Voorstellen Aartsengel Raphaël & Malachiet

Malchiet - Evolutie

Malachiet edelsteen werking

Malachiet is een donkere smaragdgroene steen, ondoorzichtig en voorzien van een patroon met wervelingen en banden van verschillende tinten groen, van het donkerste groen tot bleke smaragdgroene tinten. Het is een duurdere steen en zeer giftig. Het veiligste is om een volledig gepolijste steen te gebruiken in plaats van ruw en onafgewerk.

Werking Malachiet
Malachiet leert ons dat schoonheid niet noodzakelijkerwijs vriendelijk is en heling niet betekent dat we bevrijd zijn van de duistere aspecten van het leven. Malachiet is een krachtige steen en het versterkt energie – positief en negatief. Omdat het negativiteit op een krachtige manier absorbeert (als een spons) moet het ook regelmatig worden gereinigd. Malachiet absorbeert zelfs de meest zware gifstoffen, waaronder straling en smog, zowel fysiek (fysieke vervuiling) als energetisch (psychische vervuiling zoals negativiteit). Malachiet resoneert met het bewustzijn van Moeder Aarde en de natuurlijke wereld. Op dezelfde manier waarop Moeder Aarde kan reinigen door zoveel negativiteit te absorberen, te transformeren en los te laten door een aardbeving, overstroming of vulkaanuitbarsting, zo absorbeert en activeert malachiet ook onze energie. Zo helpt het ons met een opruimproces met een eigen persoonlijke vulkaanuitbarsting, aardbeving of overstroming.

Malachiet doet zijn werk niet voorzichtig of achter de schermen
Het is een krachtige helende steen die zogezegd de klus klaart zonder op een vijl te wachten als een hamer of beitel het proces op gang kan brengen. Als malachiet in je leven is gekomen of je voelt je er toe aangetrokken, dan ben je in staat om met deze harde liefde, botte eerlijkheid en openbaring om te gaan. Je hebt deze vibratie in feite naar je toe getrokken omdat het is waarmee je kunt werken of waarmee je moet werken. Werken met Malachiet is vaak de snelste, maar niet altijd de zachtste weg naar heling en spirituele evolutie. Het is de manier om angst te overwinnen, inclusief de angst voor de dood, aangezien het doel is om het goddelijke te ervaren dat verborgen is in alle dingen (ook die niet goddelijke lijken). Dit klinkt misschien als een goed idee en heel bevrijdend, maar het kan ons echt uitdagen om naar die plaats van volledige acceptatie te gaan. We moeten onszelf namelijk openstellen voor datgene waartegen we ons instinctief zouden verzetten. Dit te doen met bewustzijn en wijsheid is een zeer geavanceerde spirituele oefening.

Malachiet heeft echter veel kracht en het zal je helpen dit pad te volgen, zolang je er voor openstaat of het gevoel hebt dat je het nodig hebt. Het is een beetje zoals een spirituele personal trainer die je zal pushen om te doen waarvan hij weet dat je het kunt, zelfs als je twijfelt en misschien zelfs bang bent dat het over je grenzen gaat. Je blijft echter altijd de eindverantwoordelijke voor je eigen spiritualiteit en mag zelf kiezen wat je doet met de lessen van Malachiet. Je kunt zelfs intuïtief kiezen de steen te combineren met andere stenen (zoals rozenkwarts of roze calciet) om de reis te verzachten en hem zo evenwichtig mogelijk te laten verlopen. Maak je geen zorgen of je spirituele groei hiermee wel of niet ‘vertraagt’ want de evolutie van je ziel is uiteindelijk gegarandeerd. Het zal op zijn eigen unieke manier gebeuren. Malachiet reinigt de chakra’s zodat deze op natuurlijke activeren omdat de energiekanalen meer levenskracht door het lichaam kunnen sturen. Als dit gebeurt, zul je je zuiverder en energieker voelen, maar je kunt ook enkele ontgiftingssymptomen ervaren. Dit kan in de vorm van emotionele of fysieke vermoeidheid zijn of verstopping door stoffen die vrijkomen uit je hele wezen door de aantrekkingskracht van de steen.

