Spirituele wijsheid Boeddha & Peridoot

Wilde Compassie

De Spirituele wijsheid van Boeddha & Peridoot gaat over Wilde Compassie. In de Healing, Voorstellen Peridoot en Voorstellen Boeddha wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Boodschap van het Orakel

Wilde Compassie is wat actief is in je leven als iets een verborgen zegen is.
In sommige spirituele tradities staat dit bekend als verduisterende genade. Het is iets dat in eerste instantie ongewenst lijkt; en toch, na verloop van tijd, blijkt het daadwerkelijk iets te zijn waarvoor je het meest dankbaar bent. Echter wanneer een situatie van Wilde Compassie zich voordoet, zal het voor de geest vaak absoluut onmogelijk lijken dat je ooit dankbaarheid zou kunnen voelen voor wat er gebeurt. Maar als je jezelf toestaat om deel te nemen aan je levensreis, met een open hart vol van vertrouwen zul je ontdekken dat Wilde Compassie je geest voor de gek houdt en je hart zal verblinden. Dit doet het steeds weer met zijn overweldigende genadige en tedere liefde voor je ziel.  Want  het Universum houdt van je en zorgt voor je op zo’n persoonlijke intieme manier dat het anticipeert op al je behoeften en er met zorgvuldigheid op reageert. Dus hoe moeilijk de dingen soms ook mogen lijken je zult, als je je hart en geest open houdt, tot het besef komen dat je altijd wordt geholpen door een liefdevolle goddelijke intelligentie.

Wilde Compassie is een verborgen zegen
Wanneer Wilde Compassie toeslaat moet je diep graven om je vertrouwen, nieuwsgierigheid en gevoel voor humor aan te boren. Je zult weten dat alleen het Goddelijke je plannen echt in verwarring kan brengen en als dat gebeurt dan is er een goede, liefdevolle en behulpzame reden voor. De beste manier om op wilde compassie te regaren is om jezelf ook wild en ongetemd te laten zijn. Dat betekent niet bang zijn om het script van je leven los te laten. Dit kun je doen door snel en spontaan te reageren of nog beter om je instincten te volgen en helemaal niet zo veel te denken. Zo kun je intuïtief reageren op het leven waardoor je meer samen aan het dansen bent dan aan het boksen. Je hoeft je niet in bochten te wringen om te vermijden wat het leven op je pad stuurt. 

Kristal Mandala Boeddha & Peridoot - Wilde Compassie

Je kunt spelen, meedoen, nieuwsgierig zijn maar  ook pijn voelen (want soms is pijn een onvermijdelijk onderdeel van het leven). Begrijp echter dat pijn altijd een onderdeel is van heling die het Goddelijke jouw kant op stuurt. Het is zeker niet uit wreedheid. Soms helpt de pijn van iets nu loslaten je juist de pijn te vermijden van het hebben van iets wat niet voor jou bedoeld is en waardoor je op de lange termijn veel meer leed zou ervaren.

Wilde Compassie kan grimmig zijn maar is altijd liefdevol
Wilde Compassie is niet altijd pijnlijk, vaak is het buitengewoon vreugdevol. Het danst en stroomt in en voor je ogen, wat werd beschouwd als een kans voor een kleine winst, wordt een trigger voor een trapsgewijze stroom van goddelijke zegeningen in je leven. Wilde Compassie biedt alles wat nodig is voor je diepste en meest zielbevredigende succes. Het is neutraal, het is wijs en het dient de hogere wil van het universum. De geest kan het niet controleren en begrijpt het ook niet vaak (behalve soms achteraf). Het kan ook niet worden gedwarsboomd of geblokkeerd door de menselijke wil. Het is onze eigen keuze hoe we erop reageren. We kunnen het omarmen en ervan te genieten (zelfs als we het mysterieus vinden) of weerstand bieden en bang zijn voor de werking ervan in ons leven. Je kunt er echter volledig op vertrouwen want het is de hand van het Goddelijke die ontwortelt wat verwijderd moet worden en plant wat geplant moet worden. Het kan soms grimmig zijn, maar het is altijd liefdevol. En wat je op dat moment ook gelooft, je zult uiteindelijk dankbaar zijn.