet behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Spirituele Wijsheid op Zielsniveau

Door te werken met de energie van Aartsengel Raphaël & Malachiet worden je lichaam en Ziel tot leven gebracht.

De ziel wil zich levend voelen
Veiligheid zoals wij die vaak definiëren, kan voor de ziel aanvoelen als een gevangenis. Om te zorgen dat je ziel zich levendig voelt is het echter niet nodig om alle voorzichtigheid op te geven en geen verantwoordelijkheid meer te dragen voor je eigen welzijn. Het is de bedoeling om balans te vinden en ons door het leven te laten bewegen. Hiervoor moeten we het verlangen aanboren dat zo krachtig kan zijn dat het ons ertoe aanzet om uit onze comfortzone te stappen naar de leerzone. Daar waar risico, uitdaging en ongemak is terwijl we onze ervaring verbreden en groeien. Het kan moeilijk zijn om daadwerkelijk dit verlangen aan te boren. Want normaal gesproken proberen we het te stoppen met verslaving, het te verdoven met uitputting of het te temmen met routine. Dit is vooral zo als we in het verleden een overlevingsmechanisme hebben opgebouwd om ons te beschermen tegen de onzekerheden van het leven. Dit mechanisme was bijvoorbeeld nodig bij leed in de kindertijd, trauma gedurende het hele leven, of bij  de op angst gebaseerde overlevingsmentaliteit die nog steeds heerts in onze maatschappij.

Malachiet, met zijn reiniging en onthullende werking ontbloot deze mechanisme die we denken nodig te hebben om ons leven te managen. Dit helpt ons om ons verlangen naar innerlijke levendigheid te bereiken. Het kiezen van levendigheid boven comfort en veiligheid kan soms een uitdaging zijn. Het is hierbij van belang te beseffen dat je bij zo’n uitdaging meer moet vertrouwen op je geloof om er doorheen te komen. Zo kun je spiritueel groeien door  je vertrouwen meer te geven aan je ziel dan je ego (dus niet negeren wat je gelooft, want dan blijft je bij wat bekend is om je op je gemak te voelen en controle te hebben). Misschien ben je zo bezig met je behoefte om een ​​manier te vinden om veilig te zijn in de wereld, dat je niet eens weet dat je ernaar verlangt om meer te leven.  Als  malachiet in je leven komt zal dat veranderen omdat malachiet je op een liefdevolle manier naar een goddelijk ontwaken duwt.

Het verlangen naar levendigheid kan zich op verschillende manieren uiten
Dit verlangen om echt te leven kan op verschillende manieren in ons leven voorkomen. Het kan een rusteloosheid zijn, een verlangen naar iets dat je opwindt, maar als je het probeert te verbinden aan een relatie of een nieuw kledingstuk of gadget, wordt het niet echt bevredigd. Zelfs een avontuur naar een ander land is slechts een tijdelijke oplossing. Het gaat er bij dit verlangen niet zozeer om wat je doet, maar om hoe je bent in de wereld. Dat is de kern van het verlangen om te leven. Vaak uit onze honger naar levendigheid zich door een verlangen naar natuur, seksualiteit, creatieve energie en onze lichamelijkheid. Dit komt omdat we in onze moderne cultuur veelal mentaal gericht zijn en we ons verborgen deel alleen kunnen vinden door manieren van zijn die niet op denken gericht zijn. Dat tegenovergestelde deel zal ons helpen ons levendiger te voelen en ons tot éénzijn te brengen. Het tot leven komen met al het leven, levendiger dan dat wordt het niet.

Dus als je voornamelijk in je hoofd hebt geleefd zal er een deel van je zijn dat tot leven wil komen door te voorzien in de verlangens naar natuur en lichaam, om de ziel zelfs daar tot leven te brengen. Voor degenen die in hun lagere chakra’s hebben geleefd, zal het verlangen naar meer levendigheid heel anders worden ervaren. Het zal voelen als een verlangen om te ascenderen, om je over te geven aan gelukzaligheid, aan iets buiten het zelf. Je kunt verlangen naar hartstochtelijke overgave aan goddelijke liefde of verlangen naar innerlijke visie en goddelijke verbinding te ervaren. Er kan een schijnbaar eindeloze passie zijn voor zelfhulp- en spiritueel-materiaal. Dit is een innerlijke drang naar spirituele groei en ontwaken, om de realiteit van het goddelijke achter de verbeeldingen en angsten van de illusoire wereld te ervaren. Het is een spirituele versie van het verlangen naar een echt voedzame maaltijd als je te lang junkfood hebt gegeten. Wat je nog niet hebt gedaan, daar zal je ziel je naartoe duwen. Je zult misschien merken dat je gepassioneerd kunt reageren op degenen die daar al lijken te zijn. Misschien voel je je hartstochtelijk aangetrokken, of hartstochtelijk afgestoten, jaloers, nieuwsgierig of verward. Dat is goed dit is het ongemak van groei die je ervaart, je zult er niet in vast blijven zitten. Je zult het gewoon een tijdje moeten verdragen terwijl Malachiet zijn werk doet en je eruit tilt en Aartsengel Rafaël je verder kan helpen.  Hij helpt je de schat in jezelf te vinden, de éénheid in jou met alle dingen. Als je merkt dat het ook in jou leeft zul je niet langer dezelfde reactie hebben op degenen die er al lijken te zijn. Als je deze kwaliteiten van binnen hebt waargenomen heb je misschien helemaal geen reactie meer.

