Voorstellen Engel Isda & Carneool

Carneool - Levenskracht

Carneool edelsteen werking

Tegenwoordig is Carneool vaak verkrijgbaar als trommelsteen, maar enkele duizenden jaren voor Christus, werd het gebruikt in sieraden. Het komt voor in sieraden uit het Midden-Oosten, India en het Westen. De steen is niet zeldzaam of moeilijk te vinden. Carneool varieert van bruin – donkerrode tinten, tot levendige rode en oranje tinten, tinten van roze, bleekoranje en zelfs witte aftekeningen.

Carneool heeft een eindeloze variatie in kleurrijke markeringen en patronen van wervelingen, gestreepte kleurdraden en meer. Het is meestal ondoorzichtig, maar kan ook segmenten van semi-doorschijnende kleurloze steen bevatten.

Werking Carneool
Carneool brengt meer leven in het lichaam en helpt de ziel in het lichaam te komen. Carneool vasthouden, het in je huis of bij je te hebben, is een beetje zoals het aansteken van een paar heerlijke geurkaarsen, een mooi kleed over de bank gooien of het vuur aansteken en je nestelen in een mooie, uitnodigende kamer waar je gewoon wilt ontspannen.

Het kan ook voelen als het plezier van blootsvoets op het koele zand van het strand stappen, frisse zilte lucht inademen die je hoofd helder maakt en je geest verheft terwijl je de golven hoort neerslaan en de levendigheid en kracht van de oceaan voelt. Carneool past zowel bij het ontspannen bij een gezellige vuur als de levendigheid van dansen op je favoriete muziek met wilde overgave. Het voedt het lichaam, helpt het voedingsstoffen op te nemen en versterkt de onderste chakra’s, waardoor de ziel meer basis en kracht heeft om zich uit te drukken in de fysieke wereld. Je hebt misschien een uitzonderlijk krachtige geest, maar als de lagere chakra’s ondervoed zijn, zal je ziel de kracht missen zich te doen gelden in de materiële wereld.

Carneool helpt je geest en de lagere chakra’s in evenwicht te brengen. Dit is geweldig voor mensen die veel tijd besteden aan intens mentaal werk of de neiging hebben om in hun hoofd te leven. Carneool helpt de vrouwelijke seksuele energie in evenwicht te brengen en te voeden. Vrouwen verrichten in hun seksualiteit feitelijk een genezende dienst voor de emotionele groei van de mensheid, en in het bijzonder van hun seksuele partners. Vrouwen halen van nature energie binnen door seksuele uitwisseling en dat wat negatief of vuil is, wordt verwerkt door hun innerlijke vuur of shakti, zoals de Vedische traditie het zou noemen.

Carneool helpt het innerlijke vuur te versterken en in balans te brengen. Als een vrouw wordt opgeroepen (zelfs zonder het te beseffen) om veel negativiteit te verwerken via haar seksuele energie, kan het innerlijke vuur uit balans raken. Om te voldoen aan de vraag om negativiteit te verwerken kan het oververhit raken en emotionele en fysieke symptomen veroorzaken. De negativiteit kan ook te veel zijn voor de energie van de vrouw, waardoor ze leegloopt en haar zo een koud en levenloos gevoel geeft. Hierdoor kan de vrouw zich depressief voelen, ontstekingen in het lichaam krijgen of stijfheid in de gewrichten. Diepe woede kan zelfs in de heupen blokkeren. Zo kan ze zich verzwakt voelen en haar levenskracht kwijtraken.

Dit alles kan onderbewust blijven tot ze op een ochtend wakker wordt en merkt dat de heupen erg stijf zijn, of ze voelt zich gewoon vreselijk zonder specifieke reden, of misschien gaat ze naar haar yogales waar ze heup openende houdingen doet en schijnbaar uit het niets komt de woede uit de diepten van haar lichaam. Het kan een behoorlijke schok zijn om plotseling intense woede uit je lichaam te voelen ontsnappen, ook al is het gewoon het lichaam dat zichzelf geneest.

Als je de neiging hebt om te veel na te denken of je meer droomt dan doet of je zorgen maakt dat je de moed niet hebt om je overtuigingen te volgen of moet je gewoon leren jezelf voldoende te waarderen om met een beetje meer toewijding je wensen en behoeften te volgen dan kan Carneool jou helpen.

Meer lezen over de werking van Carneool

Engel Isda - Voeding

Voeding - Engel Isda

De energie van Engel Isda is op de een of andere manier tegelijkertijd licht en substantieel, bijna bruisend. Je kunt haar voornamelijk opmerken rond de onderste helft van je lichaam, van het hart naar beneden, als een ondersteunende, geruststellende aanwezigheid, die warm, stabiel en heel veilig aanvoelt.

De Engel Isda wordt vaak de engel van fysiek voedsel genoemd, maar ze is eigenlijk de engel van fysieke, emotionele en spirituele voeding. Een van haar belangrijkste taken is om de mensheid te helpen leren hoe ze zichzelf kan geven wat gewenst en nodig is. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar als we deze fundamentele vaardigheden niet hebben geleerd van onze verzorgers tijdens het opgroeien (omdat zij op hun beurt het niet hebben geleerd van hun verzorgers), dan kan het leren voldoen aan onze wensen en behoeften een hele uitdaging zijn.

Je zou kunnen zeggen dat het een beetje is alsof je weet dat je honger hebt, maar niet precies weet waarnaar je honger hebt, dus eet en eet je gewoon en wordt je overvoed maar niet gevoed met wat je echt nodig hebt. Dit is de trieste benarde situatie van het ‘Arme, rijke meisje’ die zoveel heeft en toch ontbreekt het haar aan wat ze echt nodig heeft. Het is de ouder die de hele tijd werkt, wel cadeautjes geeft maar niet aanwezig is voor zijn of haar kind.

Het is de overeter die hunkert naar een vol en veilig gevoel, maar niet heeft geleerd wat hij tot zich moet nemen om goed voor zijn lichaam, geest en emoties te zorgen. In plaats daarvan kiest hij /zij voor kwantiteit en ondervindt dat dit slechts een tijdelijke voldoening geeft en voelt zich kort daarna weer ontevreden. Het is de persoon die obsessief dingen koopt of oppot en niet in staat is emotioneel of psychologisch (of zelfs fysiek) het zich omringen met bezittingen los te laten. Dit is meer dan gehechtheid aan bezit, het is een angst voor een gevoel van leegte die niet onder ogen kan worden gezien.

Er is ook sprake van “jezelf niet kunnen geven wat je nodig hebt” als je niet kan ontvangen of eten, kampt met ondergewicht of een droom niet lang genoeg kan vasthouden zodat die zich kan manifesteren. Maar ook als je geen echte, warme, liefdevolle en voedende relatie met anderen kan aangaan of jezelf dwingt om te leven met te weinig voedsel, je niet warm genoeg kleedt, of jezelf dwingt om in een koud huis te leven, in plaats van een verwarming aan te zetten. Op deze wijze verhonger je op alle niveaus.

Engel Isda leert ons hoe we ons moeten voeden zodat we onszelf kunnen geven wat we wensen en nodig hebben. Door ontkenning te overwinnen en juist je zintuigen lief te hebben en te luisteren naar je fysieke lichaam en emoties kan je geest sterk worden en floreren.