Spirituele wijsheid II Babaji & Diamant

Spirituele vervulling

De Spirituele wijsheid van Babaji & Diamant gaat over Spirituele Vervulling. In Spirituele Wijsheid wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Spirituele Vervulling

De initiatie van spirituele vervulling is de manifestatie van de best mogelijke versie van jezelf. Laten we zeggen dat je zoiets als een toetje bent. Er zullen veel mogelijke versies van een dessert zijn, maar er zal er een zijn die zo fantastisch is, zo perfect dat het de onderscheiding verdient van de best mogelijke “chocolade-taart”. Die best mogelijke versie van jezelf is je goddelijke potentieel op je eigen unieke manier waarmaken. Het is de vervulling van al je levenslessen op aarde in de mate dat je ze voldoende onder de knie hebt om door te kunnen gaan naar de volgende fase van spirituele evolutie. Het is alsof je cum laude afstudeert, aan de top van je klas. We hoeven dit niet te doen. We kunnen namelijk ook een beetje leren en langzamer groeien zodat we de lessen leren in de loop van meerdere levens. Ingewijden worden echter ingeschreven in een versneld leerproces, wat niet altijd zorgt voor het meest vloeiende levenspad (evolutie kan soms hobbelig zijn). Het zorgt echter wel voor een interessant leven en een zeer verfijnd voertuig waardoor goddelijke essentie de wereld kan doordringen.

Als je gezegend bent met het vermogen tot spirituele groei, dan kom je in aanmerking om de zegen van spirituele vervulling te ontvangen. Je kunt het je zo voorstellen. Stel dat er een stel zielen is verzameld op een atletiek wedstrijd. Je ziel is in training geweest als hardloper. Het heeft een persoonlijk record voor een bepaalde race en een tijd die het wil bereiken om een volgende record te vestigen. Misschien heeft de ziel een onverwacht goede vorm, na veel toewijding en training, en lijkt het plotseling mogelijk en zelfs waarschijnlijk dat de ziel in staat zal zijn om een ​​nog beter nieuw record te vestigen, in plaats van er ergens in de buurt te komen. In dat geval krijg je een specifiekere opleiding en de kans om extra aandacht en zorg te krijgen. Dat het doel voor jou in zicht is, wordt erkend en hoewel allen naar hun eigen doel worden gevoed, wordt jouw specifieke aanleg op dit specifieke moment opgemerkt en beantwoord door degenen die je kunnen helpen.

Dit is verwant aan een spirituele ‘tijd in de zon’, een tijd waarin je spiritueel wordt opgemerkt als iemand die zijn doel nadert. Je wordt in dit geval ondersteund in je doel om je zielstaak te vervullen waarvan dit fysieke wereldse leven een belangrijk facet is. In de goeroe-traditie van het oude India wordt gezegd dat bepaalde spirituele leraren die volledig één zijn met goddelijk bewustzijn, in het bezit zijn van de kracht van goddelijke genade. Deze zal zich manifesteren en het is een uitgemaakte zaak. Het kan niet worden tegengegaan door enige inmenging, karma of wat dan ook. Het is de verklaring dat het nu een spiritueel feit is, een zegen of grote duimen omhoog van het Goddelijke dat deze specifieke manifestatie zonder twijfel zal zijn. Dit is de zegen en de daaruit voortvloeiende initiatie van spirituele vervulling. Deze zegen kan op een aantal manieren door het Goddelijke worden gegeven of er nu een fysieke goeroe of spirituele leraar aanwezig is of niet. Die zegen kan bijvoorbeeld worden verleend door Babaji, omdat hij een kanaal is van volledige overgave aan het Goddelijke. Elke leraar die dit vermogen voor zichzelf claimt, kan het beste aan veel onderscheidingsvermogen worden onderworpen. Want het is iets dat gebeurt via een kanaal dat zich volledig heeft overgegeven aan en handelt als één met het Goddelijke. Het is niet een kracht die in een individu kan bezitten. Daarom is het onzinnig om het als een persoonlijke macht te claimen.

De zegen van spirituele vervulling is dat je je goddelijke potentieel zult vervullen en spiritueel wordt geleid en gekoesterd zodat dit (meestal nog in je huidge leven) kan gebeuren. Het betekent dat de dingen, spiritueel gesproken, op het punt staan ​​te versnellen. Je moet misschien veel emotionele bagage laten vallen om het tempo van je spirituele pad bij te kunnen houden. Deze inwijding is het gevolg van de zegen. Dit betekent dat als zo’n zegen eenmaal is gegeven, de omstandigheden in gang worden gezet om de zegen te manifesteren. 

