Voorstellen Engel Uzziël & Rookkwarts

Rookkwarts - Aarding

Rookkwarts edelsteen werking

Rookkwarts is doorschijnend kwarts met een zweem van bleek taupe tot donkerbruin. Zelfs als de kleur erg donker is, kun je er doorheen kijken als je hem tegen het licht houdt. Kunstmatig verwarmd kwarts is meestal zwart en ondoorzichtig. Rookkwarts kan ook gouden draden in zich hebben die zijn energie versterken. Rookkwarts is relatief goedkoop, hoewel zoals bij de meeste kristallen, stukken van zeer hoge kwaliteit duurder zijn.

Werking Rookkwarts
Rookkwarts is een ‘feel good’ steen. Het heft depressie en negativiteit op. Het helpt op een liefdevolle manier angst en eventuele zware energie van het lichaam te verwijderen. Het omringt de gebruiker met een gevoel van zacht comfort, vrede en geruststelling. Het is zowel krachtig als zachtaardig, vergelijkbaar met de bijbehorende Engel Uzziël. Rookkwarts helpt de spirituele energie van de ziel in het lichaam te gronden. Wanneer spiritueel licht in het lichaam wordt gebracht ontstaat een alchemistisch laboratorium voor spirituele verlichting. Het kan voor schoonheid, heling, wijsheid en goddelijke gelukzaligheid zorgen. Maar net als bij een scheikundig-experiment, kan er veel borrelen en sissen als er chemische veranderingen optreden wanneer twee stoffen bij elkaar worden gebracht. In tegenstelling tot olie en water zijn het lichaam en de ziel in staat om zich in bewustzijn te verenigen en hun energieën te vermengen totdat het lichaam zelf meer licht is dan materie en de staat van gouden licht en vrede nadert.

Lichaam en Ziel samenbrengen in liefde en licht
De ervaringen van dit gebeuren kunnen in eerste instantie behoorlijk verontrustend zijn en niet bijzonder aangenaam. Wat verder in het proces, naarmate de lichaam-ziel verbinding verfijnder wordt, maakt dit plaats voor veel aangenamere en soms gelukzalige ervaringen van energie en beweging. De aanvankelijke pijn, beven en opvliegers kunnen uiteindelijk worden verzacht tot golven van gelukzaligheid en stromen van zoemende energie die ons lichaam vullen en ons in een prachtige gevoelsstaat brengen. In plaats van het lichaam te verlaten of het lichaam niet als goddelijk te erkennen moedigt Rookkwarts aan om lichaam en ziel samen te brengen in liefde en licht. De aardse wereld en het lichaam worden dan instrumenten waardoor de goddelijke energie van de ziel zich kan uiten voor het grotere goed.

Incarnatie vraagt liefde en kracht
De ziel moet een grote liefde voor de aarde hebben om dit pad te bewandelen. Maar ook veel spirituele kracht om de uitdagingen te doorstaan ​​die kunnen optreden bij persoonlijke groei en spiritueel ontwaken als de ziel in een lichaam incarneert. Als de ziel het lichaam binnengaat om zware energie op te ruimen zodat het lichaam wordt omgezet in meer verfijnde spirituele materie die geschikter is voor de ziel (die pure liefde is) kunnen er allerlei emoties ontstaan die moeilijk los te laten zijn. Rookkwarts helpt dan bij het oplossen hiervan en bij het beschermen van het energieveld terwijl deze energieën ontstaan en vrijgelaten worden. Rookkwarts ondersteunt ons bij angst, terreur, wanhoop, depressie, zelfmoordgedachten en negatieve fantasieën van geweld en vernietiging (van jezelf of anderen), tot nachtmerries en algemene toxiciteit in geest, emoties en lichaam. Deze energieën kunnen loskomen ​​als het lichaam zware energie afgeeft om ruimte te creëren voor het licht van de ziel om zich te manifesteren. Het is een heel proces en het kan gemakkelijk gebeuren dat je het grotere plaatje vergeet en verstrikt raakt in de overtuiging dat er echt iets mis is. Maar door de steun van Rookkwarts en de Engel Uzziël worden we eraan herinnerd dat we alleen krijgen wat onze goddelijke groei en ontwaken ondersteunt. Er zijn veel bronnen van spirituele ondersteuning beschikbaar, we moeten er alleen om vragen.

