Voorstellen Aartsengel Remiël & Aragoniet

Aragoniet - Helige Rust

Aragoniet is er in verschillende vormen. Het kan eruit zien als sprankelend wit koraal. Maar het is er ook in donker oranjebruine spoetnik-vormen (rond met cilindrisch gevormde uitsteeksels) of in een zachte, gladde waaiervorm, wit van kleur met beige tinten.

De energie van Aragoniet is uitnodigend en verwarmend, ongeacht de vorm. Elke Aragoniet steen heeft zijn eigen persoonlijkheid, zoals dat bij alle edelstenen het geval is, maar er is een ondersteunende energie in alle variaties van Aragoniet die hetzelfde is. Dit is misschien een hint van de Engel van Aragoniet over de verschillende vormen van rust die er zijn op fysiek, emotioneel of mentaal gebied. Afhankelijk van wat nodig is, kun je rust nemen door middel van stilte of voedende activiteit.

Werking Aragoniet
Aragoniet is een aardende, geruststellende steen die je helpt toegang te krijgen tot de kunst van rust nemen. Deze steen ondersteunt je bij het verankeren in je lagere chakra’s, zodat je verbinding kunt maken met de aarde. Als je jezelf vaak dwingt om taken te volbrengen zonder rekening te houden met je lichamelijke en geestelijke behoeften om op te laden, dan kan Aragoniet helpen om je opnieuw te verbinden en in balans te komen. Als je erg taakgericht bent met een eindeloze ‘to do’-lijst dan helpt Aragoniet je inzien dat als je in evenwicht bent je uiteindelijk productiever bent dan wanneer je op basis van uithoudingsvermogen op een ongezonde manier over je grenzen gaat. Herstellen en genezen van een Burn-out kost namelijk veel meer tijd dan tijdig korte pauzes nemen om jezelf weer op te laden.

Aragoniet helpt het zenuwstelsel te versterken en leert hoe je bij jezelf kunt blijven om zo energie te sparen en op te bouwen. Als we de neiging hebben om meer te geven dan we opbouwen, emotioneel, financieel, energetisch of anderszins, dan helpt deze steen je om meer balans te vinden in het geven en ontvangen van energie. Aragoniet helpt daarnaast ook bij het genezen van trauma’s die jou in het patroon houden om meer te geven dan te ontvangen.

Aragoniet ondersteunt ons om de spirituele aanwezigheid in ons eigen fysieke lichaam te ervaren. Het helpt je om je bewustzijn niet alleen naar de hemel te richten bij het zoeken naar Goddelijke verbinding, maar ook om het Goddelijke in jouw lichaam te erkennen. Er is een vrouwelijke wijsheid in je lichaam die je leert over de productiviteit van rust. Het laat je zien hoe essentieel rust is, wat van groot belang is in onze cultuur die wordt geplaagd door symptomen van onbalans als gevolg van een te grote nadruk op activiteit (zoals ziekte, depressie en verslaving). Aragoniet ondersteunt de genezing van die symptomen, maar in de eerste plaats helpt het onbalans te voorkomen door ons terug te roepen om te rusten wanneer dat nodig is.

Meer informatie over de werking van Aragoniet

Aartsengel Remiël - Hoeder van de Ziel

Kristal Mandal -Aartsengel Remiël & Aragoniet

Aartsengel Remiël heeft als taak te zorgen voor de Zielen. Hij wordt geassocieerd met barmhartigheid en mededogen wat essentieel is om te kunnen rusten. Want zonder vriendelijkheid en mededogen is er geen erkenning van grenzen en de noodzaak deze te respecteren.

Remiël is een Aartsengel van transities, hij helpt de Ziel om van de ene levensfase naar de volgende natuurlijke fase te gaan. Bij elke overgang is er een moment van geduld en overgave om het oude los te laten en het proces gewoon te laten plaatsvinden. Soms brengt dit onzekerheid of verwarring met zich mee, aangezien de oude manier van zijn wordt losgelaten en de nieuwe manier van zijn nog niet volledig gevormd is.

Aartsengel Remiël is bij je terwijl je door deze transities gaat. Zijn liefde en bescherming stellen je in staat om je veilig te voelen en rustig te wachten op het ontstaan van de nieuwe fase. Door te vertrouwen op zijn liefdevolle ondersteuning kun je ontspannen en rust nemen.