Spirituele wijsheid II El Morya & Blauwe Ster Saffier

Initiatie op je Pad

De spirituele wijsheid deel 2 van El Morya & Bauwe ster Saffier gaat over de initiatie op je pad. In Spirituele Wijsheid wordt nog meer wijsheid besproken. Na het lezen van de wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Initiatie op je Pad

Blauwe Ster Saffier – Eenpuntigheid en focus
Een diepblauw licht trekt energie uit alle richtingen in een enkel punt. Alles wat wazig en ongeorganiseerd was, wordt nu in een enkelvoudige focus getrokken. Er zijn geen afleidingen. Het singuliere punt van licht wordt intenser. Het trekt meer en meer energie naar zijn centrum totdat het een kritieke massa bereikt, niet meer kan bevatten zonder de vorm te veranderen. De energie die zich in het lichtpunt bevindt wordt ontketend in een krachtige laserstraal, die door verwarring en twijfel snijdt. Eenpuntigheid en focus. Het bereikt gemakkelijk en snel zijn doel.

Je kunt je pad niet missen omdat je je pad bent
Soms maken we ons zorgen dat als we geen bepaalde keuze maken, of een bepaalde actie ondernemen, we niet in staat zullen zijn om onze goddelijke weg te bewandelen. Er is een geloof dat heerst in spirituele kringen dat het pad voor ons ligt, en we moeten hard werken om het te vinden, om niet de verkeerde richting uit te gaan. Velen van ons zijn bang dat we ons levensdoel of onze missie niet zullen vinden, dat we op de een of andere manier het pad kunnen missen. Het drukte een oprechte angst uit dat we misschien niet ons eigen leven zouden leiden of onze goddelijke bestemming zouden ontmoeten.

De lichtmeesters ondersteunen dit geloofssysteem over ons levenspad niet. Wat zij ons leren is dat we ons pad niet echt kunnen missen. Je vraagt je misschien af ​​hoe dit met een dergelijke zekerheid kan worden gesteld. We kunnen onszelf kwetsen door de angst dat we niet het beste uit ons leven zullen halen, dat we niet zullen vinden wat we moeten doen. Als jij zo’n persoon bent, iemand die vreest niet zijn pad te leven of dat iets dat op hun pad moet gebeuren nog niet gebeurt dan is de volgende boodschap:

“Je kunt je pad niet missen omdat je je pad bent. Je pad ben jij, in de wereld. Je pad ben jij, wanneer je je terugtrekt in jezelf in reflectie of meditatie. Je pad is jij wanneer je je realiseert dat je een tijdloze goddelijke ziel bent en niet alleen een menselijk lichaam met een geest en emoties die eraan verbonden zijn. Je pad ben jij wanneer je je goddelijkheid vergeet en in een puinhoop belandt omdat je een tijdje meer vertrouwde op de illusie van fysieke veiligheid dan op de veiligheid die voortkomt uit het vertrouwen op je goddelijke verbinding. Hoe je het ook bekijkt, wat er ook gebeurt, jij bent jij en jij bent jouw pad. Je kan het niet missen. Je leeft het nu.”

Niveaus van inwijdingen op je Pad 
Op je levenspad kom je diepere niveaus van ervaring en expressie tegen wanneer de tijd er rijp voor is. Er zullen momenten in ons leven zijn dat diversiteit, verkenning en focusbreedte belangrijk en nuttig zijn. Het is alsof je een breed net in het leven werpt en vervolgens bekijkt wat je tegenkomt, onderzoekt, experimenteert en vanuit verschillende gezichtspunten aan het leven proeft. Daarnaast zullen er momenten zijn dat we ons verbinden met iets dat belangrijk is voor ons en dat vraagt van ons om te focussen. Dit kan een dilemma zijn in onze tijd waar vaak zoveel keuzemogelijkheden zijn dat de discipline van toewijding ( ‘nee’ zeggen tegen iets om ‘ja’ te zeggen tegen iets anders met heel je wezen) moeilijk valt.
Soms zal het “het kind” in ons eisen om open te blijven voor alle mogelijkheden. Soms ook zal het de angstige volwassene zijn die gelooft dat het egoïstisch is om zijn energie te richten op zijn eigen spirituele of creatieve pad. Maar diep vanbinnen weet je dat een spiritueel pad van persoonlijke heling en evolutie van bewustzijn veel energie kost en een diepe toewijding en discipline vereist.

Groeien door het aangaan van uitdagingen
Nieuwe mogelijkheden en ideeën te verkennen en een nieuw soort persoonlijke vrijheid en kracht te voelen die uit innerlijke werk komen kan opwindend zijn. Daarna als we uiteindelijk de leringen gaan beheersen kan het leuk zijn om dat je hetgeen doet waarvan je eerst alleen maar durfde te dromen. Je kracht en bekwaamheid daadwerkelijk inzetten – hopelijk als dienstbaarheid aan anderen – kan echt goed voelen. Toch is er een heel scala aan ervaringen, tussen het ontdekken van het nieuwe en meesterschap daarover bereiken, die misschien niet zo leuk zijn en soms zelfs heel uitdagend. Als we groeien, gaan we keer op keer terug naar die plek van uitdaging. Dat is hoe we leren en sterker worden. Als we deze uitdaging aan gaan met half engagement, met onze energie en focus verspreidt over verschillende projecten of ideeën, zullen we moeilijker vooruitgang boeken en is de uitdaging groter.

