Voorstellen Babaji

Zielester

De zielester is het voertuig voor ons hogere zelf, een lichaam in spirituele zin, waardoor ons zielslicht zich kan manifesteren. Het ontvangt energie van de zuivere bron en stuurt zijn eigen groeiende energie naar ons fysieke lichaam. De zielester is een natuurlijke verblijfplaats voor de ziel, tussen de voedende bron van puur licht waaruit het is voortgekomen, en de uitdaging om zichzelf te manifesteren in een fysiek lichaam. Die uitdaging voor de ziel is om een belichaamd gouden goddelijk wezen te worden door de verlichting en integratie van dat fysieke lichaam in volledig goddelijk bewustzijn. De zielester is die plaats waar de ziel haar essentie uitstraalt – dat is gelukzaligheid, liefde en licht, zoiets als een baby die gelukzalig murmelt in de liefdevolle armen van zijn moeder. De ziel groeit, net als dat goddelijke kind, om zichzelf te leren kennen, om alles te worden wat ze kan zijn. De ziel doet dit door haar expansie vanuit de zielester het menselijk lichaam in. Het verliest tijdens dit proces nooit zijn zielester-chakra, het groeit er gewoon overheen.

De eeuwige gelukzaligheid, het licht en de liefde van de ziel is er altijd, vibrerend op de frequentie van het zielester-chakra. Het is het licht van zeer verfijnde wezens, zoals Babaji die in dit eeuwige licht schijnen en onze zielen kunnen helpen als ze worstelen om dat licht in het lichaam te brengen terwijl ze incarneren. Die hulp kan  helpen voorkomen dat de ziel vast komt te zitten in de gebruikelijke ontkoppeling van het lichaam, zodat ze in het licht kan blijven. De ziel wordt ondersteund door Babaji om te leren dat er een meer volledige ervaring van het Goddelijke op haar wacht. Dit is mogelijk als de ziel bereid is het licht achter zich te laten om de duisternis van de materie binnen te gaan en te ontwaken voor het licht dat aanvankelijk in de materie verborgen is. Babaji kan dit doen omdat hij een Lichtmeester is die in staat was om de vereniging van lichaam en ziel te bereiken. Om het Goddelijke te ervaren dat in deze wereld van vorm is, net zo goed als in het zuivere licht van de bron. Hij is spiritueel gevorderd en krachtig genoeg om een ​​ziel te ondersteunen bij het overwinnen van de weerstand tegen de nieuwe uitdaging van groei. In plaats daarvan helpt hij ons juist deze groei te blijven omarmen, zelfs als het soms pijnlijk of verwarrend wordt, wat ongetwijfeld een tijdje zal voorkomen, totdat het volgende niveau wordt bereikt.

Als je Merlijn als mysterieus beschouwde, is Babaji dat nog meer. Babaji betekent simpelweg ‘vader’ en veel leraren worden in India zo genoemd. De Babaji waar we het in deze tekst over hebben, is de leraar van de leraar van Yogananda. Deze Babaji staat bekend als de onsterfelijke Meester, want hij heeft een niveau van spiritueel bewustzijn bereikt dat verder gaat dan dood en wedergeboorte. Er zijn verslagen van nogal dramatische verhalen over Babaji-waarnemingen. Er wordt gezegd dat deze leraar zo’n verfijnde vibratie heeft dat hij nu nog steeds in fysieke vorm verschijnt, als een jonge man met levendig gekleurd haar, alleen als het strikt noodzakelijk is. Er wordt gezegd dat hij in hoge bergen op aarde woont met zijn naaste studenten aan zijn zijde. Gedurende honderden jaren, zonder veroudering, zou hij verschijnen en verdwijnen, terwijl mensen zijn uiterlijk nauwkeurig en onafhankelijk van elkaar met consistentie beschrijven. Een verhaal in de Babaji-legende gaat over een man die wanhopig op zoek was naar verlichting en die, verbazingwekkend genoeg erin geslaagd was om de bergtop te bereiken waar Babaji en zijn discipelen woonden. Toen hij aan Babaji verklaarde dat hij gewoon verlicht moest zijn, want niets anders deed er meer toe voor hem, werd de man onthechting aangeboden. Babaji zei hem dat hij zich over de rand van de klif moest werpen, zijn zekere dood tegemoet, omdat dit de enige manier zou zijn om zijn gewenste spirituele staat van vrijheid te bereiken. Tot grote schrik van de discipelen die getuige waren van deze ogenschijnlijk harteloze uitwisseling, deed de man dat onmiddellijk. Babaji gebood hen om het gebroken lichaam van de man te gaan ophalen, en toen zij het lichaam naar de Meester brachten, bracht hij het weer tot leven, heelde het en verleende de man discipelschap.

Kristal Mandala - Babaji & Diamant - "Zo zal het Zijn"

Voordat we er allemaal over nadenken om onszelf van de kliffen te gooien (niet de moraal van dit verhaal!) moeten we ons ervan bewust zijn dat dit een leerrijk verhaal is. Het is bedoeld om te leren dat de weg naar het Goddelijke is om zo’n passie te hebben dat dit het belangrijkste voor ons wordt. Zoals degenen onder ons op het spirituele pad weten, wordt het behoorlijk moeilijk naarmate we verder komen en het is de passie voor het goddelijke die de brandstof is voor ons hart die ons op de been houdt als het allemaal naar de hel gaat in een handmand! Wat Babaji en zijn leringen ons bieden, althans in de context van dit onderdeel, is de spirituele vervulling van ons zieledoel, dat niet alleen ons doel dient maar de hele evolutie.

Babaji werkt, net als Merlijn, op een hoger bestaansniveau waar individuen mee verbonden tot zover dat ze anderen kunnen helpen. Het is een groepsbewustzijn. Dat gezegd hebbende, zegt de leringen die hij aan zijn geliefde studenten heeft doorgegeven dat iedereen die oprecht Babaji’s naam met liefde en respect uitspreekt, gezegend wordt, wat een buitengewone vrijgevigheid is. Hoewel hij zo ver gevorderd is is hij toch medelevend en geïnteresseerd in alle wezens. Een zegen ontvangen in antwoord op een oprecht eenvoudig gebed is een ongelooflijke genade. Sommigen denken misschien dat het gemak waarmee je om deze zegen kunt vragen het minder belangrijk maakt, maar zegeningen zijn krachtig. Ze kunnen karma verbeteren en een pad van genade openen, een spreekwoordelijk pad door de wildernis. De momenten waarop we het ‘goed’ doen, zijn niet de momenten waarop de energie van genade die we via een zegen ontvangen er het meest toe doet. Het is wanneer we in duisternis zijn, worstelend met de zwaarte van de menselijke ervaring en proberen ons licht brandend te houden. Als we bang zijn dat we dat echter niet kunnen volhouden dan is de genade van een zegen belangrijk.

Het is de energie van genade die er voor ons is als we nergens anders op kunnen vertrouwen. Op die zeldzame momenten dat we misschien het gevoel hebben dat we niet eens kunnen vertrouwen op onze eigen innerlijke spirituele bronnen. Een zegen zal ons op die momenten ondersteunen om ons er doorheen te helpen. Zegeningen worden gegeven wanneer dat nodig is, of we nu in de war zijn of niet. Wanneer ze zich manifesteren of tot leven komen, is dat ook wanneer dat nodig is. De helpende hand van het Goddelijke die ons vasthoudt wanneer we vallen, is de zegen in actie. Het enige wat we hoeven te doen is vragen.