Voorstellen Engel Balthiël & Rozenkwarts

Rozenkwarts - Onvoorwaardelijke Liefde

Rozenkwarts edelsteen werking

Rozenkwarts is een van de meest bekende kristallen en varieert van licht witachtig roze tot diep donkere rozentinten. Het is een mix van doorschijnend tot ondoorzichtig en kan zachte witte strepen bevatten die kriskras of in rechte lijnen door de steen lopen. Rozenkwarts kan regenbooginsluitsels bevatten.

Edelsteen werking
Rozenkwarts is de hartgenezer bij uitstek. Het kan worden gecombineerd met elk ander kristal om zachtheid en comfort te geven en het is een perfecte steen om te gebruiken bij gevoelige mensen, omdat het op een effectieve maar niet-confronterende en niet-agressieve manier zal werken aan heling. Dit maakt het perfect voor “innerlijk kind” werk of elke vorm van emotionele heling waar er angst is rond het proces van het voelen en loslaten van gevoelens, of over het vermogen om te gevoelens te voelen.

Rozenkwarts creëert een veld van liefde en steun, en zorgt zo voor geruststelling wat een gevoel van veiligheid en vertrouwen geeft. Hierdoor vermindert de angst en kan men oude pijn loslaten zonder weerstand of strijd waardoor het hart kan openen. Rozenkwarts is ook een geweldige steen om te gebruiken bij mensen met veel woede of een gewelddadige aard. Het helpt hen om tederheid, zachtheid en liefde te leren ontvangen en integreren. Deze eigenschappen kunnen afschrikwekkend voor hen zijn doordat ze het zien als zwakheid en vrezen voor spot, schaamte of zelfs de dood. Er kunnen veel traumatische ervaringen zijn die aanleiding geven tot een dergelijk geloofssysteem. Dit trauma kan gedurende vele levens behoorlijk verankerd raken in het hart. De aanwezigheid van Rozenkwarts kan helpen het trauma op te lossen en het lijden van het hart los te laten waarbij de emotionele ontlading niet verder gaat dan wat men kan verdragen.

Het geschenk van oprechte en onvoorwaardelijke liefde is dat het niets vraagt, het geeft gewoon. Rozenkwarts bevat deze energie om emotionele heling in je eigen tempo mogelijk te maken. Er is geen druk, alleen een zachte uitnodiging om het hart te openen en te ontvangen. Er zijn zielen die zijn opgegroeid omringd door verdriet of pijn in bijvoorbeeld een omgeving met een gebroken gezin door dood, echtscheiding of ontrouw. Ze zijn mogelijk ook blootgesteld aan andere emotioneel uitdagende situaties, zoals financiële en/of fysieke onzekerheid die gepaard gaat met armoede, seksueel misbruik of ander fysiek geweld. Rozenkwarts biedt troost en helpt tranen van verdriet en vurige woede los te laten die kunnen ontstaan ​​als reactie op dergelijke uitdagingen. De engel van Rozenkwarts helpt het hart om vrij te zijn van het verleden en open te staan ​​voor een totaal andere realiteit in het nu om zo een geheelde toekomst tegemoet te gaan. Rozenkwarts en het open hart dat het in je creëert, zal je van nature magnetisch en ontvankelijk maken voor wat je nodig hebt.