Malachiet toont de waarheid en is geen steen voor troost
Malachiet zal ons de waarheid tonen al is die misschien niet zo zacht en mooi. Elke ervaring is een goddelijke broodkruimel op het pad, die ons van moment tot moment lokt en ons naar huis leidt. Het kan moeilijk zijn om de goddelijke schoonheid in een uitdaging te vinden. Toch is die er altijd en als we ernaar willen zoeken, zullen we het vinden. Vaak is het achteraf gemakkelijker te herkennen. Want dan hebben we ervaren waar die uitdaging ons naartoe bracht en kunnen we de perfectie ervan erkennen. De hulp van Malachiet gaat veiligheid te boven en is zonder garanties. Het spreekt namelijk een heel andere kant van ons aan. Het deel van ons dat in volledige overgave aan het leven leeft en verlangt vrij te zijn en niet in een veilige kleine wereld te leven waar alles bekend en veilig is. Om op deze manier te leven, kan het nodig zijn diepe angsten en oeroud verdriet van je af te schudden, evenals lagen van maatschappelijke conditionering over veiligheid en overleving.

Malachiet is geen trooststeen voor het innerlijke kind. Daarom kan het in eerste instantie beter zijn om het bij innerlijk kind werk te combineren met rozenkwarts en roze calciet. Malachiet helpt je om oude conditionering los te laten en je meer avontuurlijke en risicovolle kant op een bewuste manier te accepteren. Dit doet het door patronen op te lossen die het nemen van risico’s eerder zien als zelfvernietiging dan zelfverruiming. Wat je innerlijke kind, en je ziel, zal plezieren terwijl je met malachiet werkt, is dat je leert om onbevreesd vanuit het hart te leven. Het leven zal daardoor levendiger worden en je dromen, verbindingen met goddelijke leiding, je visioenen en meditaties zullen helderder zijn. Malachiet laat ons de schoonheid zien die achter de buitenkant schuil gaat. Malachiet zelf evolueert nog steeds. Het is alsof zijn trilling is gestegen zonder zijn kracht en grip op de fysieke wereld te verliezen. Malachiet lijkt op een vrij concrete manier te evolueren en dit maakt ook onderdeel uit van wat het ondersteunt in ons. Het evolueren en transformeren van onze Ziel, geest en zelfs ons lichaam .

Meer lezen over de werking van Malachiet

Aartsengel Raphaël - Heling

Kristal Mandala - Aartsengel Raphaël & Malachiet - Rotsvast Geloof en Vertrouwen

Vaak hebben we bepaalde verwachtingen over hoe het goddelijke door ons heen zou moeten stromen. Maar er komt een tijd dat we voldoende zijn gegroeid om te beseffen dat je het naar je toe moet laten komen zoals het naar je toe wil komen om je zo open te stellen voor een nog grotere ervaring van goddelijke genade en heling. Dit is één-zijn met het Goddelijke de acceptatie van hoe het is. Aartsengel Raphael ondersteunt je bij dit leerproces dat wel jaren kan duren. Wat we hierbij moeten beseffen is dat er niet slechts één manier is of een beste manier om dit te doen. Er zijn net zoveel verschillende paden en processen, healers en helende talenten als er lichtstralen zijn van de zon. Aartsengel Raphael zou de regent van de zon zijn. Dus degenen die zich aangetrokken voelen tot de zon en zonneculturen – zoals het oude Egypte – zullen vaak een sterke spirituele band met hem hebben.

Als beschermer van alle beschermengelen en als beschermengel van de wereld en de mensheid, is Aartsengel Raphaël een buitengewoon lichtwezen. Hij helpt ons te leren hoe we zelfopgelegde beperkingen aan het goddelijke kunnen verwijderen om zo het goddelijke in ons tot leven te laten komen zoals het wil. Dit is de weg naar heling waarbij we het meeste geluk en welzijn ervaren. Zijn energie brengt de kracht van Malachiet in evenwicht en helpt ons onze weg te vinden voorbij onze onderbewuste blokkades zodat we in éénheid kunnen leven met onze goddelijke liefde, kracht en het licht in ons. Als we loslaten wat het verstand verwacht dat er zou moeten gebeuren en in plaats daarvan open staan voor de waarheid dan zal de waarheid ons getoond worden. Dus als je stopt met vechten om iets te krijgen dat aan je verwachtingen voldoet, kun je de waarde zien van hetgeen je in werkelijkheid wel krijgt en het accepteren. Ook als het niet is zoals verwacht of niet binnen de normale kaders past. Dit is het geschenk van aartsengel Raphael wiens naam betekent “God heelt”.

Het is de ervaring van het goddelijke in je en de goddelijke ervaring door jou in je leven. Het is de perfecte goddelijke komedie van ons leven die zichzelf openbaart en ons vrede brengt. Het is de genade van het goddelijk licht dat heelt zonder schade. Hij is het perfecte engelachtige tegenwicht voor de kracht van malachiet. Als laatste willen Aartsengel Raphaël en Malachiet je het volgende laten weten “samen onthullen we de waarheid met genade, die je naar een mooiere staat van zijn leidt”.