Healing Mentaal & Emotioneel Aartsengel Remiël & Aragoniet

Je hoofd tot rust brengen

Healing op mentaal en emotioneel niveau met Aartsengel Remiël & Aragoniet is gericht op het tot rust brengen van je geest. Hun spirituele wijsheid op mentaal en emotioneel gebied geeft je inzicht in wat healing op dit gebied voor jou kan betekenen. In de healing op Ziels-niveau en Spirituele Wijsheid wordt nog meer spirituele wijsheid van Aragoniet en Remiël behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Spirituele wijsheid op mentaal en emotioneel gebied 

Door te werken met de energie van Aartsengel Remiël en Aragoniet kun je je hoofd tot rust brengen.

Het denkvermogen is overgewaardeerd
We kunnen ons verstand gebruiken om verwarring op te lossen en duidelijkheid te verkrijgen. Maar we kunnen ook de controle verliezen over ons denkvermogen wat veel pijn kan veroorzaken. Het probleem is dat er in de westerse cultuur teveel nadruk wordt gelegd op het belang van het intellect. Het wordt aanbeden in het westen en het meeste onderwijs is gericht op werken met en het ontwikkelen van ons denkvermogen. We leren denken volgens strikte regels en culturele programmering in plaats van ons gevoel te gebruiken bij het aangaan van het leven. Dit betekent dat ons hoofd de taak krijgt om meer te doen dan dat het aankan. We zouden ons juist moeten laten leiden door wat ons hart ons ingeeft. Ons hoofd is bedoeld deze innerlijke leiding vanuit het hart in daden om te zetten.

Verwarring over taken van het Hart en het Hoofd
Op de een of andere manier hebben we de taken die het hart en het hoofd hebben door elkaar gehaald. We hebben geleerd dat het hart onder de logica van ons hoofd staat en leerden erop te vertrouwen dat ons verstand ons leidt in plaats van onze hartwijsheid. Het resultaat van deze verwarring is niet zo geweldig. Het kan ertoe leiden dat we ons uiteindelijk overweldigd, verward, moe en uitgeput gaan voelen. Of dat we niet goed weten welke kant we op moeten of gewoon het gevoel hebben dat we ons leven niet goed managen. Wat we op zulke momenten als eerste nodig hebben is mededogen. Anders zullen we niet erkennen dat we heling nodig hebben of wanneer we het nodig hebben. Ten tweede moeten we onszelf de kans geven om ons hoofd gedeeltelijk leeg te maken om zo ruimte te creëren. Er is een spirituele lering die zegt dat een volle beker niet meer kan ontvangen – en zo is het ook met ons hoofd. Als je hoofd vol gedachten, to do lijstjes, zorgen en angsten zit, is er nauwelijks ruimte om inzichten en begeleiding te ontvangen die je zouden kunnen helpen om veel minder stressvol en effectiever door het leven te navigeren.

Kristal Mandal -Aartsengel Remiël & Aragoniet

Vertrouwen creëert ruimte in je hoofd
De sleutel hiervoor is om voldoende ruimte te hebben om de inzichten te kunnen ontvangen wanneer we om hulp vragen. Veel mentale onrust is gebaseerd op een gebrek aan vertrouwen. Zonder vertrouwen is ons hoofd gemakkelijk gevuld met eindeloze zorgen. Angst kan ontstaan als we anderen niet toelaten en proberen onze innerlijke stress zelf aan te pakken. Er wordt een soort op pijnlijke onafhankelijkheid gecreëerd en ons hoofd moet meer doen dan nodig. Je verstand probeert elk detail te behandelen in plaats van te ontspannen en er gewoon vanuit te gaan dat het leven ons de hulp zal bieden die we nodig hebben om onze projecten en relaties succesvol te laten zijn.

Hoe weet je of je healing op mentaal emotioneel niveau nodig hebt?
Als je je gevangen voelt in patronen van uitstelgedrag of als je maar niet de energie kunt opbrengen om aan het werk te gaan. Maar ook als je moeite hebt met slapen of mediteren omdat je gewoon maar niet ophoudt met piekeren en malen. Als je je depressief voelt, lijdt aan angst maar ook als je het gevoel hebt alsof jij de enige persoon bent waarop je kunt vertrouwen om je dromen te realiseren of het succes te behalen dat je wenst. Al deze situaties betekenen dat je op mentaal gebied heling nodig hebt zodat je hoofd zich kan leegmaken en kan kalmeren.

Je Hoofd tot Rust brengen
Het is tijd om open te staan voor de juiste inzichten en begeleiding, nieuwe energie en voedende relaties. Dit lijkt misschien veel gevraagd. Echter het kan geruststellend zijn om te beseffen dat mentaal streven en perfectionisme het enige is dat je belemmert om je gesteund te voelen in je dromen, door het leven en gevoed te worden door je relaties. Als je dit kunt loslaten dan kun je je hoofd leegmaken en leef je met meer plezier, spontaniteit en creatieve productiviteit. Hierdoor sta je open voor nieuwe en meer wenselijke denkpatronen die de ruimte vullen die is ontstaan door verouderde denkpatronen los te laten en de basis zijn voor betere levenservaringen. We kunnen er altijd voor kiezen om een beetje mentale ruimte vrij te laten, zodat begeleiding en wijsheid binnen kunnen komen wanneer ze maar willen.