Kristal Mandala - El Morya & Blauwe Ster Saffier - Goddelijke Wil

Inwijding vraagt om focus
Er zijn dus momenten om open en veelzijdig te zijn maar ook momenten om de aandacht te focussen en een klus te klaren. Wanneer een inwijding op je pad plaatsvindt, zul je je gestrest voelen als je teveel ballen in de lucht moet houden. Je zult een zekere innerlijke drang voelen om hetgeen je niet meer dient los te laten. Bijvoorbeeld door het stellen van duidelijke grenzen richting mensen die jou als vanzelfsprekend beschouwen, je niet met respect behandelen of gewoon je energie aftappen. Je hebt moed nodig om een ​​aantal projecten tijdelijk op te schorten en slechts aan 1 te werken. Je kunt de behoefte voelen om in alle eerlijkheid te kijken wat echt betekenis heeft voor jou, wat je waardeert en hoe je je leven organiseert om hieraan te voldoen. Het is namelijk moeilijk om te weten waar je op moet focussen, als je niet eens weet wat er echt toe doet voor jou. 

Leren wanneer te focussen
Voor een creatief, spiritueel bewust leven is het belangrijk om te leren open te staan ​​voor nieuwe ideeën maar ook wanneer je moet focussen en op een éénpuntige manier aan iets moet werken totdat het is volbracht. Hiervoor hebben we vaak Goddelijke hulp nodig zodat we onze overtuigingen en meningen los kunnen laten over hoe ons leven zou moeten zijn en de energie van onze goddelijke ziel door ons heen kunnen laten stromen. Deze hulp is nuttig om te bepalen welke ideeën je moet volgen en welke je (tijdelijk) kunt loslaten. Wanneer je dieper op je pad bent geïnitieerd, kun je er vrij zeker van zijn dat sommige dingen zullen wegvallen en de focus intenser voor je zal worden. Meestal is dat op een of twee gebieden die echt je aandacht vragen omdat op deze gebieden vooruitgang nodig is voor je spirituele groei.

Je Ziel zorgt voor focus
De ziel is van nature onderscheidend. Zodra je leert om meer met je eigen goddelijke essentie te verbinden, wordt de innerlijke trek naar focus meer voor de hand liggend. Wat van bijzonder belang is voor je ziel, zal op een natuurlijke manier je aandacht trekken. Je aandacht gaat er naar toe of je denkt dat het in die richting zou moeten gaan. Wat van belang is voor je ziel kan spiritueel zeer levendig zijn en nog niet zichtbaar op fysiek niveau. Het kan soms moeilijk zijn om erop te vertrouwen. Toch zal die focus vanuit je ziel sterker worden en je helpen verder te komen. De Focus vanuit onze ziel is een zoeklicht dat ons inveiligheid brengt zelfs als we ons verloren voelen in een zee van emoties, twijfels en angsten.

Verschuiving van focus
Het kan gebeuren dat wat we dachten dat echt belangrijk was, behoorlijk dramatisch begint te veranderen als de verbinding met onze ziel toeneemt en daarmee onze focus aanzienlijk verschuift. Dat betekent niet dat waar we ons ooit op hebben gefocust verkeerd was, maar dat als we veranderen, onze behoeften ook veranderen. Naarmate we geestelijk vorderen, veranderen onze behoeften en verlangens natuurlijk. Zelfs als je maar één ding hebt waarvan je weet dat je dat dit leven wilt doen kan de manier waarop dat gebeurt op onverwachte manieren verschuiven en veranderen in de loop van je spirituele ontwikkeling.  Als je het gevoel hebt dat dit op jou van toepassing is dan is de volgende spirituele boodschap speciaal voor jou:

“Je gaat door een verschuiving in je spirituele zelf, een belangrijke fase van groei, en daarom verschuift ook je focus. Deze verschuiving in focus is niet iets om bang voor te zijn, maar iets om te omarmen. Wees niet bang voor wat je achterlaat, maar concentreer je op wat nu relevant is. Als iets bedoeld is, komt het weer naar boven als een tweede wind in je leven als de tijd rijp is. Als het op natuurlijke wijze wegvalt, heeft het zijn doel gediend en zal het je niet meer ten goede komen. Je hoeft je nergens aan te hechten uit angst voor verlies. Vertrouw en laat je bewustzijn verblijven waar het van nature naartoe wil. Als je niet zeker weet waar dat is, stel jezelf dan de volgende vraag: “Waarvan zou ik dromen of me op focussen als ik helemaal geen angst in mijn hart had?” Het antwoord op die vraag is waar je ziel je aandacht op zal richten en zich op zal focussen, zodat je initiatie op je pad zich kan verdiepen.”