Voorstellen Blauwe Ster Saffier

Focus

Blauwe Ster Saffier

Blauwe Ster Saffier schenkt ons Spirituele Visie

Als je een Blauwe Saffier of zelfs een Blauwe Ster Saffier bezit zul je merken dat zijn energie heel sterk resoneert met die van El Morya. Omdat een Ster Saffier zeldzaam is kun je ook de mandala of een gewone Saffier gebruiken. Je kunt zelfs een beroep doen op de engel van de steen wat ook een effectieve manier is om met zijn energie te werken.

Blauwe saffier en de meer intense versie hiervan, Blauwe Ster Saffier, helpt ons niet alleen contact te maken met El Morya, maar ook met onze spirituele waarheden, ons innerlijk weten en zielsdoelen. Het helpt ons te kalmeren, onszelf van binnenuit te versterken en vrede te vinden te midden van de chaos van verandering. Daarnaast helpt het ons te vertrouwen op de geruststellende stem die ons vertelt dat alles in orde zal komen. Zelfs als we vanuit een meer menselijk perspectief niet zien hoe dat mogelijk is 

Verbinding met de Bron
Net als El Morya, die naar verluidt vroegere levens in het Oosten had als royalty, staat saffier bekend als een steen van royalty, waardigheid en bescherming. Met name de Ster Saffier verhoogt hoop, geloof en vertrouwen. Kijken naar de ster in de Blauwe Ster Saffier helpt ons om de aantrekkingskracht van energie gefocussed in een enkel punt te ervaren – alle vormen keren terug naar dat ene centrale punt. Het is een visuele metafoor voor onze verlichting en als zodanig een krachtige spirituele steen om ons te herinneren aan onze verbinding met de Bron.

Openen Derde Oog
In het bijzonder werkt Blauwe Ster Saffier aan het openen van het derde oog en het kanaal om inspiratie van hogere niveaus te ontvangen. De energie van de hogere spirituele gebieden is zeer verfijnd. Je verbinden met de hogere gebieden kun je vergelijken met het luisteren naar een zacht engelachtig klinkende melodie tijdens een rockconcert. Het rockconcert zijn dan onze gedachten, emoties en repetitieve patronen van energetische gewoontes (dit voelen of doen, zo reageren of beoordelen). Het is heel moeilijk om hier van los te komen. We hebben dan ook hulp nodig om het te ontgroeien.

Als je spiritueel vooruit wilt gaan is dat iets anders dan alleen maar reorganiseren van wat je al hebt. Het is verder gaan in je bewustzijn. Het vragen om goddelijke hulp en leren om op een meer intelligente of bewuste wijze te ontvangen, zal je ondersteunen bij het ontgroeien van dat wat je tegenhoudt. Het is niet altijd eenvoudig maar zal bevredigender zijn dan vastzitten in een sleur. 

Het opruimen en openen van het derde oog om te kunnen ontvangen is wat Blauwe Ster Saffier zo goed doet. Het is een zeer krachtige steen. Soms vragen mensen zich af hoe ze kunnen weten of iets dat ze ontvangen echt is of verzonnen? Wanneer het derde oog helder is weten we dat wat we waarnemen echt is. Net als bij verliefd zijn. Als je verliefd bent, weet je het, als je dat niet bent, twijfel je. Wanneer het Goddelijke je een visie schenkt en je derde oog helder en vrij genoeg is van angst om de visie te ontvangen, zul je weten dat het echt is en geen verzinsel van je verbeelding. Je weet het absoluut, zonder twijfel. Het kan minder dan een seconde duren, maar het spreekt boekdelen en beïnvloedt meteen je fysieke en emotionele lichaam. Het kan een behoorlijke reactie binnenin je en zelfs om je heen veroorzaken. Dat klinkt misschien heel dramatisch, maar het is eigenlijk een ongelooflijk subtiele ervaring – alleen met een krachtig effect. 

Afgezien van het helpen openen en zuiveren van het derde oog zodat je op een psychisch niveau kunt zien, helpt Saffier ons ook om de hogere gebieden te zien en op een spiritueel niveau te zien – om het Goddelijke te zien zoals het zichzelf aan ons openbaart.

Psychische en spirituele visies zijn heel anders
Psychische visies hoeven niet onvoorwaardelijk liefdevol te zijn, terwijl spirituele visies dat wel zijn. Psychische visies hoeven niet helend of behulpzaam te zijn; spirituele visies zijn dat wel. Psychisch zien kan karmische energie creëren, vooral als we beoordelen wat we zien of onze paranormale neus ergens insteken waar die niet thuishoort. Spirituele visies helpen juist het karmische gewicht te genezen en te verbeteren. Psychische visie kan worden opgezocht en soms zelfs afgedwongen, spirituele visie wordt alleen geschonken als een daad van goddelijke genade. Psychische vermogens werken meestal op het emotionele niveau, maar kunnen ook op het mentale niveau werken – we voelen bijvoorbeeld een emotioneel gevoel of begrijpen op mentaal niveau een inzicht.

Spirituele visie werkt op het niveau van de ziel. We kunnen een goddelijke of spirituele visie ontvangen en daardoor volledig ontroerd en energetisch worden veranderd, en toch niet in staat zijn het in woorden uit te leggen of het zelfs maar te begrijpen. We kunnen ons emotioneel voelen als reactie daarop, maar begrijpen niet waarom we op die manier reageren. Deze verschillen bestaan ​​vanwege het verschil in vibratie. Hogere vibraties van de ziel hebben altijd onvoorwaardelijke liefde en bewegen ons op een diep innerlijk niveau.