Soms weet je gewoon niet dat je je gevangen voelt of behoefte hebt aan een levendiger manier van leven.  In wezen moet je genoeg angst hebben losgelaten om zelfs maar te kunnen overwegen om op een levendigere manier te leven. Dan pas kun je ook de honger of het verlangen ernaar herkennen. En naarmate je gewendt raakt aan het leven met een zekere mate van levendigheid kan het verlangen zelfs nog groter worden. Het is die honger die ons drijft om die geestelijke broodkruimels op het pad te zoeken en te vinden, die ons de hele weg naar huis voeden.

Kristal Mandala - Aartsengel Raphaël & Malachiet - Rotsvast Geloof en Vertrouwen

Het tot leven brengen van lichaam en Ziel
Kiezen voor levendigheid zelfs zonder veiligheid, dat is wat de ziel wil zodat het zich kan verenigen met het lichaam. Hiervoor moeten we afleren om “te doen” om gewoon te kunnen “zijn”.
Veel op het spirituele pad gaat over afleren zoals afleren dat we ons moeten verdedigen, voorbereiden of alles van tevoren moeten weten. Maar ook afleren om te willen manipuleren, beheersen en controleren. Als we in een fysiek of emotioneel onveilige omgeving opgroeiden waar bezorgdhied en angst werden ontkend, belachelijk gemaakt, veroordeeld of waarop weer met angst en bezorgdheid werd gereageerd, dan hebben we waarschijnlijk een complex verdedigingsmechanisme ontwikkeld om een ​​gevoel van veiligheid voor onszelf te creëren. Terwijl we spiritueel groeien, kunnen deze vormen van zelfbescherming onze groei in de weg staan.

Het is een wijs en essentieel onderdeel van ons pad om te leren emotioneel voor onszelf te zorgen en te leren hoe we onszelf een gevoel van veiligheid kunnen bieden. Zo leren we in de wereld te zijn en onze verdedigings-mechanisme in te zetten wanneer we ze nodig hebben. We leren dus hoe we een stap terug kunnen doen wanneer dat nodig is door nee te zeggen, grenzen te stellen en situaties achter te laten die giftig of schadelijk voor ons zijn. We leren los te laten en verder te gaan. Op het moment dat we een gevoel van eigenwaarde en kracht krijgen, leren we, vanuit ons centrum, aanwezig te blijven en betrokken te zijn. In plaats van weg te lopen, kunnen we dan ontdekken dat de ziel ons vraagt ​​om dieper en verder te gaan. Als je weet dat in alles een les verborgen zit waarvan je kunt leren en groeien en dat er zelfs een verborgen geschenk zit in het ongemak om hier te zijn, dan hoef je niet meer weg te lopen. Situaties die geen karmische nut meer hebben in ons leven vallen gewoon weg en we groeien naar nieuwe situaties. Er is dan zoveel minder te doen in het leven dan we ons misschien kunnen voorstellen.

Dit is het tot leven komen van de ziel in het lichaam. Het is het leven laten gebeuren, er door bewogen worden en het toestaan. Geen weerstand bieden maar meebewegen met de energie ervan. Het is een gevorderde oefening en het is niet hetzelfde als heen en weer geslingerd te worden door het lot, zonder wil of persoonlijke kracht. Er is namelijk veel kracht nodig om je over te geven. Het lichaam aanscherpen, het ontdoen van angst en twijfel, het zachtjes en liefdevol voeden met vertrouwen en erkenning om zo een gevoelige ontvankelijkheid voor het leven op te bouwen. Alleen op die manier kunnen we stromen zonder te doemdenken en dat is zeker een kunst. Het is namelijk veel meer dan als een marionetpop aan touwtjes hangen die verbonden zijn met de ziel. Het is een levende dans van bewuste samenwerking en co-creatie tussen lichaam en ziel.

Hoe weet je of je heling op Ziels niveau nodig hebt?
Soms kun je een droom hebben die zo levendig is, dat je de emotie ervan dagenlang kan voelen. Het kan opwindend zijn en je het gevoel van grote vreugde geven. Deze droomrealiteit kan contrasterend zijn met de realiteit in je leven maar de energetische vrijheid en vreugde ervan kan als een glimp zijn van een verre oase in een droge, dorre woestijn. Je kunt ernaar verlangen deze droom tot leven te brengen. Door los te komen van de zelfopgelegde patronen die je uitputten en gevangen houden in een gevangenis die je zelf creëert kun je je droom gaan leven.

Dus als je hunkert om iets tot leven te laten komen in je of om je heen dan kan heling op dit niveau zinvol zijn voor jou. Er beweegt iets in jou dat om aandacht schreeuwt en als je je eraan overgeeft, laat je het van binnenuit elke dag manifesteren. Heling met de energie van Aartsengel Raphaël en Malachiet helpen je daarbij.