Spirituele wijsheid Engel Lahabiël & Zwarte Toermalijn

Zuivering

De Spirituele wijsheid van Engel Lahabiël & Zwarte Toermalijn gaat over Zuivering. In de healings Mentaal en Emotioneel en op Ziels-niveau wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Boodschap van het Orakel

Als je denkt dat je gedachten, gevoelens, energieën of gemoedstoestanden van anderen hebt opgepikt, geeft dit orakel je de bevestiging dat dit zo is.  Het negatieve effect dat het op je heeft zal nu worden gecorrigeerd door goddelijke tussenkomst. Als je over een soort ‘voorjaarsschoonmaak’ van je geest of huis nadenkt, dan zegt dit orakel dat het goed is om dat te doen.

Er wordt je zuivering aangeboden omdat je iets moet loslaten dat je niet (meer) dient. Het kan van alles zijn relaties, overtuigingen, een fysiek gif in je lichaam of een emotionele blokkade waardoor je de volgende stap op je levenspad niet kunt zetten. Het kunnen zelfs fysieke bezittingen zijn die niet zoveel meer voor je betekenen. Geef ze weg zodat je anderen kunt helpen maar ook ruimte schept om te ontvangen wat wel zinvol is. Je bent gezegend met bescherming en goddelijke tussenkomst om nu vrij te zijn van schadelijke situaties en substanties. Volg je voorgevoelens en laat het leven je voorzien van wat je het meest nodig hebt.

Je kunt vertrouwen op wat er in je leven gebeurt, inclusief mensen, plaatsen of dingen die uit je handen lijken te glippen. Strakker vasthouden is hier niet de beste strategie. Het kost teveel energie, je raakt uitgeput, doordat sommige van je gehechtheden niet langer in je beste belang zijn. Soms houd je uit angst vast, terwijl loslaten je daadwerkelijk zou brengen wat je wilt. Het zal je misschien verbazen wat moeiteloos in je leven blijft en wat vrijelijk wordt gegeven als je je greep losser maakt en een liefdevolle afstandelijke en nieuwsgierige houding aanneemt. Je zult ook verrukt zijn hoeveel beter je je voelt en wat je wordt gegeven in ruil voor je vertrouwende overgave. Soms kun je zo gewend zijn iets op je schouders te dragen dat het heel natuurlijk aanvoelt. Pas als je die last niet meer hebt, realiseer je je  hoeveel gemakkelijker je leven is en dat het helemaal niet nodig was om eraan vast te houden. 

Kristal Mandala - Engel Lahabiël & Zwarte Toermalijn - Zuivering

Angst om los te laten
Gehechtheid is een sterke kracht, en angst kan ervoor zorgen dat je vasthoudt aan datgene waarvan je denkt dat het je reddingsvlot is maar waardoor je juist verdrinkt. Een milde angst of onzekerheid over het loslaten is een teken dat je een angstbarrière doorbreekt naar meer vertrouwen en openheid voor het leven. Die gevoelens zullen snel genoeg in vreugde overgaan. Als er iets diepers aan de hand is (misschien voel je absolute angst bij het vooruitzicht een persoon, plaats, gedrag of ding los te laten, ook al weet je dat dit het beste is), wees dan getroost. Het goddelijke heeft oneindig mededogen. Je zult niet worden gedwongen, maar je zal worden gevraagd om los te laten wat het Goddelijke weet dat niet goed voor je is. 

Je hebt altijd een vrije wil en je kunt er altijd voor kiezen om vast te houden, maar in je hart weet je dat het Goddelijke het beste met je voor heeft en dat er zoveel is dat het Universum je wil geven. Om het te ontvangen, moet je echter wel ruimte maken. Het is veilig om los te laten, het helpt je te ontvangen. Onthoud dat als je wordt gevraagd om datgene los te laten waarvan je bent gaan geloven dat het schatten zijn, dit alleen is om te zorgen dat je iets veel waardevollers kunt ontvangen. En toch heb je het volste recht om dat in je eigen tijd te doen. Dwang is hierbij niet nodig want zuivering vindt dieper plaats wanneer er ontspanning is en je je overgeeft aan het proces. Je zult niet in weerstand schieten of onnodige pijn voelen als je weet dat je ervoor kiest om op het goddelijke plan te vertrouwen. Doordat je vanuit vrede en persoonlijke kracht,  dat wat je niet nodig hebt, loslaat zul je ook geen schuld of schaamte ervaren.