Voorstellen El Morya

Hogere Wil

“Van de dood komt nieuw leven”

El Morya’s energie is recht door zee. Hij verzacht de dingen niet, maar is in plaats daarvan duidelijk, direct en “to the point”. Hij heeft een soort eerlijkheid en liefde die niet geïnteresseerd is in zelf-twijfel of angst. Hij is als een baas die weet waar je toe in staat bent en niet geïnteresseerd in het horen van excuses. Dit kan hem een beetje eng doen lijken, maar El Morya is desalniettemin een liefdevolle aanwezigheid. Hij drukt gewoon zijn liefde uit op een minder emotionele manier. Een van de grootste geschenken die hij je kan geven is het besef dat als je niet in jezelf gelooft en onnodige twijfels hebt je jezelf nooit zal toestaan ​​vooruitgang te boeken in je werk en je leven.

Spirituele ‘schop onder je kont’
El Morya helpt ons om verbinding te maken met onze innerlijke spirituele krijger. Hierdoor zullen we de moed vinden die nodig is om ons aan het pad te committeren en ons gemachtigd te voelen, en in staat om ons spirituele licht op aarde te manifesteren op een manier die het meest waar is voor ons. El Morya is dan ook een gids om een ​​beroep op te doen als je duidelijkheid, moed en kracht nodig hebt om op je pad te komen. Hij zal je helpen door je te confronteren met de twijfels in je onderbewustzijn die je saboteren. Zijn aanwezigheid is als een spirituele ‘schop onder je kont’  die ons helpt van verlammende angst en twijfel aan onszelf, naar doelgerichte actie over te gaan. El Morya helpt ons als we ons onzeker voelen en aanmoediging in de goede richting nodig hebben of als het tijd is om naar een ander niveau van  goddelijke expressie te gaan (of met andere woorden, op een dieper niveau op ons pad geïnitieerd te worden).

Destructieve energie is essentieel op het pad
El Morya is een krachtige motivator maar leert ons ook hoe we bewuster kunnen werken met destructieve oftewel doodsenergie. Dit kan aanvankelijk donker of negatief lijken, maar destructieve of doodsenergie is essentieel op het pad. We kunnen niet loslaten en oude gewoonten of bewustzijn ontgroeien zonder deze energie. Net als levens- en creatieve energie hebben we het nodig. Het zijn gewoon verschillende kanten van dezelfde levenskracht. We kunnen niet groeien zonder deze energie. Het is gewoon het winterseizoen van de ziel en het gaat altijd vooraf aan de wedergeboorte van de lente. Het helpt ons om datgene los te laten wat ons tegenhoudt. Dit is de wijsheid die El Morya deelt met diegene die voor hem openstaan. Hij helpt ons om de gedachte “​’eruit met het oude om plek te maken voor het nieuwe” waar te maken. Dit zouden we niet uit angst moeten vermijden want het zal ons juist meer vrede en geluk kunnen brengen.

Destructieve energie constructief gebruiken
Veel spirituele mensen zijn bang voor het geweld van vernietiging of schuwen het op zijn minst. Maar als we deze energie ons niet eigen maken en er niet bewust van zijn dan zal het zich gewoon blijven uitdrukken maar dan als onbewust geweld tegen onszelf en onze planeet. Als je een ziel bent met veel kracht dan kan je duistere kant onbewust geweld vertonen. Dit kan zich uiten als constante zelfkritiek, onmenselijke eisen voor perfectie, haat of oordelen en roddelen over anderen. Deze vormen van geweld verzwakken ons eigenlijk omdat ze geen constructief gebruik van onze destructieve energie zijn – hoe vreemd dat ook mag klinken. Bewust te werken, creatief zelfs, met destructieve energie betekent dat we het gebruiken in dienst van het leven. Om dat te laten gebeuren, moeten we onze schaduwzijde opeisen – in plaats van het verborgen te houden in gewelddadige dromen of nare neigingen in ons gedrag. Zelfs als we niet van plan zijn om gemeen te zijn, lijkt het toch te gebeuren – dit is gewoon onze schaduwzijde die tevoorschijn probeert te komen uit de verborgenheid om te worden geïntegreerd in ons bewustzijn.

Erkennen dat we een destructieve kant hebben
Als we onze schaduwzijde erkennen dan kunnen we het vangen voordat het ons of een ander met kritiek overlaadt en in plaats daarvan het op een nuttigere manier gebruiken. Dus in plaats van te beweren dat we alleen maar zachte wezens zijn, moeten we soms onze woede bezitten en met onze voeten stampen en zeggen ‘Nee!’. Misschien is het ‘nee’ tegen depressie, ‘nee’ tegen een beledigende vriendschap of ‘nee’ tegen onszelf. Dit zijn nuttige toepassingen van onze destructieve kracht. Misschien moeten we veel woede oproepen om op een gezonde manier nee te zeggen. Dat is een voorbeeld van een constructief, creatief en genezend gebruik van destructieve energie. Hierbij kan El Morya ons helpen.