Kristal Mandala - El Morya & Blauwe Ster Saffier - Goddelijke Wil

Spirituele visioenen ontvangen via het Derde Oog 
Spirituele Visioenen zijn niet iets dat we met intentie kunnen creëren. Het zijn goddelijke gebeurtenissen. Ze worden gegeven wanneer dat nodig is, door goddelijke genade, en we moeten open zijn om ze te ontvangen. Dat is alles wat we kunnen doen – wees ontvankelijk en verfijn je vibratie zodanig dat je minder vanuit angst en meer vanuit liefde kunt ontvangen. Naar paranormale informatie kunnen we zoeken, voor spirituele visioenen kunnen we alleen maar klaar zijn.

Hierbij helpt Blauwe Saffier door het lichaam te kalmeren, het zenuwstelsel te versterken en onze energie van angst te zuiveren, vooral rond het derde oog en de keel. Zo leert het ons open te staan ​​voor hogere vibraties en ontvankelijk te worden voor spirituele visioenen, en sterker te worden in ons paranormale vermogen. Hoe helderder/opener we zijn, hoe minder we een constante rockband in ons hoofd hebben en hoe meer we de liefdevolle aanwezigheid van hogere leiding kunnen onderscheiden en waarnemen, die ons op verschillende momenten in ons leven helpt.

Blauw Saffier helpt bij het stoppen van afleiding door onnodig lawaai/chaos vanbinnen, het op te ruimen om ruimte te creëren en meer focusvermogen. De steen ondersteunt ons ook om niet beïnvloed te worden door de publieke opinie en helpt ons te beschermen tegen de invloed van anderen. Het zuivert onze ogen en oren en helpt ons om conditioneringen los te laten en meer te gaan vertrouwen op onze eigen waarnemingen en waarheden. Het helpt ons te bevrijden uit onze eigen mentale gevangenis, waarin we abusievelijk geloven dat de dingen moeten zijn zoals ze nu lijken. In plaats daarvan stelt het ons open voor nieuwe waarnemingen die ons kunnen helpen dieper in te gaan op wie we zijn en meer te genieten van ons pad.

‘Paranormale etiquette’
Grenzen en etiquette voor hoe om te gaan met paranormale indrukken kunnen nuttig zijn. Een goede tip is om je de vraag te stellen of de waargenomen informatie moet worden gedeeld en als het zo lijkt, hoe dat vanuit liefde en voor het hoogste goed kan worden gedaan. Soms is het gewoon niet juist om paranormale informatie te delen. Om dit te beoordelen moet je vertrouwen op een hogere leiding en je eigen onderscheidingsvermogen. 

Als je paranormaal begaafd bent en niet goed weet hoe je ermee moet omgaan kun je vragen om alleen te ontvangen wat nuttig is om te delen, anders wil je het niet zien. Je gidsen zullen dan helpen de informatie te controleren die naar je toe komt.  Vraag jezelf bij het zoeken naar en delen van paranormale informatie, hoe jij je zou voelen als iemand hetzelfde met jou zou doen. Dit zal je uit onnodige drama’s houden terwijl je je paranormaal opent. Een andere basisregel: vraag altijd toestemming voordat je je afstemt op het energieveld van iemand anders. Zelfs als het je bedoeling is om genezing te bieden. 

Blauwe saffier wordt geassocieerd met de planeet Saturnus
Saturnus zal een effect hebben op jou en je levenservaring. Het dragen van blauwe saffier kan helpen om moeilijke Saturnus-overgangen te verlichten. Als je in je leven een overvloed aan zware levenservaringen, harde liefde of heel moeilijke lessen tegenkomt kan dit de kosmische druk van  Saturnus zijn. Als je het gevoel hebt dat dit gedurende je hele leven zo is dan ben je waarschijnlijk naar de Aarde gekomen om de Saturnus leringen over macht en verantwoordelijkheid te leren. Dat kan heel veel werk betekenen zeker in het begin. Later levert Saturnus het geschenk van het harde werk, in de vorm van erkenning en echte autoriteit.

Iedereen zal in zijn leven, vaak minstens 2 of 3 keer, een cyclus van Saturnus doormaken, waarbij elke cyclus circa 28 jaar duurt. In elke cyclus doorlopen we onze levenslessen op de “Aarde School”, die anders zijn voor ieder van ons. De soms moeilijke lessen van Saturnus leert ons omgaan met angst en hoe we discipline het best in ons leven kunnen inzetten – niet te veel en niet te weinig. Saturnus leert ons hoe we het beste op aarde kunnen leven. Vanuit spiritueel perspectief betekent dit dat Saturnus ons naar meesterschap leidt en staat dan ook bekend als de planeet van de inwijding zelf. Het is dus een zegening om verbinding te maken met Saturnus-energie, maar het pad kan moeilijk zijn.

Een blauwe (ster) saffier bij je dragen zal het effect van Saturnus en de voortgang van je initiatie niet stoppen, maar het zal je helpen de ruwe kanten te verzachten. De gecombineerde energie van El Morya en blauwe (ster) saffier  ondersteunt je en helpt je door de zware lessen van de “Aarde School” te gaan.

Meer lezen over werking Blauwe Ster Saffier