Vergeving
Rozenkwarts leert je ook een van de belangrijkste helende lessen van het hartchakra, namelijk vergeving. Vergeving is iets waar we mee kunnen worstelen totdat we begrijpen wat het werkelijk is. Vergeving is niet goedkeuren van slecht gedrag, misbruik of toestaan dat iemand ‘ergens mee wegkomt’. Vergeving gaat eigenlijk veel minder over de ander en veel meer over ons eigen hart en ons recht om een ​​vredig, helend bestaan ​​te leiden. Vergeving is vaak het meest effectieve pad naar emotionele en psychologische vrijheid. Vergeving leert ons, door het te oefenen, om met minder voorwaarden lief te hebben. We hoeven niet geboren te worden met een buitengewoon medelevend hart om te kunnen vergeven. Ons hart is vaak veel bekwamer dan we ons realiseren als we het maar de kans geven om ons te helpen om een oprecht vergevingsgezinde houding aan te nemen. Dit betekent niet dat alleen anderen er baat bij hebben. Onszelf vergeven voor dingen die we hebben gedaan kan ons diepe vrede brengen. Dit komt vooral omdat dingen vaak in een meer begripvol licht worden gezien wanneer ze door het oog van het hart worden bekeken. Hierdoor groeien we in bewustzijn en kunnen we echt van onszelf gaan houden en met meer vriendelijkheid gaan leven. We worden zo ook veel toleranter ten opzichte van anderen en meer medelevend met hun worstelingen. Het is een leukere manier van zijn en een opluchting na zoveel zelfhaat waarvan we ons misschien niet eens bewust waren totdat Rozenkwarts in ons leven kwam en ons begon te helpen het los te laten.

Haat en Zelfhaat
Zelfhaat manifesteert zich op veel manieren die we vaak als normaal beschouwen. Het zelf haten is wat ons ertoe brengt over onze grenzen te gaan. Het zit achter gevoelens van onwaardigheid, zelfbeschadiging (fysiek en financieel) en persoonlijke zelfsabotage. Je laten begeleiden door anderen die de taak niet aankunnen en je daardoor uiteindelijk schade berokkenen, is ook een vorm van zelfhaat. Het gebrek aan respect voor het milieu en dieren, walging van ons lichaam, is een andere uiting van zelfhaat. Want het kan ook naar buiten worden geprojecteerd en zich zo verplaatsten naar verschillende rassen, religies, diersoorten of lichaamsdelen. Racisme, religieuze vervolging en seksisme zijn dus andere voorbeelden van diepe zelfhaat die op de wereld wordt geprojecteerd. Zelfhaat voedt achterdocht en wantrouwen jegens anderen. Elke verlating of afwijzing kan onbewust worden geïnterpreteerd als een bevestiging dat we het verdienen om gehaat te worden in plaats van het te zien als de keuze van iemand anders die helemaal niets met onze waarde te maken heeft. Het kan moeilijk zijn om toe te geven dat je haat voelt, maar het is gewoon een gevoel. Als we het bestaan ​​ervan niet kunnen toegeven, is het moeilijk om ons bewust te worden van de schade die het kan aanrichten als het niet wordt beheerst.

Rozenkwarts helpt de sluier op te lichten die we tussen onszelf en onze haat plaatsen. Het helpt ons er bewust van te worden in plaats van er bang voor te zijn. We kunnen beginnen om alleen maar getuige te zijn van die haat van binnen, in plaats van deze te ontkennen en onbewust uit te voeren. Het kan ons helpen om wat liefde te voelen voor dat hatende deel van het zelf, om het te laten weten dat het werkelijk liefde waard is. Dat het niet boos of angstig hoeft te zijn en dat we het niet meer zullen negeren. In plaats daarvan kunnen we ervoor kiezen om het in ons hart te houden en het te helpen de gemoedsrust te vinden die het nodig heeft. Zo ontstaat vrede die alleen kan worden gegeven door de kalmerende balsem van onvoorwaardelijke liefde.

