Spirituele Wijsheid II Helios & Citrien

Spirituele Groei

De healing van Helios & Citrien gaat over Spirituele Groei. In Spirituele Wijsheid , Voorstellen Citrien en Voorstellen Helios wordt nog meer spirituele wijsheid behandeld. 

Na het lezen van de spirituele wijsheid kun je ervaringen (zoals gevoelens, emoties, inzichten) vastlegging in je journal

Het geschenk van Spirituele Groei

Soms kom je mensen tegen die met veel wijsheid spreken en oprecht inzicht hebben. Ze kennen zichzelf heel goed, hebben jarenlang veel innerlijk werk gedaan en zijn welbespraakt, intelligent en bekwaam. Echter de enorme wijsheid die bezitten lijkt zich niet in hun fysieke leven te manifesteren. Ze blijven op een vibrerende realiteit die zoveel minder is dan waarop ze van nature zouden vibreren als ze hun inzicht en wijsheid in hun leven zouden integreren. De reden hiervoor is dat we allemaal verschillenden capaciteiten hebben om te groeien. Soms gaan we er van uit dat kennis altijd tot verandering leidt en dat meer kennis dus voor meer verandering zorgt. Echter Spirituele groei is een vermogen. Je ergens van bewust zijn is een geschenk maar de stap tussen die kennis en verandering, de transformatie van spirituele groei zelf, is een vorm van intelligentie die niet iedereen in dezelfde mate heeft. Spirituele groei is als het ware een talent net zoals atletisch of muzikaal vermogen. Iedereen kan het met veel werk en aandacht ontwikkelen en toch zullen er mensen zijn die het van nature makkelijker vinden dan anderen die minder talent hebben. 

In praktijk zul je dit vaak tegenkomen. Zo zul je mensen tegenkomen die moeite hebben om het meest basale verband te leggen tussen een disfunctioneel relatiepatroon en een eerder emotioneel trauma. Echter er zijn ook mensen die kennis en inzicht aan de dag leggen maar niet in staat zijn deze inzichten echt te ‘verteren’ om zo voedingsstoffen te krijgen om echte verandering in zichzelf en hun leven teweeg te brengen. Dus zelfs met verbazingwekkende inzichten en kennis is er geen garantie dat deze, tenminste in dit leven, zullen leiden tot spirituele groei en een transformatie van de persoon in kwestie. Een voorbeeld hiervan is met gewichtsverlies en gezondheid. Het is één ding om te weten wat je moet eten en wanneer. We worden gebombardeerd met informatie, maar hoe vaak kunnen we die toepassen? Voor sommigen is dat bewustzijn al aanwezig en is het relatief eenvoudig om te doen – het vereist discipline, maar het is geen constante innerlijke strijd. Voor anderen is het bijna onmogelijk om hun gewicht te veranderen. Ondanks het toepassen van de juiste acties, duurt het niet lang voordat het gewicht weer omhoog kruipt. Waarom? Bewustzijn. Om te kunnen veranderen is er een verandering in ons bewustzijn nodig, in hoe we ons over ons lichaam voelen, het ervaren en hoe we ons ertoe verhouden. Alleen dan kan een verandering zich op een diepgaande getransformeerde manier stabiliseren. 

Als de verandering blijft hangen, is dat omdat het bewustzijn is verandert. De verandering blijft niet permanent als deze enkel gebaseerd is op wilskracht waarbij de situatie van buiten naar binnen wordt veranderd in plaats van er geduldig van binnenuit uit te groeien middels een bewustzijns verandering. Wilskracht kan ons ver brengen door de ​​verandering af te dwingen maar zal geen langdurige resultaten opleveren zonder bijna constante innerlijke strijd.

De ziel evolueert volgens haar eigen tempo. Sommige besteden meerdere levens aan het cultiveren van ideeën, meer open-minded te worden voordat de ziel zelfs maar een poging doet deze ideeën toe te passen – met alle uitdagingen die dat met zich mee kan brengen (zoals voor jezelf opkomen als je ideeën niet conventioneel zijn, bijvoorbeeld). Dan zijn er anderen die tot grote transformatie in staat zijn. Dit zijn de relatief zeldzame mensen die soms meerdere levens lijken te leven binnen dit leven, zo groot is hun vermogen om te groeien. Hun essentie is altijd dezelfde, maar de uitdrukking ervan wordt na verloop van tijd steeds zuiverder. Als je zo iemand tegenkomt, eer ze dan, want diep van binnen, of ze zich er nu van bewust zijn of niet, bezitten ze vertrouwen en spirituele intelligentie en ze kunnen ze je inspireren om deze krachten in jezelf te eren. Vaak zal blootstelling aan een leraar die dit vermogen tot transformatie ook bezit, een ontwaken en versterking van deze spirituele intelligentie in de student stimuleren, maar het moet wel haalbaar zijn voor de ziel. Het is niet de leraar die hen dit vermogen geeft. De machtigste leraar ter wereld kan een ziel niet iets geven dat ze niet kan ontvangen. Een spirituele leraar kan alleen in meer of mindere mate ontwaken wat in potentie aanwezig is in de student. De rest hangt af van de genade die beschikbaar is voor de groei van de leerling en in hoeverre de zielechemie van leerling en leraar samen die genade kan oproepen. We hoeven geen oordeel te hebben over de gave van spirituele groei en in hoeverre het voor ons of een ander beschikbaar is. Soms dient het en hoe vreemd het ook lijkt, soms ook niet. Er zijn momenten waarop een ziel klaar is voor een leven met veel actie en een enorme transformatie. Er zijn andere momenten waarop de ziel de voorkeur geeft aan een relaxtere ervaring.

