Voorstellen Engel Amitiël & Blauwe Obsidiaan

Blauwe Obsidiaan - Helderheid

Blauwe Obsidiaan - Edelsteen werking

Blauwe Obsidian is vulkanisch glas. Het was ooit gesmolten lava dat snel afkoelde en verhardde tot een prachtig doorschijnend glasachtig kristal met een zachte aquablauwe tint. Er is enige discussie over bepaalde kristallen of ze door de mens gemaakt of natuurlijk zijn. Blauwe obsidiaan komt vaak naar voren in deze discussies. Interessant dat dit debat zo vurig opkomt met een steen die draait om duidelijkheid, zekerheid en waarheid. Het lijkt wel of dit deel uitmaakt van het helingsproces dat de Engel van Blauwe Obsidiaan de mensheid onderwijst, want onderscheidingsvermogen is vereist om helderheid te verkrijgen.

Als je op het punt staat blauwe obsidiaan te kopen, vraag dan of het natuurlijk is of door de mens gemaakt. Als je niet zeker weet of het antwoord dat je hebt gekregen juist is, houd het stuk dan gewoon in je hand (of stem er energetisch op af als je bijvoorbeeld online koopt) en kijk hoe het voelt. Als je je beter voelt door het vast te houden, dan helpt het je en zal het goed voor je zijn. Wees dan dankbaar en werk ermee. Door de mens gemaakte stenen hebben ook helende eigenschappen. Kristalliefhebbers hebben vaak een voorkeur voor volledig natuurlijke stenen, maar als een door de mens gemaakt stuk naar je toe is gekomen, vertrouw er dan op dat dit specifieke stuk jou ook kan helpen (en misschien kun jij het helpen door ervan te houden en het zijn werk te laten doen).

Werking Blauwe Obsidiaan
Obsidiaan is een krachtige steen. Misschien minder geschikt voor angsthazen omdat het een rauwe krachtige energie heeft die vaak emotioneel gericht is en in het bijzonder geschikt voor “emotionele zuivering”. Het verwijdert verwarring en twijfel en laat duidelijk zien wat er is, soms met meedogenloze duidelijkheid, maar uiteindelijk op een manier die op de lange termijn nuttig is (zelfs als het op korte termijn voor een schok zorgt). Er bevindt zich echter ook een rustgevende vrede in zijn niets verbloemende eerlijkheid – een beetje als een vriend waarvan je weet dat je er met elk probleem terecht kunt en die je zijn eerlijke mening zal geven. Je vertrouwt erop dat ie dat zal doen zonder te proberen je te manipuleren of zijn zin door te drijven. Hij zal je gewoon eerlijke feedback geven, wat ongelooflijk nuttig kan zijn om verwarring te doorbreken en duidelijkheid te krijgen.
Dat er vaak behoefte is aan Blauwe Obsidiaan kun je als een bewijs zien van het feit dat de waarheid echt iemand vrijmaakt – vrij om te helen en het verleden los te laten met meer helderheid en begrip.

Blauwe Obsidiaan schept duidelijkheid, verheldert en onthult de waarheid van een situatie. Het pelt de emotionele lagen van pijn weg die tot verwarring of bedrog hebben geleid (vaak om jezelf of een ander onbewust te beschermen) en laat je zien waar je jezelf geen toestemming hebt gegeven om te zien. Het schenkt de helende gratie van helderheid. Zonder deze helderheid kan heling niet plaatsvinden. Als je niet weet wat je hebt gedaan of doet dat je tegenhoudt, kan het lastig zijn om je gedrag bewust te veranderen. Wat zeer waardevol is aan Obsidiaan, is dat het niet alleen de misleidingen blootlegt die de innerlijke energiestroom blokkeren maar het helpt ook om de blokkades los te maken en op te lossen. Obsidiaan kijkt met je mee en helpt geblokkeerde energie in beweging te brengen en vrij te maken. Het heeft een krachtig vermogen om daadwerkelijk licht te laten schijnen op de waarheid verborgen achter leugens maar maakt ook de energetische structuren zichtbaar (zoals overtuigingen of angsten) die de leugen zo lang als overlevingsmechanisme hebben gebruikt. Dit zorgt uiteindelijk voor grote opluchting en duidelijkheid voor elke situatie in ons leven.

