Voorstellen Engel Caliël & Polychroom Jaspis

Polychroom Jaspis - Speelsheid

Polychroom Jaspis - Edelsteen Werking - Edelsteen Atelier

Polychroom Jaspis wordt ook wel Woestijn Jaspis genoemd. Binnen deze ene variëteit van Jaspis is zo’n diversiteit dat geen twee stukken hetzelfde zijn. Het is een kleurrijke steen, patronen en kleuren variëren van donkerbruin en oranje tot babyblauw en zachte crèmes. Ze kunnen soms ook tinten grijs en geel bevatten. Ze hebben vrij stromende, organisch patronen wat veel lijkt op de tekening van een kind. Alleen al kijken naar deze steen werkt bevrijdend op creatieve energieën.

Werking Polychroom Jaspis
Polychroom Jaspis is een kleurrijke steen met geruststellende eigenschappen die zowel het lichaam aarden als energie geven. Daarnaast kalmeert het de chakra’s en het energieveld en brengt ze in evenwicht. Het koestert, beschermt, ondersteunt en helpt ons ons zielslicht te laten groeien om tot volledige expressie te komen hier op aarde. Het brengt troost bij emotionele moeilijkheden en psychologische strijd. Het kalmeert het lichaam als het moe is, brengt het in evenwicht als het te veel energie heeft gekregen. Het helpt het energieveld te herstellen na veel inspanning, trauma of na een periode waarin veel uithoudingsvermogen nodig was. Polychroom Jaspis herinnert ons aan de verbazingwekkende regeneratieve kracht van spel. Als we hard werken en erg gefocust zijn op onze doelen en niet genoeg tijd besteden aan “speeltijd” kan het leven veel moeilijker zijn dan nodig is. Maar natuurlijk ook veel minder leuk.

Polychroom Jaspis helpt ons op een constructieve manier te leren spelen. Velen van ons associëren spelen onbewust als een destructieve activiteit zoals verslaving of verwennerij die ons tijdelijke verlichting kan geven waarvoor we de volgende dag ‘betalen’. Als we niet weten hoe we op een natuurlijke manier kunnen spelen, denken we misschien dat deze minder nuttige versies van spelen de enige zijn. Maar gelukkig is dat niet het geval. Polychrome Jaspis kan je helpen om op een natuurlijke en zinvolle manier te leren spelen. Op een natuurlijke manier spelen is een ongelooflijk intelligente activiteit. Het helpt ons nieuwe perspectieven en frisse ideeën op te doen. Dit is mede gebaseerd op het idee dat de beste manier om een ​​probleem op te lossen is om afstand te nemen en er niet meer aan te denken. Maar er is meer aan de hand. Spelen is een manier om gebruik te maken van onze ware natuur, die neigt naar het creatieve in plaats van naar het logische. Het versterken van de bewuste verbinding met onze innerlijke aard brengt gracieuze oplossingen en zegeningen in ons leven, evenals vrede in onze mind en hart.

Polychroom Jaspis helpt ons de wilskracht te vinden die nodig is om afstand te nemen van een project, probleem of dilemma. Het helpt ons om onze geest uit het moeras te ontworstelen en op blote voeten op het strand te dansen, ons huisdier door het park te laten jagen of in een boom te klimmen. Polychroom Jaspis inspireert ons om schelpen te verzamelen op het strand en een prachtig ontwerp te maken op het zand. Als je nieuwe manieren van spelen moet leren, zal deze steen je helpen ze te vinden. Je hebt gewoon een idee – en Polychroom Jaspis zal je durf aanwakkeren om ernaar te handelen.

Polychroom Jaspis helpt ons om meer aanwezig te zijn en bewust te worden van het moment wat kan helpen om angst los te laten. Angst is vaak een emotionele aanwijzing dat we geen aandacht schenken aan de waarheid van wat er op dat moment gebeurt. We oordelen misschien over het verleden of vrezen de toekomst. We zijn niet echt in het hier en nu wat de enige plek is waar we daadwerkelijk effectief kunnen zijn met onze acties. Polychroom Jaspis is een helende steen die op meerdere niveaus werkt, op alle lagen van ons wezen – lichaam, geest en ziel. Het helpt ons te beseffen dat lichtheid in ons wezen niet betekent dat we oppervlakkig zijn maar dat we weten hoe we vreugde een plaats in ons leven kunnen geven. Het helpt ons alle schuldgevoelens te helen die we hebben over op een meer speelse en vlotte manier te leven. Dit is vooral wat handig als we zijn opgevoed om te geloven dat als we niet werken, we niet productief zijn.

Meer lezen over de werking van Polychroom Jaspis

Engel Caliël - Engel van lachen & vreugde

Kristal Mandala -Engel Caliël & Polychroom Jaspis - Speelsheid

De Engel Caliël is de engel van Lachen en Vreugde. Hij is ook een engel die je leert echt aanwezig te zijn. Hij zegt dat door bewust te ervaren, vreugde en lachen gemakkelijker en meer helend worden. Hij benadrukt hoe belangrijk bewust aanwezig zijn is om heling te krijgen door spel. Echt aanwezig zijn betekent niet dat je moet denken tijdens het spelen, maar dat je het echt met al je zintuigen ervaart. Net als genieten van een heerlijke maaltijd. Wanneer je echt oplet en intens geniet van wat je eet is het zoveel lekkerder en creëert het aangename herinneringen. Dit echt aanwezig zijn is wat minder behulpzaam spel (minder bewust door verslaving of “acteren”) onderscheidt van meer nuttig spel (wat een helende verandering in bewustzijn teweegbrengt en veel positieve energie).

Met bewuste aanwezigheid, wanneer je echt bezig bent met het ‘spel’ dat je speelt, met een ander of alleen met de natuur, valt je tijdsbeleving weg. Hierdoor kun je genieten zonder dat je de tijd in de gaten hebt. Aartsengel Caliël  moedigt je aan om vaker activiteiten te ondernemen waarbij je je zo voelt. Je ervaart vanzelf hoe vaak je dit nodig hebt, bijvoorbeeld elke dag of elke week. Als je in een staat bent waarin je de tijd vergeet, je volledig aanwezig bent in het moment en geëngageerd bent in plaats van te denken of te analyseren zal de energie van Engel Caliël je energieveld binnengaan. Je wordt opgeladen, ontvangt heling en goddelijke genade. Het licht van genade kan gemakkelijker in je stromen zodat je niet onnodig negatieve energie creëert door je zorgen te maken of door te veel na te denken. Als je ‘uit je speelse staat komt’ zijn je antwoorden, oplossingen en heling daar, klaar om je ervan bewust te worden. Het licht van genade van Caliël brengt ze eenvoudigweg gemakkelijker naar de oppervlakte. Door afstand te nemen en het probleem te vergeten, kan de oplossing naar je toe komen.