Healing Fysiek niveau Aartsengel Remiël & Aragoniet

Een rustgevende verbinding aangaan met de aarde

Lichamelijke vermoeidheid kan op een zodanige manier deel uitmaken van ons leven dat we vaak geen idee hebben hoe uitgeput we zijn totdat we stoppen om te rusten. Het lijkt alsof we dit intuïtief weten en dat velen van ons daarom bang zijn om daadwerkelijk te stoppen. Het is wanneer we stoppen dat we meer bewust worden van onze situatie. We kunnen ons plotseling realiseren dat we erg moe zijn en bang zijn dat we vanwege al onze verantwoordelijkheden niet de tijd kunnen nemen om te rusten. Het kan zijn dat we ‘nee’ moeten zeggen tegen bepaalde mensen of verplichtingen om voor onszelf te zorgen. Dat kan spanning veroorzaken en moeilijk te accepteren zijn. Zo’n situatie kan een uitdaging zijn en daarom blijven we doorgaan om te voorkomen dat we ermee te maken krijgen.

Als we een gezond en productief leven willen blijven leiden zullen we echter uiteindelijk onze verantwoordelijkheid voor zelfzorg moeten aanvaarden. Maar hoe langer we dit voor ons uitschuiven hoe groter de uitdaging zal zijn om uiteindelijk te herstellen. Als we bedenken dat op tijd kleine bewuste stappen nemen om te rusten een groot effect kan hebben dan is het vooruitzicht om daadwerkelijk te stoppen en onszelf te laten rusten minder confronterend. 

Hoe weet je of je healing op fysiek niveau nodig hebt?
Misschien moet je nog leren dat rust uiteindelijk je productiviteit vergroot. Het kan ook zijn dat je bang bent voor wat er tijdens het nemen van rust kan gebeuren. We hebben namelijk moed nodig om onszelf te laten rusten zeker in een cultuur die de waarde ervan niet inziet of haar zelfs actief veracht als genotzuchtig of lui.

Toch levert rust een positieve bijdrage aan onze productiviteit. Rust helpt ons helderder en meer gefocust te worden. Door te ontspannen staan we meer open voor creatieve oplossingen. Het kan ons ook helpen gebruik te maken van de eindeloze stroom goddelijke hulp die altijd beschikbaar is. Het stelt ons in staat een probleem los te laten en het van een afstand te bekijken zodat we er een beter perspectief op kunnen krijgen.

Veel moderne gezondheidsproblemen zoals slaapstoornissen en eetstoornissen (vooral overeten en spijsverteringsklachten) zijn symptomen van onvoldoende rust. Vaak rusten we alleen als ons lichaam ons dwingt door ziek te worden. Echter als je leert toe te geven aan je behoefte aan lichamelijke rust dan zal ziekte iets worden wat veel minder vaak voorkomt. Door je af te stemmen op jezelf zul je je uiteindelijk veel tijd, geld en ongemak besparen en je beter in je vel voelen. Wat weer leidt tot een veel aangenamere manier van leven.

Healing met Aartsengel Remiël en Aragoniet
Voor een rustgevende verbinding met de Aarde

Voor deze healing heb je een plek nodig waar je je veilig voelt en comfortabel op je rug kunt liggen. Kies een zachte ondergrond als je dat fijn vindt zoals een matje/kleed of je bed (als je dit voor het slapen gaan doet). Tijdens de healing lig je op je rug waarbij je hoofd en knieën plat op de grond zijn. Als dat nodig is kun je een opgevouwen handdoek of kussen onder je hoofd of knieën plaatsen ter ondersteuning. Omdat je in deze houding gaat ontspannen zul je het waarschijnlijk wat kouder krijgen. Zorg daarom voor extra lagen kleding of een deken om warm te blijven. Je kunt deze oefening binnen doen maar ook liggend in de natuur of op het strand. Het is belangrijk dat je een omgeving/ruimte kiest waar je je veilig en comfortabel voelt en waar je minstens vijftien tot twintig minuten niet gestoord wordt. 

In deze healing gaan we de yogahouding Savasana of lijkhouding gebruiken om een rustgevende verbinding te maken met de aarde. Het lijkt misschien eenvoudig om gewoon op je rug te liggen en niets bijzonders te doen. Toch kan dit gewoon stil liggen een hele uitdaging zijn. Ervaar zelf met onderstaande healing of deze bewuste keuze om te rusten je gemakkelijk afgaat of toch moeilijker is dan je dacht.

Je kunt je ervaring tijdens de healing/mediatie (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal. Heb je vragen of wil je iets delen dan kun je natuurlijk ook een reactie plaatsen in het forum (alleen voor leden). Ik nodig je van harte uit dit te doen zodat we elkaar inspireren en van elkaar leren.

Healings zijn enkel toegankelijk voor leden.  Geen lid? Join Us

Healings zijn alleen toegankelijk voor leden

This content is for members only.
Het forum is enkel toegankelijk voor leden.  Geen lid? Join Us
This content is for members only.