Voorstellen Helios

Bewustzijn

In de oude wijsheidsleringen, vooral in het oude Egypte, staat onze zon bekend als een wijze en krachtige figuur die grote spirituele zegen kan brengen. Helios is de spirituele naam voor de zon. Andere namen zijn de oude Egyptische naam Ra. De zon is de meest voor de hand liggende en toegankelijke vorm van intense spirituele energie die we in dit zonnestelsel hebben. Het wordt vaak beschouwd als een symbool van het hogere zelf. We worden elke dag aan dit wezen blootgesteld en toch staan we er niet vaak bij stil. Spirituele pracht, het Goddelijke gemanifesteerd, recht voor ons iedere dag weer (onder onze voeten in de vorm van Moeder Aarde en boven onze kruin, in de hemel als de Vader Zon). Toch slagen we er op de een of andere manier in om er niet mee in verbinding te zijn. Zo blijft het Goddelijke verborgen in het volle zicht. Het is niet het Goddelijke dat dichter bij ons moet komen, maar onze ogen die zich moeten openen voor zijn aanwezigheid. Omdat de meesten van ons merken dat de fysieke wereld nog steeds toegankelijker is om te zien dan de innerlijke werelden van licht, kunnen we de tempel van de moeder, de schoonheid van de aarde, gebruiken om een ​​voertuig te worden waardoor we goddelijke uitdrukkingen kunnen zien.

Openstaan ​​voor de aanwezigheid van de zon is net zo goed een manier om hoge-energetische transmissies van een groot spiritueel wezen te ontvangen. De zon is puur bewustzijn. Zelfs als we maar toegang krijgen tot een kleine mate daarvan zal het toch alles wat zich in onze ziel bevindt, stimuleren om te groeien. Natuurlijk is spiritueel licht niet alleen maar zachtaardig en ongevaarlijk. Ook vitamines in hoge doses kunnen giftig worden. Zelfs de aarde beschermt zich middels een enorm magnetisch veld (een auraveld rond de aarde) om de schadelijke stralen van de zon te blokkeren en het licht en de intelligentie van de zon te ontvangen (de kracht en energie die ze nodig heeft om te groeien). Als ze geen weerstand had, zou het te veel zijn en zou ze worden verbrand door de grote kracht van de zon. Maar als het te weinig was zou zij ook sterven. Het leven heeft balans nodig om te gedijen, en het heeft licht en bewustzijn nodig om te evolueren. 

Ook voor ons kan het werken met energie teveel worden. Dus hoewel we moeten accepteren dat te veel te veel is, kunnen we ook gemakkelijk doorslaan naar het andere uiterste waar mensen bang worden gemaakt voor de zon (door de huidige op angst gebaseerde “gezondheids” campagnes). Angst kan ook komen uit vorige levens waar men geloofde dat de zonnegod een wraakzuchtige god was die droogte veroorzaakt. Deze angst kan ons de fysieke energie ontzeggen die de zon voor ons lichaam levert, maar ook het spirituele licht en bewustzijn waarvan het ons voorziet voor onze spirituele groei. Helios is een spirituele weldoener, die het leven en de groei van licht in ons en op aarde bevordert. Ja, hij is zeer krachtig en we moeten leren hoe we om moeten gaan met onze reacties op intense energie. Maar als we in angst wegrennen, missen we zoveel. De sleutel is, net als fysieke blootstelling aan de zon, om beetje bij beetje tolerantie op te bouwen of uit te vinden wat jouw specifieke lichaam aankan. Het punt is dus om te leren wat bij jouw specifieke constitutie past en hoe je jouw reacties kunt managen. We leren dit op fysiek niveau met de zon door het krijgen van zonnebrand als er teveel is. Door de angst voor huidkanker kunnen we ons echter ook teveel gaan beschermen (sun-block, uit de zon blijven, bedekkende kleding dragen) waardoor weer een tekort aan vitamine D-tekort ontstaan. Het vinden van balans is belangrijk  maar wat dat betekent voor elk individu verschilt.

Als je zonlicht ontvangt, ontvang je niet alleen fysieke energie, maar ook spirituele intelligentie. Het vervult een behoefte aan goddelijke gemeenschap in ons. We moeten ons er bewust van zijn wanneer er te veel is en we een stapje terug moeten doen. Dit zou je kunnen merken doordat je misschien meer slaap nodig hebt dan normaal. Op energetisch spiritueel niveau heb je dan genoeg opgenomen en het moet worden geïntegreerd. Licht dat echt wordt opgenomen, veroorzaakt transformatie. Echter te veel te vroeg is buitengewoon destabiliserend en zal een high veroorzaken die gevolgd wordt door een dieptepunt als we niet voorzichtig zijn.  Met zonnelicht, spiritueel bewustzijn en al het andere dat te maken heeft met ons welzijn, zowel spiritueel als fysiek, moeten we een innerlijke balans vinden zodat we onze vooruitgang kunnen temperen. Je kunt te veel van het goede hebben, net zoals je te weinig kunt hebben. Als het je teveel wordt kun je tegen het Goddelijke zeggen: “Hé, dit is te veel – ik heb een pauze nodig!”. Soms kun je zelfs hogere begeleiding krijgen om het rustiger aan te doen en niet zo meedogenloos te zijn met je passie voor spirituele groei. Of dat je wat vriendelijker moet zijn voor je eigen lichaam. Dat we ons soms gedestabiliseerd voelen is volkomen normaal. Het is in feite een bevestiging dat er spirituele groei plaatsvindt.

Tijdens spirituele groei, als we leren om meer spiritueel licht in ons wezen te integreren, kan het soms lijken dat we in feite achteruitgaan in plaats van vooruitgaan. Dit komt omdat we emotionele pijn uit het verleden loslaten, en in oude dingen worden getrokken waarvan we dachten dat we er echt klaar mee waren. Onthoud echter dat  regressie op het spirituele pad niet mogelijk is en dat alles dient.