Kristal Mandala - Babaji & Diamant - "Zo zal het Zijn"

Het maakt niet uit of we ons nu bewust zijn van het ontvangen van zo’n zegen, omdat het gebeurde op een manier die we konden waarnemen, of onbewust, omdat het op zielsniveau gebeurde en we ons niet bewust konden zijn van de zegen die plaatsvond. We zullen het effect ervan namelijk voelen in een vloedgolf van steun vanuit het leven voor onze ‘zaak’. We zullen ongetwijfeld nog steeds uitdagingen hebben, maar ze zullen in het bijzonder worden opgeroepen om ons spiritueel succes te laten plaatsvinden. Als we zo’n zegen voor de geboorte hebben ontvangen, zal ons hele leven feilloos zijn gericht op onze goddelijkheid die zich dit leven manifesteert volgens zijn hoogste potentieel. Het zal eenvoudig zo zijn, volgens de goddelijke genade. 

Alles wat er in het leven gebeurt, dient ons, of we nu een bepaalde zegen van vervulling voor dit leven hebben ontvangen of niet. Soms is het een uitdaging die ons dient als dat op dat moment het meest effectief is en soms is dat een flow van genade. Wat er gebeurt in de levenservaringen die volgen op dit soort goddelijke zegen, is dat we op ons pad komen. Soms zijn er grote veranderingen, soms zijn ze volkomen onverwacht. Echter als je terugkijkt op je leven, zul je zien dat het volkomen logisch is vanuit het grotere geheel der dingen. Het is een beetje alsof je in plaats van in een gematigd tempo vooruit gaat, het Goddelijke ineens roept: “Alle systemen zijn aan!” en plotseling ga je in een snel tempo door spirituele groei en inwijding.

Het is niet altijd leuk omdat dat sneller groeien soms beter gaat middels een uitdaging. Echter er zal altijd een duidelijk gevoel zijn van het doel dat ons hele leven stuurt, namelijk dat het gaat om het bereiken van onze absolute spirituele vervulling. De inwijding is de voorbereiding van ons eigen bewustzijn om zijn spirituele geboorterecht en bestemming te ontvangen. Zelfs als we al ver op ons pad zijn (wat noodzakelijk is om deze zegen te ontvangen) hebben we misschien nog veel heling te doen om de volheid van deze zegen te ontvangen. We zijn misschien oude emotionele patronen van verdriet of woede aan het opruimen, of komen tot een oplossing voor een laatste probleem waar we nog geen greep op hadden. We kunnen het gevoel hebben dat onze persoonlijke groei versnelt en behoorlijk hobbelig wordt omdat we ons in veel richtingen uitgedaagd voelen. Als we ons op zielsniveau bewust zijn, kunnen we evengoed het gevoel hebben dat we groeien en dat alle uitdagingen die zich aan ons voordoen ons in feite verder op ons pad brengen.

Initiatie is over het algemeen een tijd van snelle groei, en initiatie na deze zegening moet niet onnodig medogenloos zijn. Daarom wordt het alleen toegekend als het doel zo dichtbij is. Anders zou het een persoon volkomen ellendig maken omdat spiritueel licht groei en het goddelijke mandaat van verlichting oproept voor iemand die er bijna klaar voor is, maar niet helemaal. Dat zou hetzelfde zou zijn als een kind vragen om volwassen verantwoordelijkheden op zich te nemen – gewoon niet gepast, niet liefdevol en niet wijs. Als je je zorgen maakt dat je niet resoneert met dit alles, wees dan gerust. Er is een reden waarom je hier naar toe bent getrokken, de inhoud ervan zal ook boodschappen voor jou bevatten. Babaji laat ons namelijk weten dat waar je ook mee bezig bent op een meer persoonlijke schaal je kunt altijd om zijn zegen vragen. Zoals bij elk probleem waarvan je denkt dat het je spirituele groei in de weg staat. Vertrouw erop dat een jou een oplossing wordt aangeboden in de mate dat je bereid bent los te laten en te ontvangen. Dat is op zich al een ongelooflijke eer en je kunt dankbaar zijn dat je daaraan kunt deelnemen.