Straling absorberen en afgeven aan de aarde
Rookkwarts is, samen met zwarte toermalijn, het belangrijkste kristal dat gebruikt kan worden voor alle gevallen van straling en de negatieve invloed ervan op ons welzijn. Van het beheersen van de effecten van chemotherapiebehandelingen aan het ene uiterste tot het omgaan met de dagelijkse realiteit van straling in ons leven (tv, pc, elektriciteitscentrales, zendmasten, mobiele telefoons, draadloos internet, magnetrons). Het is nuttig om grote kwartskristallen rond het huis te plaatsen en te vragen dat ze overtollige straling in de aarde absorberen en afgeven. Deze kristallen zijn krachtig, omdat ze gedurende miljoenen jaren zijn blootgesteld aan extreem hoge niveaus van natuurlijke aardse straling tijdens hun vorming. Door de straling, die schadelijk voor ons zou kunnen zijn op te vangen en terug te sturen naar de aarde dient dit kristal het grotere welzijn van de aarde en zijn bewoners.

Meer lezen over de werking van Rookkwarts

Engel Uzziël - Barmhartigheid

Kristal Mandala - Engel Uzziël & Rookkwarts - Genade bij Groei in Kracht

Uzziël staat voor “God’s Kracht”. Er wordt gezegd dat hij dient onder Metatron (verbonden met Bergkristal). Uzziël werkt samen met Bergkristal om ons de zegeningen te brengen die we nodig hebben terwijl we door het vaak confronterende en pijnlijke proces van spiritueel ontwaken gaan. Hij geeft ons hoop en herstelt het geloof, vooral wanneer we ons in een donkere nacht van de ziel bevinden en ons afvragen of we ooit weer een vreugdevolle verbinding of gelukzaligheid zullen krijgen. Misschien wel het meest unieke en belangrijkste is dat Uzziël de Engel van Barmhartigheid is. Barmhartigheid is een goddelijk geschenk dat we absoluut nodig hebben, zeker als we ons bewust verbinden met kracht, onze eigen zielskracht en de kracht van het universum. Pas als we de krachtige energie om ons heen en die door ons heen stroomt gaan ervaren, zonder ons ego en zijn dappere pogingen tot zelfverdediging, beginnen we de behoefte aan barmhartigheid te voelen. Pas door bewust onze kwetsbaarheid en zelfs onze fragiliteit te erkennen, wordt de echte spirituele waarde van goddelijke barmhartigheid duidelijk.

Creëren vereist kracht en barmhartigheid
We hebben een grote kracht om te creëren. Soms zijn we als onwetende kinderen die dan het één en dan weer iets anders willen creëren. Als er gehechtheid bij betrokken is zouden we iets kunnen manifesteren waarvan we vooraf hadden kunnen weten (als we het juiste inzicht hadden gehad) dat we het helemaal niet willen hebben. Barmhartigheid is dat deel van goddelijkheid dat soms ‘nee’ lijkt te zeggen als we willen dat het ‘ja’ zegt. Het zal de klap van onze eigen dwalingen verzachten – niet zozeer dat we er niet van leren, maar voldoende om ons niet af te schrikken om op ons pad verder te gaan. Barmhartigheid is daarom belangrijk als we groeien in onze eigen kracht om te creëren en te manifesteren. Soms zal intense energie eerder defensiviteit oproepen. Als bijvoorbeeld iemand gehaast naar je toekomt in plaats van langzaam te naderen kun je je instinctief terugtrekken. Soms wordt er meer bereikt door zachtheid want wat de een voedt kan de ander vernietigen. Daarom is het zo belangrijk om degenen die zich tot iets voelen aangetrokken vrij te laten er mee aan de slag te gaan en niet te pushen. Het gaat om aantrekkingskracht (aantrekken en niet pushen). Er is altijd behoefte aan goddelijke barmhartigheid en vergis je niet zelfs als kracht gebaseerd is op liefde zal het effect hebben (soms zelf meer).