Voorstellen Diamant

Dorje

In het Tibetaans boeddhisme is er een algemeen erkend spiritueel hulpmiddel genaamd de Dorje. Het is een kleine staf in een bepaalde vorm. Het symboliseert de bliksemschicht van de waarheid en de onverwoestbare aard van de goddelijke waarheid, in die zin dat het altijd zal overwinnen ongeacht wie of wat het probeert te dwarsbomen of te vervormen. In de spirituele traditie is er een derde lichaam, dat bekend staat als het diamanten lichaam. Het wordt opgebouwd tijdens het proces van spirituele groei. Daarnaast hebben we het gouden lichaam dat de samensmelting is van geest en materie en het lichaam tot bewustzijn brengt. En er is het lichtlichaam, het energetische apparaat waardoor licht de materie kan binnendringen en het gouden lichaam en uiteindelijk het diamanten lichaam tot bloei kan brengen.

Het diamanten lichaam is het lichaam van diegene die een spiritueel hoogtepunt heeft bereikt en niet langer onderhevig zal zijn aan transformerende krachten. Hij/zij wordt een onsterfelijke en onverwoestbare vorm van bewustzijn, voorbij de dood en verankerd in stralende helderheid, net als Babaji. Je kunt je afvragen of deze lering praktisch, nuttig en toegankelijk is of relevant voor ons dagelijks leven. Echter , hoewel we ons in verschillende stadia van het naderen van het diamanten lichaam zullen bevinden is de voorbereiding erop nog steeds relevant voor degenen die dit zullen lezen. Een diamant wordt gevormd door intense hitte en druk in de aarde, en wordt een edelsteen die zo verbluffend en hard is dat hij glas kan snijden. Het is deze symboliek die betrekking heeft op het diamanten lichaam.

Dat een diamant kan snijden in plaats van gesneden te worden, suggereert dat hij onverwoestbaar is. Dit wordt weerspiegeld in de lering dat het diamanten lichaam het laatste voertuig van hoger bewustzijn in geascendeerde menselijke vorm is (het is de goddelijke mens op het hoogste niveau van inwijding). Verder zijn er misschien andere inwijdingen in andere rijken van evolutie, maar voor onze menselijke school is het diamanten lichaam het hoogste niveau van dienstbaarheid dat we kunnen bereiken zover als ons nu bekend is. Dat een diamant wordt gevormd door druk weerspiegelt het proces van spirituele initiatie zelf, dat is alsof je in een hogedrukpan zit, integreert en afbreekt, en aan het einde in een andere staat tevoorschijn komt (een goddelijke maaltijd in plaats van rauwe, onsamenhangde ingrediënten).

Wat bijdraagt ​​aan de waarde van een diamant is zijn schittering en helderheid. Deze kwaliteiten worden in ons ontwikkeld gedurende levens van spitituele ontwikkeling. Het initiatieproces ontdoet ons van gehechtheid. Maar ook van verhalen en herinneringen die we hebben gebruikt om onszelf te identificeren, om een ​​aantrekkelijke illusie van ego te creëren, dat ‘uitlegt’ wie we zijn en hoe we in de wereld zijn. Deze verhalen zullen vaak in meditatie opkomen als herinneringen en beredeneerde gedachten die geen verband houden met het huidige moment. De truc is om te leren onze relatie met hen te veranderen. In plaats van ze vast te pakken en erin te geloven, kunnen we ze observeren en voorbij laten gaan. Noch toegeven, noch weerstand bieden, er wordt een open bewustzijn gecreëerd waardoor onze herhaling van ervaringen uit het verleden kan worden losgelaten. We kunnen het zelfs toestaan ​​dat ze zichzelf oplossen en aan kracht verliezen, in plaats van het te voeden met onze energie en bij te dragen aan zijn momentum om door te gaan.