Kristal Mandala - Helios & Citrien - Jouw Tijd om te Stralen

 In plaats van een lineaire progressie, bewegen we ons op een zich uitbreidende spiraal van bewustzijn. Terwijl de spiraal zich naar buiten uitstrekt, zullen er momenten zijn dat we het gevoel hebben dat we ons van het licht verwijderen, maar toch groeien we. We kunnen dit uiteindelijk alleen herkennen als we doorgaan langs die spiraal en terugkomen naar het licht in een meer volgroeide en krachtigere versie van onszelf,  om de volgende groei-cirkel van de kosmische spiraal van ons goddelijke groeiproces te beginnen.

In zulke tijden stelt bewustzijn ons in staat om op ons centrum te blijven vertrouwen, ook als we ‘groeipijnen’ hebben. Wanneer we pijn kunnen identificeren als groeipijn, verandert het onze relatie ermee. In plaats van ons slachtoffer te voelen of bang te zijn voor onze pijn, kunnen we er dankbaar voor zijn. Er zullen ongetwijfeld momenten zijn waarop we worden getest tot het punt van falen en ook dat is groei. We vinden het misschien soms moeilijk om dankbaar te zijn voor groeipijnen. Echter groeipijn betekent wel dat je iets loslaat waardoor je vermogen om goddelijke kracht en liefde vast te houden wordt vergroot. Dit is als het verpoppen van de rups en het is een teken dat je geestelijk gezegend bent met de gave van spirituele groei. Een dergelijk bewustzijn is er voor degenen die bereid zijn hun spirituele groei te laten gebeuren en om hun best te doen om voor zichzelf te zorgen vanuit een perspectief van liefde in plaats van een op angst gebaseerd patroon om het leven te willen beheersen. Bewustzijn en controle zijn namelijk niet compatibel en je bewustzijnsverruiming zal controleproblemen die je mogelijk hebt direct aanpakken. Wanneer dit gebeurt, komen we terug bij de kern van bewustzijn – dat is vertrouwen op wat je voelt, soms ondanks de schijn. Om dit te kunnen doen, is enige persoonlijke groei en helng nodig. We moeten genoeg zelfvertrouwen hebben om trouw te blijven aan onze instincten. We moeten ook het verschil leren zien/voelen tussen een emotionele reactie, waarbij we onopgeloste pijn uit het verleden uitdragen, en een oprecht gevoel dat neutraal is.

Het volgende voorbeeld laat dit onderscheid zien. Na een diepe meditatie kan een oude emotionele pijn opkomen en het is niet ongebruikelijk dat dit gebeurt. want contact met spiritueel licht brengt heling en transformatie. Omdat je weet dat die emotionele pijn niet echt is in die zin dat het niet gaat over iets dat in je huidige leven gebeurt. Je kunt dan dankbaarheid voelen. Dankbaar zijn dat de pijn opkwam en kan worden losgelaten omdat deze niet langer nodig is omdat je spiritueel bent gegroeid. Je gevoel is vredig en dankbaar. Je kunt je gecentreerd en stabiel voelen, ook al zijn je emoties op hol geslagen. Je kunt dan denken: “Het is oké, er is niets aan de hand. Dit zal vrij snel overgaan en daarna zal ik meer energie hebben en helderder zijn.”  Je gevoel dat het oké is stelt je  in staat aanwezig te blijven en te vertrouwen, terwijl je bewustzijn zich uitbreidt en de pijn in het proces opruimt. Aan de buitenkant lijkt het alsof je een emotioneel pijnlijke tijd doormaakt met tranen en lijden. De innerlijke realiteit is echter dat je groeit en ja er is lijden maar het wordt getemperd met bewustzijn. Je ervaart geen twijfel of of angst over het lijden, waardoor de ervaring niet langer en pijnlijker hoeft te zijn dan nodig is. Je gevoelens, of intuïtie, helpen je bij bewustzijn te blijven terwijl je emoties een “oude knoop” uitwerken. Je hebt dus de schijn van lijden en de realiteit van genade.

Een ander voorbeeld van gevoelens versus uiterlijke schijn kun je tegenkomen bij mensen die charmant en aantrekkelijk zijn (qua uiterlijk) en vrijgevigheid uitstralen en veel bewonderaars hebben. Je denkt dat het een mooi mens is vanwege de prachtige uitstraling die ze hebben. Echter vaak zul je pas later gaan merken dat ze tussen het geven van de vele complimenten ook iedereen agressief ondermijnen door wie ze zich vaag bedreigt voelen. Ze kunnen negatief spreken over anderen maar alleen achter hun rug om.  Als je deze mensen voor het eerst ontmoet kan het zijn dat je eigen bewustzijn onmiddellijk alarmbellen laat rinkelen en hier niet naar luistert omdat je toch contact met ze wilt hebben maar ook omdat je ziet dat slechts weinig mensen zich van deze personen afwenden. Personen die zich direct afwenden zijn diegene die ook echt kunnen zien wat er aan de hand is omdat ze het bewustzijn hebben om de waarheid te zien maar nog belangrijker er ook naar handelen. Dit komt omdat ze goed bekend zijn met de duisternis in zichzelf en in anderen door hun persoonlijke helingswerk door de jaren heen. Het ontmoeten van zulke mensen is voor hen dan ook een teken om snel weg te komen. Als je dit soort situaties in je leven bent tegengekomen, weet dan dat bewustzijn actie vergt – om niet aan jezelf te twijfelen en te vertrouwen op wat je voelt, ondanks soms tegenstrijdige verschijningen.