Healing mentaal & emotioneel Engel Uzziël & Rookkwarts

Het Lichaam accepteren

Healing op mentaal en emotioneel niveau met Engel Uzziël & Rookkwarts gaat over het accepteren van het lichaam. Hun spirituele wijsheid op mentaal en emotioneel gebied geeft je inzicht in wat healing op dit gebied voor jou kan betekenen. In de healing op Ziels-niveau en Spirituele Wijsheid wordt nog meer spirituele wijsheid van Engel Uzziël & Rookkwarts behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Spirituele wijsheid op mentaal en emotioneel gebied 

Door te werken met de energie van Engel Uzziël & Rookkwarts wordt je ondersteund bij het accepteren van het lichaam.

Lichaamswijsheid brengt gelukzaligheid en vrede
Het lichaam kan de dierbaarste spirituele schatten bevatten die we ons kunnen voorstellen, maar als we het lichaam of het feit dat we op aarde leven niet kunnen accepteren, dan zullen die schatten zich niet aan ons openbaren. Het lichaam probeert ons te bereiken met zijn wijsheid middels dromen en onze ervaringen in meditatie, yoga, energetische healingsessies, bewuste dans en bewust spel. Bewust spel is dat wat wordt ondernomen terwijl we onszelf toestaan ​​aanwezig te zijn bij wat er op dat moment gebeurt, in plaats van gedissocieerd te worden door bijvoorbeeld alcohol of recreatief drugsgebruik. Als je ervaringen hebt van energiestromen, loslaten van emoties met het gevoel van licht of ruimte in het lichaam, licht zien wanneer je ogen gesloten zijn, licht voelen in je cellen, dan spreekt je lichaamswijsheid tot je. Je lichaamswijsheid kan je in een staat van gelukzaligheid en vrede brengen.

Belichaamd bewustzijn brengt rust en vrede
Als je ooit jaloers bent geweest op het vermogen van een dier (zoals een spinnende kat) om gewoon te rusten en in vrede te zijn, dan heb je al een idee gekregen van wat een puur moment, belichaamd bewustzijn kan brengen. Van dieren kunnen we leren om je lichaam gewoon vaker te laten zijn. Gewoon zijn, niet lezen, niet mediteren maar gewoon zijn dat is vaak heel ongewoon voor ons. Als mensen je in zo’n situatie aantreffen vragen ze je vrijwel altijd wat je aan het doen bent als we dan antwoorden ‘niets’ is dat waarschijnlijk erg verwarrend voor ze en als ze dan vragen wat je “denkt” dan krijgen ze hetzelfde antwoord.  Sommige mensen vragen zich af hoe ze bijvoorbeeld door te kijken naar een zonsondergang kunnen genieten van die ervaring. De enige manier waarop we ooit die benijdenswaardige katachtige plek van spinnende tevredenheid kunnen bereiken, oftewel  het vermogen om van ‘niets’ te genieten of verdrinken in een zonsondergang, is door op dat moment volledig in je lichaam te zijn.

Aanwezig zijn in het lichaam maakt schoonheid beschikbaar
Er komt een moment dat je in dit leven bewuster in je lichaam komt nadat er niet veel ruimte was voor je ziel om zich erin te manifesteren door pijn uit vorige levens, trauma van het huidige leven en voorouderlijke karmische afdrukken. Vanaf dat moment kun je de absolute schoonheid van de dag voelen – de kou van de winter, de warmte van het zomerse zonlicht, de frisheid van de herfst en de zachtheid van de lente. Je realiseert je dan dat je zoveel hebt gemist door simpelweg niet aanwezig te zijn, terug in het verleden te zijn of vooruit te lopen in de toekomst, door in je gedachten te leven. Dit kan een ontnuchterend moment zijn en je doen beseffen hoeveel schoonheid er beschikbaar is door aanwezig te zijn in het lichaam. Om eindelijk in het lichaam te kunnen zijn en de vreugde ervan te ervaren in plaats van alleen de strijd is een geweldig en verrassend geschenk.

Hoe weet je of je healing op dit niveau nodig hebt?
Onze spirituele groei verloopt in spiralen. Hierdoor lijkt het als we groeien dat we soms teruggaan naar oude problemen. Echter als we verder zijn op onze reis dan krijgen we de mogelijkheid om deze problemen op een dieper niveau aan te gaan en kunnen ze vaak effectiever benaderen omdat we verder zijn in onze groei. Het is een kans om op die kwestie terug te komen op een moment dat je spiritueel verder bent totdat je het helemaal ontgroeid bent. Als je op dat punt bent aangekomen dan dient het je groei niet meer en komt het niet meer bij je terug en als je wel weer hetzelfde probleem tegenkomt dan is het snel opgelost zonder je af te leiden of een reactie te veroorzaken.