Kristal Mandala - Helios & Citrien - Jouw Tijd om te Stralen

Zeer transformationele levens zijn vaak levens met veel hobbels. Soms heeft het hogere zelf meer rust nodig om te integreren wat in vorige levens is geleerd, voordat het aan een nieuwe intense leercyclus begint. Het lijkt een beetje op het volgen van een spirituele zomerschool om die lastige lessen onder de knie te krijgen voordat het nieuwe academische jaar begint. De ziel zal altijd kiezen wat het beste zal dienen. Het is echter zeer waarschijnlijk dat als je je aangetrokken voelt tot deze Kristal Challenge (die voor degenen is op een evolutionair pad van enige intensiteit) je een van degenen bent aan wie het geschenk van spirituele groei is geschonken.

Zoals een Iraanse spreekwoord luidt: “Eten is menselijk, verteren, goddelijk”, en zo is het ook met bewustzijn. In contact staan ​​(al dan niet bewust) met een hoger bewustzijn is een natuurlijke menselijke conditie, maar om hogere energie te kunnen metaboliseren om transformatie tot stand te brengen is een vermogen dat niet alle mensen in gelijke mate hebben. Mensen vebinden zich niet op een gelijk speelveld als het gaat om transformatie en het kan goed zijn om dit te onthouden wanneer jouw proces moeilijk is. We kunnen het werk dat we moeten doen dan wel niet aantrekkelijk vinden, maar we moeten niet vergeten dat het , van rups tot vlinder te kunnen groeien een buitengewoon geschenk is dat niet iedereen in dit leven kan ontvangen. Dit is relevant, want we hebben het niet alleen over het hebben van kennis en inzicht, maar ook over het vermogen om ons inzicht en kennis te gebruiken en daaruit te groeien. We hebben het over iets dat we niet mentaal  kunnen doen, of zelfs met onze verschillende helingstechnieken, we hebben het over de gave van bewustzijn zelf. Dit betekent een verandering in onze trilling die op zielsniveau in gang wordt gezet. Het is niet zo dat we besluiten dat “we vanaf vandaag een hoge trilling aannemen” en daarmee plotseling klaar zijn met de uitdagingen met een lagere trilling. Het is eerder dat we ons bewust overgeven aan het proces van spirituele groei dat ons wordt aangeboden. Een proces waarmee we ons vermogen ontwikkelen om door hogere krachten van spiritueel licht te worden beïnvloed. Maar ook om op een intelligente manier leren omgaan met onze eigen reacties hierop en het resultaat te observeren – spirituele groei, hoger bewustzijn en persoonlijke transformatie. Hiervoor werken wij met Lichtmeester Helios, de ziel van de zon die elke dag op de aarde schijnt. In werkelijkheid wordt ons innerlijke goddelijke zaad echter gestimuleerd door elk wezen dat meer spiritueel licht vasthoudt. Ieder van ons zal aangetrokken worden tot verschillende lichtmeesters, engelen of godinnen. Elk van deze wezens kan ons helpen, echter er is maar één wezen dat elk levend wezen beïnvloedt, en ieder van ons die op een spiritueel pad hier op Moeder Aarde is, namelijk de Zon.

Heling met Helios & Citrien

De energie van Helios & Citrien kunnen je op elk moment dat je voelt dat je spirituele groei nodig hebt ondersteunen. Je kunt dit op egoniveau beslissen, maar dat hoeft niet. Je zult de impuls van je eigen hogere zelf naar groei voelen door wat er in je leven gebeurt. Echte spirituele groei wordt op zielsniveau geïnitieerd. In plaats van te proberen het te sturen, stellen we ons open om het door ons heen te laten werken. Op momenten dat we de tekenen zien van iets dat probeert door te breken, doen we ons best om er intelligent mee om te gaan, zoals de surfer die een golf ziet ontstaan en er naartoe peddelt om de golf te bereiken zodat er gesurft kan worden. Soms zullen we de golf bereiken, soms worden we gedumpt, maar uiteindelijk zal er een andere golf ontstaan. Het spirituele groeiproces vereist dat we ons blijven richten op het surfen op die golven.

Tekenen van spirituele groei zullen variëren, maar sommige van de meer typische en onmisbare gevoelens zijn jezelf niet meer in de hand hebben, omgaan met angsten die opkomen, problemen van vertrouwen (of gerelateerde problemen zoals verlating, verraad, woede of misbruik) en een gevoel van een nieuw hoofdstuk dat in je leven begint (wat opwindend of verwarrend kan zijn). Andere symptomen van spirituele groei die de bovenstaande symptomen kunnen afwisselen zijn gevoelens van vreugde, schoonheid, diep ontroerd zijn, grote liefde in je hart, ongelooflijke emotionele intensiteit van aanbidding, gelukzaligheid en dankbaarheid, evenals speelsheid, lichtheid van geest en zomaar liefde voelen om te leven. Je zult altijd profiteren van het werken met de energie van Helios & Citrien. Echter als het bovenstaande op jou van toepassing is en dan vooral de meer uitdagende aspecten van spirituele groei, dan wordt je echt aangespoord om met Helios & Citrien te werken.