Sommige edelsteentherapeuten zeggen dat Obsidian met zorg moet worden gebruikt. Misschien is dat waar maar het is ook zo dat, als het op je pad komt of als je je er toe aangetrokken voelt, je er dan op kunt vertrouwen dat je ziel weet dat je er klaar voor bent. De kracht van de waarheid is soms rauw en confronterend. Het kan een beetje een schok voor je systeem zijn om duidelijkheid te hebben in plaats van verwarring. Want dit brengt je op een punt waar je verantwoordelijkheid en actie moeten nemen. Het leven komt dan in een stroomversnelling. Echter met Obsidian aan je zijde kun je relatief gemakkelijk voorbij de schok komen en opluchting ervaren omdat je de waarheid kent en weet wat je moet doen (of niet doen).

Vanwege zijn vermogen om dat wat onzuiver of onwaar is op te lossen, is Obsidian een ongeëvenaarde steen voor het afweren van psychische aanvallen en het oplossen van negatieve gedachten die (opzettelijk of onbewust) naar jou zijn gestuurd door een ander. Met name zwarte obsidiaan is nuttig voor dit proces, maar blauwe obsidiaan helpt je ook te herkennen of er een negatieve energie naar je toe komt of dat je beïnvloedt wordt. Bovendien geeft het je de kracht en duidelijkheid die je nodig hebt om te zeggen: “Nee, dank je ga in vrede”. Blauwe Obsidian is echt een ontgiftende, verhelderende en beschermende steen en daarom een zeer nuttige metgezel op het pad voor degenen die dit leven willen leren wat het is om in waarheid te leven.


Meer lezen over de werking van Blauwe Obsidiaan

Engel Amitiël - Engel van Waarheid

Kristal Mandala - Engel Amitiël & Blauwe Obsidiaan- Onthulling - Onthulling

De Engel Amitiël staat bekend als de Engel van de Waarheid. De mensheid leert op dit moment op een spiritueel niveau over de waarheid. We leren dat er gewone waarheden en hogere waarheden zijn. Voor de één is het bijvoorbeeld vandaag woensdag en dat kan aanvoelen als een absolute waarheid, maar tegelijkertijd voor iemand anders in een ander deel van de wereld kan de ‘waarheid’ zijn dat het al donderdag is. Zo zie je dus dat het concept van waarheid vrij relatief en veranderlijk is. Ook onze eigen waarheden op microniveau kunnen in één dag vele malen veranderen. Hoe we ons gisteren over iets voelden kan vandaag heel anders zijn en kan dus ieder moment verschuiven. We weten ook dat wat voor ons waar is niet noodzakelijkwijs waar is voor een ander. Leren dat waarheid op menselijk niveau relatief en verandelijk is leert ons om onvoorwaardelijker lief te hebben en toleranter te zijn. We leren namelijk hoe we onszelf en elkaar kunnen respecteren, zelfs met grote verschillen in overtuigingen. Zo kunnen we individuen zijn omdat we kunnen accepteren dat we niet in overeenstemming hoeven te zijn met de mening van anderen om geliefd te worden. Dit zijn belangrijke leringen die Engel Amitiël ons wil bijbrengen.

Er bestaan echter ook hogere waarheden. Deze zijn meer onveranderlijk en worden ons steeds meer eigen naarmate we groeien. Een voorbeeld is vergeving leidt tot vrijheid want het is altijd van toepassing. Dan zijn er nog waarheden die ons voor altijd veranderen. Een glimp van iemands eigen ware spirituele aard is zo’n waarheid. De helderheid die op zo’n moment tot ons komt (dat we een ziel zijn, of in feite het hele universum) kan voldoende zijn om ons perspectief van wie en wat we zijn voor altijd te transformeren. Het kan ons bevrijden van angst en ons zo in staat te stellen moedig, doelgericht en met passie onze waarheden te leven voor eens en altijd. Een glimp van het echte zelf, met zijn eeuwige onschuld, zuiverheid en lieflijkheid is vaak genoeg om ons onherroepelijk op het pad naar onze eigen verlichting te zetten. Zodat we onze armen zullen openen voor het leven en ons afvragen waar we nu eigenlijk zo bang voor waren. Twijfels en zorgen die ons ooit tegenhielden om onze innerlijke waarheid na te leven blijken nu molshopen te zijn in plaats van bergen. We ZIJN gewoon wie we zijn zonder verontschuldiging of schaamte. Het is een prachtig spiritueel ontwaken door een flits van helderheid. Dit is het geschenk van Engel Amitiël. Een andere waarheid van Amitiël is dat de engelen de hele tijd bij ons zijn of we het nu bewust erkennen of niet. Het enige wat je hoeft te doen is om hun hulp te vragen en zij zijn er.