Het is geen gemakkelijke gewoonte om te ontwikkelen. Om deze veranderende relatie met onze verhalen en drama’s te ontwikkelen hebben we wilskracht, mededogen, geduld en gevoel voor humor nodig zodat het na verloop van tijd kan ontstaan. We zullen als gevolg daarvan een diep gevoel van innerlijke ruimtelijkheid en ruimte voor ademhaling creëren. Want bij afwezigheid van die verhalen is er openheid en ontvankelijkheid in ons, en veel meer ruimte voor het goddelijke licht om te schijnen. We worden briljanter, ons licht schijnt helderder. We worden gepolijst naar meer helderheid. De diamant zelf is misschien als sieraad in je leven gekomen of nog helemaal niet. Het maakt niet uit je kunt namelijk net zo goed met de mandala en de Engel van Diamant werken. 

 

Kristal Mandala - Babaji & Diamant - "Zo zal het Zijn"

Diamanten zijn duur. Ze zijn helder als ze gepolijst zijn en vaak geel en ondoorzichtig als ze onbewerkt zijn. Als ze gepolijst zijn, kunnen ze helder, geel (van bleek champagne naar donder cognac), roze of zelfs zwart van kleur zijn. Diamant versterkt energie zonder onderscheid te maken tussen wat we willen versterken of niet. Dit kan soms genadeloos en moeilijk lijken, omdat alles wat zich in het energieveld bevindt, positief of negatief, versterkt zal worden. Echter het positieve hiervan is dat diamant een heler is zonder partijdigheid. Net als bij Babaji, hoewel er een onwankelbare hardheid in hem is en geen enkele hoeveelheid vleierij of manipulatie enig effect op hem zal hebben is zijn doel welwillend. Namleijk om de goddelijke waarheid binnenin bloot te leggen en iedereen te helpen die hem aanroept. Diamant doet hetzelfde. Er is geen partijdigheid of preferentie, gewoon oprechte hulp waarbij niets wordt achtergehouden.

In de diamanthandel zijn er diamanten die bekend staan ​​als oorlogsdiamanten, conflictedelstenen of bloeddiamanten. Deze worden verkocht in situaties waarin de opbrengst wordt gebruikt voor gewelddadige doeleinden, vaak om politieke opstand te bevorderen. Om te voorkomen dat dit proces werd aangewakkerd, werden pogingen ondernomen om te certificeren waar de stenen vandaan kwamen, zodat kopers er zeker van konden zijn dat hun aankoop niet had geleid tot oorlogvoering of geweld had bevorderd. Omkoping en corruptie zijn aan het licht gekomen en de effectiviteit van certificering is in twijfel getrokken. Als je twijfelt, vraag dan je engelen om je te helpen, vooral de Engel van Diamant, zodat je een diamant verwerft die niemand schade heeft toegebracht.

Het najagen van spirituele rijkdom kan, net als materiële rijkdom, hoge kosten met zich meebrengen. De leringen die we uit de conflictdiamantindustrie kunnen halen, zijn talrijk. Dat er bij het zoeken naar het spirituele doel oorlog en geweld kan zijn en dat we er speciaal op moeten letten dit proces niet te voeden, om zo een ​​pad van evenwicht te vinden. Dat we een keuze hebben waarin we onze energie investeren, zelfs in het nastreven van iets waardevols, het doel heiligt niet noodzakelijk de middelen. En misschien ten slotte dat we, ondanks de schijn van grote spirituele waarde, moeten vertrouwen op wat we voelen. Dat is niet onze emotionele reacties of vooraf geconditioneerde meningen maar onze intuïtie die puur en stil schijnt onder alle psychologische angst en debat. Door te vertrouwen op dat gevoel, rustig en puur, stralend helder als een diamant, worden we niet aangetrokken tot dat wat niet de moeite waard is om met onze aandacht en energie op te bouwen, en in plaats daarvan liefdevol gefocust blijven op de waarheid.

Meer lezen over de werking van Diamant