Innerlijke strijd
Als we ons bewust zijn van onze eigen natuurlijke destructieve impulsen en niet proberen dit deel van ons bewust en geïntegreerd te maken, projecteren we het buiten ons, en maken we het beschikbaar voor diegenen die het op een manipulatieve manier willen gebruiken voor hun eigen egoïstische winst.  Hoe het ook wordt uitgedrukt, het gedijt op de onbewuste en ontkende agressie van degenen die het opzoekt om te manipuleren en te schaden. Dit kunnen we vermijden door het verkrijgen van bewustzijn. Hoe meer we ervoor kiezen om onze eigen (soms verborgen) angst en geweld niet te integreren, des te meer we onbedoeld energie geven en expressie van extern geweld mogelijk maken. Daarom is het zo krachtig om onze individuele innerlijke reis te ondernemen om de wereld te helpen genezen. Het is een strijd die we in onszelf voeren.

el-morya

“De Duivel in je beheersen”
Onze innerlijke strijd kan het best worden gevoerd door te leren accepteren en bewust met ons eigen destructieve vermogen om te gaan, in plaats van het weg te duwen en het te laten uitgroeien tot het onhandelbare monster van onze eigen onbewuste creatie. We kunnen het ons niet veroorloven om onze macht te verliezen door angst. We moeten zo gezegd onze duivel beheersen om deze goed te gebruiken, in plaats van te doen alsof hij niet bestaat en daardoor onbewust meer kwaad dan goed doet. Als we weten dat we van nature goddelijk zijn, maken we ons niet zoveel zorgen om ‘goed te zijn’. In plaats daarvan kunnen we streven naar vriendelijkheid en barmhartigheid, maar vooral om bewuster te worden, zodat we het goddelijke plan voor heling van de wereld kunnen dienen.

Zo kan bijvoorbeeld nee – zeggen tegen de lokale pester, gezond verstand en woede vereisen zodat we zullen afwijzen wat zij aanrichten. Het is misschien een van de meest spiritueel geavanceerde keuzes die we voor onszelf en het grotere goed kunnen maken. Woede en boosheid, wanneer ze op de juiste manier worden gekanaliseerd, kunnen werktuigen van het Goddelijke zijn.  Om dit concept duidelijk te krijgen, moeten we eerst vaststellen waar destructieve energie in ons werkt.

In de hindoeïstische traditie is het goddelijke een drie-eenheid bestaande uit een creatieve energie, een behoudende energie en een destructieve energie. We hebben ook al die aspecten van het Goddelijke in ons, omdat we fundamenteel goddelijke wezens zijn. Zodra we dat kunnen toegeven, dan is het gewoon een kwestie van zoeken naar de tekenen van onze verborgen destructiviteit. Die kan zich uiten in zelfbeschadigende verslavingen, voortdurende twijfel aan jezelf of je niet goed genoeg voelen. Het kan nog extremer tot uiting komen zoals bij mensen met moorddadige woede of diegene die bosbranden aansteken of in het algemeen schade toebrengen aan onze omgeving.

Dit laat duidelijk zien waarom het de moeite waard is om je er bewust van te worden. Nuttige vernietiging is dat wat toestaat dat de oude, ongezonde en vastgeroeste manieren van zijn uitgewist worden, ruimte creërend waarin de ziel zich kan manifesteren en hogere en meer liefhebbende manieren van zijn kan creëren. Ook dat is een geschenk van El Morya terwijl hij in ons de mogelijkheid geeft om twijfel op te geven. We kunnen de leugens loslaten die we onszelf hebben verteld over wie we zouden moeten zijn en meer vrijelijk accepteren wie we werkelijk zijn. Wanneer we dan onszelf zijn en onze valse overtuigingen over onszelf toestaan ​​om te sterven, opent ons pad vanzelf met meer duidelijkheid. We beseffen dat we ons pad zijn en dat de obstakels voor ons spirituele succes steeds minder worden.

“Als je wedergeboorte wilt, moet je naar binnen voor de moord”
De aanroeping om de krachtige energieën van deze Meester naar voren te brengen en zijn bewustzijn van het positief gebruiken van destructieve energie is: “Van de dood komt nieuw leven. “Zeg het, adem in en uit en laat los, waardoor het licht in je sterker naar voren komt, bevrijd van het donkere gewicht dat wegvalt en het niet langer onderdrukt. Dit is de stervende die meer leven schept. Voor sommigen van jullie zal dit materiaal diep resoneren. Elke ziel heeft zijn eigen unieke voorkeur en doel en genezing komt via vele kanalen en in diverse vormen. Diegene die resoneren met de duistere waarheden van goddelijkheid zijn heel speciaal en vooral belangrijk in deze tijd van spirituele transitie. Zij worden de schaduwgenezers genoemd. Zij komen om het goddelijke licht te vinden dat zich schuilhoudt in de duisternis, en het te bevrijden, zodat we de waarheid echt leren kennen namelijk dat alles liefde is en alles, inclusief de duisternis, uiteindelijk het licht dient.

Je initiatie tot deze reis zal ook bestaan hebben uit echte duistere tijden. Leren dat het gewoon ervaringen waren in plaats van de ‘waarheid van wie je bent’ zal een uitdaging zijn geweest. Maar toch heb je hierdoor een wijsheid opgedaan die de wereld ten goede kan komen en hiervoor  was moed, liefde en goddelijke dienstbaarheid aan het grotere goed van alle wezens op deze planeet nodig.