Voorstellen Citrien

Stralen

Citrien is een transparante gouden kwarts. Natuurlijke citrien is meestal zachtgeel van toon, maar er zijn ook donkerdere natuurlijke citrienen die bijna bruin zijn. De Citrien-punten en geodes die aan de basis oranjegeel zijn en aan de punt donker, bijna bruingeel, zijn zeer waarschijnlijk kunstmatig verhit om de donkere kleur te creëren. Zelfs kunstmatig verhitte Citrien heeft nog steeds helende eigenschappen. Bij het werken met natuurlijke en kunstmatig gecreëerde kristallen is het advies om te vertrouwen op wat je voelt bij een kristal. Zelfs als er menselijke tussenkomst is geweest, zal dit niet noodzakelijk de kracht van een steen verminderen. Je kunt de voorkeur hebben voor natuurlijke Citrien, omdat het voor jou misschien zachter aanvoelt, maar dat betekent niet dat behandelde Citrien niet net zo goed zal werken.

Citrien is een steen van de zon. Het heeft een gouden uitstraling en hoeft nooit te worden gereinigd. Het werkt op het zonnevlechtchakra. Wanneer dat chakra zodanig bewerkt is door goddelijk bewustzijn dat het vrij is van persoonlijke “ego-wilskracht” zal het het goddelijk licht er ongehinderd doorheen laten schijnen zodat de ziel als resultaat daarvan zeer actief wordt in de fysieke wereld. Citrien is een manier om toegang te krijgen tot het bewustzijn van de zon, zelfs wanneer fysieke blootstelling onmogelijk is vanwege de locatie, het seizoen of om gezondheidsredenen onverstandig is. Het is een zachte steen, ondanks het hoge trillingsniveau en het is meestal goedkoop en algemeen verkrijgbaar.

Citrien bevat soms regenbogen en dit geeft een extra dimensie aan heling omdat het zonnelicht hierdoor in alle chakra’s wordt gebracht. Als je het geluk hebt om gezegend te zijn met een Citrien met een regenbooginclusie, dan communiceert de zonnemeester Helios met je en laat hij je weten dat je het vermogen hebt om met kleur en licht te werken voor helende doeleinden. Je kunt dit doen als kleurentherapeut, kunstenaar, mode- of interieurontwerper, of gewoon in de manier waarop je kleur in je huis draagt ​​of gebruikt, wat ook een krachtig effect heeft op de mensen om je heen. Omdat het nooit gereinigd hoeft te worden maar ook omdat het in staat is om negatieve energie af te buigen en te verbranden, is Citrien een perfecte steen om psychische aanvallen te blokkeren en het immuunsysteem te versterken (veel ervan zit in de spijsverteringsfuncties van het lichaam). Citrien versterkt onze spijsvertering en eliminatie op alle niveaus, fysiek en emotioneel, en helpt ons te groeien in het licht. Het helpt ons ook toegang te krijgen tot onze schaduw en het constructieve en helende aspect van de schaduw te vinden. Dat betekent leren om alles wat we zijn te integreren en lief te hebben zodat we als resultaat een toenemend instrument van goddelijke aanwezigheid kunnen worden.

Citrien bouwt bewustzijn op en een onvermijdelijk onderdeel van die groei is om niet alleen ons licht te ontmoeten en te accepteren, maar ook onze schaduw of verborgen kant (daar wonen alle akelige delen van onszelf waarvan we zouden willen dat ze niet bestonden maar ook onze meest spectaculaire schoonheid waarvan we ons misschien niet realiseerden dat we die in ons hadden). Gelukkig heelt Citrien de solar plexus (zonnevlecht), wat betekent dat het ons zal helpen onze oude programma’s die we in de loop der jaren hebben opgepikt in te zien en uiteindelijk los te laten. Maar ook het inzien van waar we onszelf niet echt mogen of accepteren of als we onszelf minder waarderen dan anderen zodat we ook dat kunnen loslaten. Het heelt wonden van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Als we verwaand zijn, in de overtuiging dat we beter zijn dan alle anderen (waaronder vaak een geloof minderwaardigheidgevoel schuilgaat dat slechts gemaskeerd wordt door onze beweerde superioriteit), helpt Citrien ons dit te verdrijven. Zodat we vanuit een meer realistische, evenwichtige plek onze goddelijke schoonheid, uniciteit en kracht kunnen erkennen maar ook onze heel normale alledaagse eigenschappen die vrijwel hetzelfde zijn als die van alle anderen. 

Kristal Mandala - Helios & Citrien - Jouw Tijd om te Stralen

Door bewustzijn te brengen aan al onze facetten van zijn en deze leren lief te hebben, te accepterenen en te ontwikkelen kunnen we de stralende parel worden van het potentieel dat we in ons hebben. Het is geen gemakkelijke weg, en het is ook zelden een bijzonder mooie. Het is echter wel de sleutel tot bevrijding. Om de lotus te laten groeien en bloeien, hebben we de modder echt nodig.

Citrien is zeer nuttig op die momenten waarop we ons echt in het duister bevinden. Dat kan zijn als we ons schaduw-zelf verkennen of trainen als schaduwheler op zielsniveau (wat betekent dat we leren hoe we het licht in de duisternis keer op keer kunnen vinden, in onszelf, in anderen, in de wereld). Het kan ons helpen om ons te verbinden met de energie van zonneschijn, geluk en vreugde gewoon zomaar zonder dat er een speciale reden voor nodig is. Als we ons in een donkere nacht van de ziel bevinden, waar de uitdaging zo groot is, is het een echt geschenk van God om toegang te hebben tot een bron van licht. Het licht in de vorm van de liefdevolle overvloed, het toenemende optimisme en de zonnekracht van de prachtige Citrien. Het zal de donkere nacht niet wegnemen, maar het zal ons eraan herinneren dat er liefde is die ons er doorheen zoekt.

De uitstraling van Citrien trekt ook overvloed aan en staat daarom vaak bekend als de steen van voorspoed. En het is ook zo dat we een meer op overvloed gericht leven bereiken als ons spiritueel bewustzijn groeit. Want we realiseren ons dat we al zoveel hebben maar ook dat alles wat we nodig hebben altijd ruimschoots voor ons beschikbaar zal zijn. Als Citrien oude zonnevlechtwonden heelt die zijn ontstaan door competitief handelen, moeten overleven, bedreiging, het neerhalen van vijanden en het ondermijnen van anderen kunnen we groeien om meer open te staan voor samenwerking vanuit het hart. De zonnevlecht kan energie van het hart ontvangen en ermee werken door de bewuste keuzes die we maken in ons fysieke leven. Als we groeien in bewustzijn zal ons geheeld zelfrespect en de verzoening van donkere en lichte delen van ons een recept zijn voor een grotere stroom van overvloed in ons leven. Dit is ook een van de redenen is waarom de oude Indiase godin van overvloed en welvaart, Lakshmi, bekend staat als de godin van de verlichting. Oude wijsheid uit de Indiase traditie ziet verlichting namelijk als een andere vorm van rijkdom, van spirituele welvaart. Citrien is een geweldige helende vriend op ons pad van bewustzijn en we kunnen er veilig mee mediteren zo vaak als we willen.

Meer lezen over de werking van Citrien