Meer informatie Rozenkwarts

Engel Balthiël - Helen van Jaloezie

Kristal Mandala - Engel Balthiël & RozenKwarts - Heling van het Hart

Mededogen ontwikkelen om te kunnen zien zoals God ziet
Engel Balthiël helpt ons het hart te genezen. Zijn energie kalmeert verdriet, woede, angst, verlies, wanhoop en jaloezie vanuit het hartchakra. Als het hart open is, worden we ons bewust van onze eigen goddelijke aard die in het hartchakra ligt. Pas wanneer het spiritueel licht dat in het hoofd wordt gegenereerd samenkomt met het licht van het hart, kan iemand echt mededogen uitstralen en zien zoals God ziet. Zien zonder mededogen kan kil en hard binnenkomen als een waarheid die je aan flarden scheurt. Met mededogen zien is zoveel meer dan zien, het zorgt voor heling. Op zo’n manier worden gezien, kan schaamte en schuldgevoel in een oogwenk wegnemen zelfs zonder dat er een woord wordt gesproken. Engel Balthiël en de Engel van Rozenkwarts laten ons zien vanuit een waarheid die liefde is, dat is mededogen. Het is deze waarheid die ons in staat stelt om de oude manier van zijn met zachtheid te ontgroeien, door deze gewoon los te laten. Engel Balthiël nodigt ons uit om het oude vastgeroeste uit het hart te verwijderen, of het nu uit dit of een ander leven is, zodat het hart licht en helder kan worden. Zo kunnen we gaan leven vanuit deze meer uitnodigende plaats van liefde en steun en minder vanuit straf, zelfkastijding en oordeel.

Deze keuze hebben we altijd maar Engel Balthiël helpt ons het hart te helen en mededogen te ontwikkelen, zodat we beter in staat zijn en bereid om de keuze te maken om op een liefdevolle manier te leven. Als het Hart open gaat opent ook het kruinchakra omdat ze energetisch met elkaar verbonden zijn en elkaar voeden. Engel Balthiël helpt ons het hart te voeden en daarmee dus ook het kruinchakra waardoor we ons openen voor een diepere spirituele verbinding met hogere leiding. We hoeven ons geen zorgen te maken of iets oprechte leiding is of niet als we de waarheid ervan in ons hart voelen dan weet je het gewoon.

Jaloezie
Balthiël staat ook bekend als de engel die kan helpen bij het overwinnen van Jaloezie. Jaloezie kan voor ons een lastige emotie zijn. Maar jaloezie kan ons inspireren om te groeien, om te reiken naar datgene wat we op een ander projecteren en nog niet in onszelf hebben gevonden. Jaloezie laat ons zien dat hetgeen we in een ander waarnemen ook in ons aanwezig is maar waarvan we het gevoel hebben dat dat niet zo is. Dit deel moeten we dus voeden om meer eigenwaarde te ontwikkelen zodat we kunnen groeien tot wat we kunnen hebben of zijn. Het verstoten deel van ons moeten we juist op onze eigen unieke manier tot bewustzijn brengen. Alleen dan kan onze energie, in plaats van in de vorm van jaloezie naar een ander te gaan, worden ingezet voor onze eigen persoonlijke groei. De keuze is aan ons. Afgunst kan een oproep zijn voor persoonlijke groei en een zeer effectieve als het ons beweegt bewust te groeien met eigenliefde en vriendelijkheid.

Jaloezie kan ontstaat in een relatie wanneer we voelen dat een bepaald aspect van onze band wordt bedreigd. Het kan een vitaal instinct zijn dat ons vertelt dat er iets aan de hand is. Maar het kan ook een onbewuste uitdrukking zijn van ons eigen verlangen om de ​​ander te bezitten, of te controleren om te voorkomen dat ze ons ooit verlaten. We kunnen ook jaloers zijn omdat iemand gewoon aandacht aan iemand anders schenkt. Jaloezie kan een uitdrukking zijn van onze eigen onzekerheid of de onzekerheid die we voelen binnen de relatie. Jaloezie is vaak een uiting van onze angst dat het ‘worstcasescenario’ zich manifesteert. Dat onze partner/vriend meer van iemand anders houdt dan van ons en ons kan verlaten voor die ander of als we geen aandacht krijgen zien we dat als bewijst dat we niet zo lief, geweldig of de moeite waard zijn. Jaloezie is een aanwijzing dat onze geest wordt geprikkeld door een of andere angst of deze nu bewust is of niet. Engel Balthiël herinnert ons liefdevol aan onze spirituele waarde en schoonheid. Dit helpt ons de lessen te leren die verborgen zijn in een ervaring van jaloezie zodat we meer gemoedsrust vinden.