Kristal Mandala - Engel Uzziël & Rookkwarts - Genade bij Groei in Kracht

De reis van de ziel in het lichaam is spiraalvormig
Wat we uiteindelijk vinden in die innerlijke beweging, als we de oude emotionele patronen opruimen, is enorme ruimtelijkheid, licht en kracht. Zo vinden we ook het vermogen om aanwezig te zijn wat zich zal uiten in bijvoorbeeld gewoon kunnen zitten en echt luisteren naar iemand die spreekt zonder te onderbreken om onze mening te laten horen of op te dringen. Je merkt het ook wanneer je je echt bewust bent van wat er op een bepaald moment in je lichaam gebeurt en het vermogen hebt om echt plezier te hebben en te genieten van iets heerlijks, wat we misschien minder vaak doen dan we ons realiseren. Een voorbeeld hiervan is het etentje waar sommige gasten hun maaltijd eten terwijl ze praten over hoe geweldig de maaltijd was die ze vorige week ergens anders aten. In plaats van aanwezig te zijn en te genieten van de maaltijd en de gastheer te eren voor het creëren ervan, zijn ze in het verleden of in de toekomst. Het ontneemt hen het plezier van het moment, en hun gastheer het plezier dat zijn geschenk wordt ontvangen.

Vol levenslust leven in het moment zorgt voor vreugde
Vol levenslust zijn voor wat er op het moment gebeurt zorgt niet alleen voor plezier voor jezelf maar ook voor anderen die hiervan getuige zijn. Het is een van de geschenken die aanwezig zijn in het lichaam, door acceptatie en toegewijd zijn aan het leven hier op aarde, ons brengt. Het maakt het leven levendiger, kleurrijker. Het leven met zijn ups en downs wordt avontuurlijke rit waarvan je kunt genieten. Als je hier iets meer van nodig hebt – de kleur en levendigheid van het leven – dan is deze healing met Engel Uzzïel en Rookkwarts iets voor jou.  Als je uiteindelijk wil leren je lichaam echt te accepteren en je volledig wil toewijden om hier op aarde te zijn en in dit leven gewoon alles wilt geven wat je in je hebt, dan zal deze healing je ook helpen.

Weerstand tegen het lichaam en het leven
Weerstand tegen het accepteren van het lichaam en het leven hier op aarde kan zich manifesteren in gedachten aan zelfbeschadiging, waaronder zelfmoordgedachten. Aan dergelijke gedachten ligt een verborgen boodschap ten grondslag. De boodschap is dat er iets moet eindigen. In pijn en verwarring zouden we dat kunnen interpreteren als een teken dat ons leven moet eindigen. Maar de boodschap die in zulke gedachten schuilgaat is dat de oorzaak van het lijden moet worden losgelaten. Dit is niet het leven zelf maar de wond in ons die moet genezen. De wond die ons anders verhindert aanwezig te zijn bij het leven. Weerstand tegen het leven kan zich ook op subtielere manieren voordoen. Het kan zich manifesteren als een onwil om risico’s te nemen. Door bijvoorbeeld niet te handelen naar onze dromen of visioenen of geen verbindingen met anderen aan te gaan en anderen geen contact met ons te laten maken. Er kan ook een neiging zijn om ons te verschuilen achter de illusoire veiligheid van verslavingen.

Ja zeggen tegen het lichaam en het leven
Hoe het zich ook manifesteert het vraagt in wezen hetzelfde van ons en dat is de moed om “JA!” te zeggen tegen ons lichaam, ons leven, onze dromen of passies. Het betekent er echt voor te gaan en de ervaring aan te gaan. We weten dat we geen controle hebben over het leven, maar we kunnen ervoor kiezen om ermee om te gaan, het te leven en erop te vertrouwen dat we onze weg zullen vinden. Dit is hoe we echt tot leven komen en dit vereist dat we eerst accepteren dat we inderdaad in het lichaam zijn, in het leven. Dit is dan ook het doel van de mentaal emotionele healing met Engel Uzziël en Rookkwarts.